El Ahmadi Kampioen 2016-2017 (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord kampioen wordt"

Van de redactie

Karim El Ahmadi ziet trainer Arne Slot als architect van het huidige succes van Feyenoord. Onder het bewind van de trainer staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie, speelt het de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax en strijd het om een plek in de kwartfinale van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk. 

Volgens El Ahmadi presteren de Rotterdammers boven verwachting en verdient Arne Slot daarvoor de credits. “Ik durf met duizend procent zekerheid te zeggen dat de goede prestaties van Feyenoord voor een groot deel op het conto van Slot geschreven moeten worden”, zo zegt de oud-Feyenoorder in Feyenoord Magazine. “Met een andere trainer zou de club nu hooguit vierde, vijfde hebben gestaan; die overtuiging heb ik”, zo prijst El Ahmadi de kwaliteiten van de trainer. “Slot is tactisch zó sterk. Heeft altijd een plan B paraat en maakt voetballers aantoonbaar beter.”

El Ahmadi meent dat spelers zich onder Slot enorm ontwikkelen. De Marokkaanse oud-aanvoerder noemt daarbij Kökcü en Wieffer als voorbeeld. “Kökcü, die nu zoveel meer laat zien dan een tijd terug. Kijk naar Wieffer die ongelooflijk slim is. Slot maakt het verschil bij Feyenoord.” Volgens El Ahmadi – zelf kampioen met de Rotterdammers in 2017 – ontbreekt alleen nog een prijs. “Vorig seizoen heeft hij voor mijn gevoel al een 'prijs' gepakt met het behalen van de Conference League-finale. Maar een tastbare prijs zou natuurlijk de ultieme beloning zijn voor zijn werk. Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt.”

Sinds El Ahmadi is gestopt met voetballen ziet hij pas welke belangrijke rol de supporters spelen. “Gek is dat eigenlijk. Het is net alsof ik nu pas écht besef voor wat voor fantastisch publiek ik heb mogen spelen. Ik realiseerde het me afgelopen november voor het eerst tijdens Feyenoord tegen Lazio. Hoe groot Lazio ook is, je voelde gewoon dat we zouden gaan winnen. Puur een gevolg van de atmosfeer in De Kuip. Zeker op dat soort avonden is die onovertroffen in Nederland, Europa en misschien wel de hele wereld.”

Delen

Reacties

Vorig jaar stegen we ook boven verwachting uit, misschien dat de verwachtingen eens aangepast moeten worden. Dit team is zoveel beter
Natuurlijk is Arne Slot een uitstekende trainer, maar wat meer waardering voor de spelers zou wel mogen. Het is een combinatie van deze twee factoren dat we bovenaan staan en geen vierde of vijfde.