Primeur Bevestigd
VK Sportphoto | Javairo Dilrosun

VK Sportphoto

Nieuws

Dilrosun begint vanaf de bank tegen Shakhtar

FeyenoordTM

Woensdag werd tijdens de persconferentie duidelijk dat Sebastian Szymański donderdagavond zijn rentree maakt. De aanvallende middenvelder begint bij Feyenoord als aanvallende middenvelder in het uitduel tegen Shakhtar Donetsk.

Javairô Dilrosun wordt daardoor het kind van de rekening. Hij start vanaf de bank. Naar alle waarschijnlijkheid houdt Arne Slot in Polen verder vast aan de voorhoede van de afgelopen duels: Idrissi - Gimenez - Jahanbakhsh. Verder lijken er dan ook geen verrassingen in de basisformatie van de Rotterdammers te zitten.

Feyenoord trapt donderdag om 21:00 in Warschau af voor het eerste duel in de achtste finales van de UEFA Europa League. De return tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk staat een week later op het programma. Dat duel in Rotterdam wordt op donderdag 18:45 afgetrapt in De Kuip.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Rare zin: "hij start vanaf de bank"
Dat kun je ervan uit gaan dat hij er nog in komt ;-)
Kleine kans dat Szymanski 90 minuten kan spelen.
Ook als Szymanski fit is, speelt hij zelden de 90 minuten vol. Ons systeem vergt nu eenmaal veel kracht. Na 60 a 70 minuten wordt er altijd frisse energie in gebracht.
Dilrosun hoort sowieso bij Slots favoriete 14 spelers. Dus die gaat vanavond zeker nog minuten maken.
Dilrosun wordt zo wel een beetje om zeep geholpen. Die jongen is gewoon rechtsbuiten, klaar. Door hem steeds zo van positie te wisselen komt hij nooit in een ritme.
Vind hem op z'n best op de bank.
hahaha ik ook , waardeloze slapzak is het
Tamelijk voorspelbare keuze, dus zal hij wel kloppen. Ik zie toch altijd liever een links- en een rechtspoot aan de zijkanten (voorin). Dus ik had Dilrosun verkozen boven Jahanbakhsh.
Mijn enige kritiekpuntje op slot is sowieso dat hij het gebrek aan vorm bij de spelers aan de zijkant voorin een beetje zelf heeft gecreëerd door daar veel te vaak te wisselen. Iedereen ziet de kwaliteiten van Dilrosun en dat het er dan zo weinig uitkomt, roept vragen op. Het feit dat ook Jahanbakhsh, Idrissi, Paixão en voor zijn blessure Wålemark heel wisselvallig zijn, is een indicatie dat dit niet alleen aan de spelers ligt.
N.B. 'starten vanaf de bank' lijkt me ondoenlijk voor Dilrosun, hij moet dan zien om tegelijk niet te spelen en toch mee te doen. Dat wordt een hele kluif voor hem, vrees ik. 😉
Maar zou jij het anders doen? Elke keer dat Slot een buitenspeler wisselt, komt er een doelpunt uit. Je kan wel iemand 5-6 wedstrijden de kans geven, maar als de wisselspeler wel scoort of assists geeft, dan kan je er niet omheen.
We hebben een brede selectie en daarom horen dit soort dingen. Ze houden elkaar nu goed scherp.

Vorig jaar moesten we niet aan denken als Sinisterra eruit ging. Nu maakt ons helemaal niet uit wie een wedstrijd niet meedoet. We blijven winnen.
Ze houden elkaar zo scherp dat 'overall' geen enkele vleugelspeler naar behoren functioneert. En Feyenoord mede daarom structureel te weinig rendement haalt aan echte kansen en dus goals uit het veldoverwicht dat het vrijwel elke wedstrijd heeft.
Dat er dan op basis van een voortreffelijke conditie tot nu toe in de laatste fase toch steeds een goal wordt afgedwongen is leuk en het feit dat daar de meeste fitte spelers (de wissels) bij betrokken zijn, is dan voorspelbaar. Maar dat het daar steeds op aan moet komen, moet een punt van kritiek zijn.
De Goalsingel is haalbaar maar meer echte kansen creëren en dus doelpunten maken is dan wel een voorwaarde. Want dit zwakke punt van Feyenoord, speelt bij de verdedigende zwakkere tegenstanders haast nog nadrukkelijker dan bij de betere ploegen in de ED. En dus is het eenvoudiger programma t.o.v. Ajax nauwelijks een voordeel en hebben we inmiddels tegen FC Utrecht, Ajax, PSV en FC Twente (de sterkere tegenstanders) al wel 8 punten verspeeld.
Gewoon op de bank laten dan, niet inbrengen.
Heel goed, maar ik had wellicht toch liever Danilo gezien op die positie
@FTM beetje een irrelevante vraag maar weet jij al iets over de aankomende marktwaarde update op transfermarkt qua Feyenoord betreft?
Volgensmij is de marktwaarde update van de gehele Eredivisie 14 maart.
Hoe zit het eigenlijk met de contracten van kleijn, slory, en andere spelers die uit hun contract lopen in 2024. Zijn daar al onderhandelingen over?
Is toch te hopen dat ze deze jongens volgend seizoen een eerlijke kans gaan geven, gezien de buitenspelers van nu had ik slory sowieso al een kans gegeven.
Toch verrassend. Na de persconferentie van gisteren had ik wat andere namen verwacht in de basiself.
In het artikel staat ook "Naar alle waarschijnlijkheid"...
Is dus gewoon hetzelfde als het eerdere artikel over de vermoedelijke opstellingen...
@FTM kijkt Feyenoord ook naar buitenlandse trainers als opvolger van Slot? Ik neem aan dat ze de speelwijze door willen zetten de komende jaren?
Dit is echt super om te horen! Ik ben zelf wel fan van die Häsenhuttl, als we die kunnen strikken zou dat echt een stunt zijn. Of anders die Deense trainer van Mainz of een andere trainer uit de Red Bull school. Michael Beale van Rangers is ook echt interessant vind ik, maar die zal wel een hoge afkoomsom hebben met zo'n lang contract. Bedankt voor je reactie
@FTM,
Hoe wordt er intern gedacht over Dilrosun. Zijn ze tevreden met zijn prestaties en vinden ze dat de transfersom een goede investering is geweest?
Blijft een interessante aanwinst. Maar wellicht iets te veel centjes naar derden.
Is het niet handig om hem bij een mooi bod deze zomer te laten gaan. Voordat hij zijn waarde helemaal verliest?
Is er al iets meer bekend over het herstel van Bijlow?
Ja, ik laat dat nieuwtje even schieten (vul hem zelf maar in)