Szymanski

VK Sportphoto

Europees

Szymański start in de basis, Trauner nog op de bank tegen Shakhtar

Van de redactie

Sebastian Szymański start donderdagavond in het UEFA Europa League duel tegen Shakhtar Donetsk in de basis bij Feyenoord. Dat bevestigde trainer Arne Slot woensdagavond in de persconferentie in aanloop naar het duel.  Gernot Trauner moet nog even genoegen nemen met een plek op de bank.

"Ik ben er klaar voor. Ik ben 100% fit, maar die keuze is aan de trainer", gaf de Poolse middenvelder aan tijdens de persconferentie. Feyenoord-trainer Arne Slot was duidelijker, Szymański start in de basis. "Toen de vraag gesteld werd, had ik niet de indruk dat hij het goed begreep", lacht Slot. "Afgelopen vrijdag vertelde die mij dat hij dacht dat die twintig minuten kon spelen, daar heb ik een half uur van gemaakt. Morgen denk ik geen negentig minuten. Dat zou heel onverstandig zijn."

Gernot Trauner moet nog even genoegen nemen met een plek op de bank. "Gernot heeft heel veel langer dan Sebastian niet gevoetbald. Ik denk dat hij nu twee weken aan het trainen is, maar het is een compleet ander verhaal dan Szymański als het gaat om klaar zijn om een wedstrijd te spelen. Het is wel zo dat de snelste manier om hem wedstrijdfit te krijgen is om hem minuten te geven, maar we zitten in de fase van het seizoen dat het erom gaat om resultaat te behalen. Dat wordt morgen, zondag, donderdag en weer zondag."

Delen

Reacties

Goede zaak laat maar starten dan zien we wel hoe lang hij het zal volhouden.