Baptiste

VK Sportphoto

Vrouwen

“Dit had ik een maand geleden niet durven dromen”

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen heeft met Bridget Baptiste een groeibriljant binnen de gelederen. De 17-jarige aanvaller speelde slechts een half jaar bij de beloftes en maakte daarna al de stap naar het eerste elftal. Vandaag werd bekend dat zij definitief is toegevoegd aan de selectie.

Het gaat snel met Baptiste. Vorige week startte Baptiste in de bekerwedstrijd tegen PSV en afgelopen weekend werd ze voor de leeuwen gegooid met een basisplaats tijdens de Klassieker in de Johan Cruijff Arena. “Dit had ik een maand geleden niet durven dromen”, zo vertelde Baptiste bij Feyenoord Media. “Een hele vette ervaring, dat wel”. Over haar prestaties tegen Ajax: “Ik denk dat ik het aardig deed, zeker gezien het mijn tweede wedstrijd is op het hoogste niveau. Heel anders dan bij de beloftes, waar ik speelde.” 

Baptiste geeft aan dat het vertrouwen van de technische staf belangrijk voor haar is. “Ja, heel veel. Het vertrouwen van de trainer is belangrijk om je beste spel te spelen. Ik denk dat Jessica (Torny, red.) mij dat wel gegeven heeft.” 

Jessica Torny is zeer te spreken over de jongeling. De Feyenoordtrainer liet haar al snel meetrainen bij de hoofdmacht en laat haar nu definitief aansluiten. “Geweldig hé. Ik ben 2 januari binnengekomen en kijk natuurlijk ook naar de jeugd. Ik probeer de fundering te leggen en voor volgend seizoen willen we het goed hebben staan. Daar valt zij gewoon op. Dan zie je dat ze echt veel kwaliteiten heeft, en ook snelheid.” 

Volgens Torny bevestigde Baptiste haar kwaliteiten tijdens de Klassieker. "Dit was de ultieme test en ze blijft staan. Ik vind het fantastisch hoe zo’n jonge meid in zo’n stadion zich staande houdt. Dan ben je voor mij een echte. Die kunnen we door ontwikkelen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties