slot-lazio-uit

VK Sportphoto

Europees

Slot: "Shakhtar is een beter elftal dan sommigen denken"

Van de redactie

Donderdagavond staat voor Feyenoord het UEFA Europa League duel tegen Shakhtar Donetsk op het programma. In Warschau wordt het duel om 21:00 uur aftrapt in Stadion Wojska Polskiego. Feyenoord-trainer Arne Slot sprak voorafgaand aan het eerste duel tegen de Oekraïners lovend over de tegenstander van zijn team in de strijd om een plek in de kwartfinale van het Europese toernooi. 

"We zullen morgen ongelofelijk goed moeten zijn", begint Slot. "Ik denk dat Shakhtar een beter elftal is dan dat de mensen denken die ons als favoriet beschouwen. Ik ben wel onder de indruk van hun spelopvatting en hun intensiteit van spelen", vervolgt de trainer van de Rotterdammers.

"Ik verwacht van hun niks anders en van ons niks anders dan het bekende voetbal dat we spelen. Zij spelen heel herkenbaar en goed voetbal. Het is duidelijk te zien wat ze met en zonder de bal willen. Dat verwacht ik morgen van hun te zien en ik denk dat het ook onze kwaliteit is dat je duidelijk kan zien wat wij willen.  Dus het is morgen de vraag: wie heeft de overhand? Dat moeten we morgen op het veld eerst nog maar eens gaan zien," aldus Slot.

Met Shakhtar treft Feyenoord een ploeg die eerder dit seizoen uitkwam in de Champions League. "In de groepsfase pakten ze zes punten, speelden ze gelijk tegen Real Madrid en verloren ze slechts twee keer. En dat voor een ploeg die veel buitenlandse jongens is kwijtgeraakt en een gedaantewisseling heeft ondergaan. Ik vond het een leuk team om te analyseren, omdat ze gedisciplineerd en goed voetbal spelen."

De kans bestaat dat er donderdag bij Feyenoord een aantal andere spelers aan de aftrap staan dan de laatste weken. "Dat is niet omdat we de volgende wedstrijd belangrijker vinden. Dat heeft meer te maken met het feit dat een aantal spelers tegen de grens aan zitten als het gaat om hun fysieke vermogen. Het is niet zo dat ze het niet aan kunnen, maar de opeenstapeling van wedstrijden eist soms zijn tol. Nu spelen we nog vier wedstrijden in tien dagen tijd, dus dan is het niet gek als er wel eens een paar anderen spelen."

Delen

Reacties

Traore is de opvolger van giminez?
Hoorde dat er een stuk of 5 oekraiense soldaten die in Nederland revalideren van amputaties opgelopen in de oorlog. Wat zou het fijn zijn wanneer deze voor
de wedstrijd in rotterdam ook een uitnodiging zouden kunnen krijgen. Misschien een idee Feyenoorders
Vind ik ook! Ik ken iemand die graag zou willen als Oekraïner met een weg geschoten kaak die aan het revalideren is dus zou mooi zijn.
Zijn zeker goed maar wij zijn echt beter