wieffer-groningen

VK Sportphoto

Nieuws

Konterman: "Als ik het voor het zeggen had, zou ik veel meer scouten op dit soort spelers"

Twan

Bert Konterman is zeer te spreken over de ontwikkeling van Mats Wieffer. De oud Feyenoorder was bij FC Twente Onder-19 trainer van de goedpresterende middenvelder. Tegen Voetbal International laat Konterman weten destijds al de potentie te zien. 

Mats Wieffer viel als jeugdspeler al op met zijn gave om het voetbal simpel te houden. "Mats was echt de koning van het scannen, zag altijd de oplossing. Het liefst raakte hij de bal een keer en altijd vóóruit."

Bij FC Twente werd zijn contract uiteindelijk niet verlengd, omdat hij geen toekomst leek te hebben. "Ik vond het een genot om hem te zien," vertelt Konterman "maar gek genoeg werd hij niet op waarde geschat. Ik heb toen nog PEC Zwolle gebeld. Neem'm! Maar ze keken wel verder en lieten het geld liever op zak. Oké, schiet mij dan maar lek, dacht ik."

Konterman was verbaasd over de stap die Wieffer destijds naar Excelsior maakte, maar denkt met terugwerkende kracht dat het wellicht de beste stap was die de middenvelder kon maken. De middenvelder genoot destijds ook interesse van FC Emmen en Schalke Onder-23, maar koos voor speeltijd bij Excelsior.

De oud-verdediger ziet overeenkomsten met Wieffer van toen hij in 1999 kampioen werd met Feyenoord. "We kwamen allebei van een lager niveau terecht bij een club waarmee we kampioen werden. Ja, ik geloof dat Feyenoord dat kan worden." Konterman denkt terug aan de tijd waar Feyenoord een aantal spelers had die niet de grootste sterren waren, maar wel als één team klaarstonden. "Dat herken ik nu ook aan het huidige Feyenoord. Als ik het voor het zeggen had, zou ik veel meer scouten op dit soort spelers. Het past bij Feyenoord, bij Het Legioen."

Wieffer is volgens Konterman gewoon zichzelf. Een jongen die direct is, maar ook waar je direct tegen kan zijn. Het belangrijkste aandachtspunt is dat de middenvelder soms te kritisch kan zijn op zichzelf. "Als het weleens niet liep, kon-ie gaan zeuren tegen scheidsrechters, medespelers en ja, ook de trainer." Konterman denkt dat Slot daarom goed bij Wieffer past. "Arne kon er zelf ook wat van. Dus ik denk dat Mats en Arne heel goed met elkaar kunnen discussiëren en sparren. Ze zijn allebei perfectionistisch."

Tot slot ziet Konterman Wieffer ook wel in een Oranje shirt. "Als je wilt verjongen bij Oranje, is het nu de tijd. Ik weet dat Louis van Gaal al worstelde met de invulling van het middenveld." De oud-verdediger ziet het niet meer zo zitten in Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Hij noemt spelers als Wieffer en Simons als eventueel de nieuwe toekomst. "Nou, probeer het dan. Ga ermee aan de slag."

 

 

Delen

Reacties

Beetje goedkoop scoren zo achteraf zeggen dat je het al in hem zag zitten. Als dat echt zo was moet je een lans breken voor hem en zorgen dat hij een contract krijgt. Niet nu ineens willen scoren door wiefers succes. Wat een parasiet
Dan heb je toch echt niet goed gelezen... Dat heeft hij dus wel gedaan:

..."Ik heb toen nog PEC Zwolle gebeld. Neem'm! Maar ze keken wel verder en lieten het geld liever op zak. Oké, schiet mij dan maar lek, dacht ik."...
Dat is ook toevallig. Toen ik Wieffer voor het eerst zag, dacht ik, die heeft uiterlijk wel wat weg van Konterman.