feyenoord-ajax-1-1-jim-breeman-sports-photography-34

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

“Het is deze weken meer dan ooit Ajax óf Feyenoord"

Dennis

Met nog tien competitiewedstrijden te gaan zijn Feyenoord en Ajax verwikkeld in een zinderende strijd om de landstitel. Bovendien ontmoeten beide ploegen elkaar in de halve finale van de KNVB Beker. De spanning neemt toe. Beide aartsrivalen beginnen inmiddels steeds meer met argusogen naar elkaar te kijken, zo blijkt uit een reportage van Algemeen Dagblad.

“Het is deze weken meer dan ooit Ajax óf Feyenoord. Wie niet voor is, is tegen”, zo schrijft de krant, die beide clubs naar arbitrale beslissingen ziet wijzen. “Als ze in Amsterdam bijvoorbeeld roepen dat de tweede gele kaart van de Noor Isak Määttä van Groningen in de Kuip een lachertje was, vragen ze zich in Rotterdam meteen hardop af waarom Edson Álvarez gevoelsmatig wekelijks met zijn armen op hoofden van tegenstanders terecht mag komen zonder bestraft te worden.”

Ook het besluit om geen Ajax-fans in De Kuip toe te laten bij de halve finale van de KNVB Beker wordt aangehaald. De Ajax-supportersvereniging sprak over ‘competitie- en bekervervalsing’, terwijl Ajax-directeur Edwin van der Sar zijn teleurstelling uitsprak. Volgens hem was de halve finale juist een kans om het weer met uitsupporters te gaan proberen. In Rotterdam wekte dat tot ergernis. “Dat zei hij negen maanden nadat hij van Jan van Merwijk, toenmalig directeur van de Kuip, een enorme rekening had ontvangen omdat Ajax-fans tijdens de laatste bekerfinale voor zo’n twintigduizend euro aan schade hadden aangericht aan toiletten en stoeltjes.” Bovendien zijn er ook geen Feyenoordsupporters welkom in de Johan Cruijff Arena tijdens de Eredivisiekraker op 19 maart.

John Heitinga deed eveneens een duit in het zakje. Ook hij brak een lans voor de aanwezigheid van Ajax-fans in De Kuip. “Begrijpelijk, maar in Rotterdam roepen ze dan meteen dat het toch echt de huidige coach was die tegen de afspraken in de harde kern van Ajax had uitgenodigd bij de mini-Klassieker in 2019, die door geweldsincidenten werd gestaakt. En dat die verpeste middag een van de redenen is dat er nog steeds geen volle uitvakken zijn”, aldus AD.

In Amsterdam kijken ze verwijtend naar het arbiterkorps, dat in hun ogen opvallend in het voordeel van de Rotterdammers fluit sinds Arne Slot kritiek uitte op een onbestrafte handsbal van Robin Pröpper van Twente. “Dat niemand het nog heeft over de afgekeurde goal van Santiago Giménez nadat NEC-keeper Jasper Cillessen bewust tegen hem aanschoot en de onterechte corner waaruit PSV de 3-3 maakte tegen Feyenoord, steekt dan weer in de havenstad”, zo schrijft de krant.

En dan zijn er nog ergernissen uit het verleden. “Bij de vorige editie liet Danny Makkelie een beuk van Lisandro Martínez tegen Cyriel Dessers onbestraft en schoot Arne Slot in de lach toen Antony op krukken de perszaal betrad. Ja, het was dezelfde middag waarin ploeggenoot Dusan Tadic de Braziliaan eigenhandig tegen de grond werkte om tijd te rekken. Antony reisde ondanks de krukken ‘gewoon’ meteen af naar Zuid-Amerika voor interlands.”

Kortom, Feyenoord en Ajax staan in de beslissende fase van het seizoen met de koppen tegen elkaar. “Van het grote, landelijke ‘alles aan Feyenoord gunnen’, zoals in 2017 bij de titelrace, lijkt zes jaar later geen sprake meer. In Rotterdam ervaren ze het ergens ook wel als een complimentje”, aldus Algemeen Dagblad. 

Delen

Reacties

Ja het is heel duidelijk aan welke kant de media staat.
Dit betekend dat we goed bezig zijn. Meestal hebben ze geen psychologische oorlogsvoering nodig voor ons. Maar nu beginnen ze hem toch stiekempjes te knijpen.
Precies daarom moeten we ze maar ook keihard pakken! En in ieder geval die schaal binnen harken!