gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

"Wij willen dat Santiago bij Feyenoord blijft"

Van de redactie

Santiago Giménez is al een aantal wedstrijden de eerste spits van Feyenoord. De Mexicaanse aanvaller wist dit seizoen twaalf keer het net te vinden in 1.404 speelminuten voor de Rotterdammers. De 21-jarige spits wordt dan ook naar verluidt door diverse clubs gevolgd, maar als het aan zijn familie ligt, blijft hij voorlopig nog in Rotterdam spelen. Dat geeft zijn vader Christian aan in gesprek met het Mexicaanse medium Marca.

"Wat er met Santiago gebeurt, is heel snel gegaan. We proberen kalm te zijn, hij is kalm, hij weet dat voetbal over toewijding gaat. Santiago is enorm gegroeid sinds zijn komst in Rotterdam. Hij zit bij een club dat hem in alle opzichten heeft geholpen, in aanpassing, continuïteit, niet wanhopen en willen laten zien dat hij kwaliteit heeft en dat hij wil slagen", begint Christian Giménez. "Hij houdt van de stad en de club waarin hij zit. Communicatie is belangrijk, hij spreekt inmiddels vloeiend Engels en communiceert goed met zijn collega's.  We zijn erg trots op hem voor hoe hij zijn leven in Nederland leidt."

Giménez gaf al een aantal keren aan in interviews dat de intensiteit bij Feyenoord vele malen hoger is dan zijn oude club Cruz Azul, dat beaamd zijn vader. "De manier van spelen van Feyenoord is erg agressief, hoge druk, intense druk. Er wordt veel gevraagd van een nummer 9. In het begin was het erg moeilijk voor hem en na verloop van tijd begreep hij dat hij het spelritme van het team moesten bijhouden. Dat hij fysiek zijn naderingssnelheid moest verbeteren en de momenten van druk moest begrijpen. In die zin heeft hij, door de intensiteit van de druk, een grote evolutie doorgemaakt en daarom heeft hij meer continuïteit dan een paar maanden geleden."

Pa Giménez is te spreken over Robin van Persie, die Santi geregeld ondersteunt op trainingen. "Er was een voor en na voor Santiago in het zestienmetergebied. Te vaak was Santiago te gehaast en nu merk ik dat hij rustiger is voor de goal. Het is erg goed voor hem dat hij een specialist als Robin van Persie in de buurt heeft. Hij wil blijven bijdragen aan het team."

Inmiddels heeft de spits van de Rotterdammers ook de bondscoach van Mexico gesproken. "Santiago nam het met groot enthousiasme op, hij sprak met de coach, wat iets belangrijks is. Er is nog een lange weg te gaan voor het WK 2026, maar voetbal is voor momenten en we moeten in het heden leven, het is prima voor nu, maar hij moet blijven verbeteren. Toen ik een speler was, was het een droom voor mij om opgeroepen te worden voor een nationaal team en Santi denkt er net zo over", aldus zijn vader.

Van een snel vertrek uit Rotterdam-Zuid is volgens Christian Giménez geen sprake. "We willen dat hij bij Feyenoord blijft. We zijn blij met het werk dat ze met hem doen. Hij moet nog groeien in het voetbal, we hebben geen haast om grote sprongen te maken. De club steunt hem veel en de coach is blij met hem. We wanhopen niet, we gaan er rustig mee om en we denken op dit moment niet aan een ander team. Het is een goede club en speelt voetbal waarin hij zichzelf op veel vlakken nog kan verbeteren. Je moet met je voeten op de grond blijven staan. Hopelijk mag hij daar nog een tijdje blijven en mocht er iets uitkomen, dan evalueren we dat op het juiste moment."

Delen

Reacties

Verstandige vader, intelligente zoon. Mooie combinatie met Feyenoord!
Papa Giminez heeft gelijk.
Wij willen ook dat Santiago blijft
Geweldige reclame voor de club Feyenoord.
Hierdoor ga je als club meer spelers uit Mexico kunnen halen. En ik hoop hem volgend nog gewoon in Feyenoord shirt te zien.
Is er maar 1 die echt verkocht moet worden en dat is Geertruida.
Fijn dat die ouwe ook ziet, dat zijn zoon progressie aan het boeken is. Hij is hier voorlopig nog niet klaar.
Santi maakt Feyenoord groot in Mexico. Onder die Europa League video op de Youtube van Feyenoord waren er ook weer veel Mexicaanse fans die vroegen om ondertiteling omdat ze fan zijn geworden. Daar kan Feyenoord veel meer mee doen vind ik, er wonen daar meer dan 100 miljoen mensen en daar zullen vast een paar duizend tussen zitten die een Gimenez shirtje willen, toch?
Shirtjes kunnen ze gewoon bestellen bij de Feyenoord fan-shop ;-) Maar er zijn nu wellicht veel mexicaanse Giménez fans, die nog nooit van Feyenoord gehoord hadden, en die de club nu beginnen te volgen. Die weten volgens mij ook niet wat ze zien, als ze Santi als een dolle over dat veld zien stuiven ;-)
Straks met Castore wordt het voor die fans makkelijker een shirtje te kopen in hun land.
Ik zit nu in Mexico en de wedstrijd tegen Groningen afgelopen zaterdag werd live uitgezonden. Idd veel Santi fans.

Hopelijk straks ook Shaktar live op TV hier 🙌🏽