bert-van-marwijk

VK Sportphoto

Nieuws

Van Marwijk over Wieffer in Oranje: "Waarom zou je moeten wachten?"

Twan

Bert van Marwijk vindt het geen verrassing dat Mats Wieffer is opgenomen in de voorselectie van Oranje. Volgens de voormalig Feyenoord trainer is de 23-jarige middenvelder goed genoeg om een plekje te bemachtigen in de uiteindelijke selectie, zo meldt hij aan Voetbal International. 

Wieffer begon aan een snelle opmars toen hij zijn plekje in de basis veroverde door blessureleed op het middenveld. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het elftal. Toch waren er enkele kritische geluiden dat de oproep voor het Nederlands elftal te vroeg zou komen.

"Wat is dan te vroeg? Als je goed genoeg bent, waarom zou je dan moeten wachten?" vraagt van Marwijk zich af. Van Marwijk haalt het voorbeeld van Strootman aan, wie hij destijds snel bij het Nederlands elftal haalde onlangs weinig Eredivisie-ervaring. Ook is de assistent van de bondscoach, Sipke Hulshof, actief bij Feyenoord en weet hij veel van het karakter en de trainingmethodes van Wieffer af.

De snelle opmars van Wieffer verbaast de oud bondcoach van het Nederlands elftal niet. Wieffer valt volgens van Marwijk onder de groep 'voetballers die meteen kunnen aanhaken bij het hogere tempo'. "Tenminste, dat baseer ik op de wedstrijden die ik hem heb zien spelen tegen Ajax, PSV, FC Twente en AZ."

Volgens van Marwijk is er dus geen reden om Wieffer, die op een positie speelt waar het Nederlands elftal regelmatig mee puzzelt, niet als optie voor Oranje te zien. "Als je een basisplaats hebt bij Feyenoord en je speelt goed, waarom zou je dan niet in aanmerking komen?"

Delen

Reacties

Als hij op de training duidelijk beter is dan zijn concurrenten, is het allemaal niet zo moeilijk hoor. Ronald gaat dat nu ff bekijken, en komt misschien nog met een paar bruikbare tips. Komt goed.