slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Als Feyenoord PSV wil imiteren, moeten we ook spelers halen van Barcelona en Napoli"

Moreno

Arne Slot zat gisteravond aan tafel bij Ziggo Sport-voetbalpraatprogramma Rondo. Daar sprak hij over de ontwikkeling die PSV doormaakte ten opzichte van vorig seizoen. "Zij hebben de kampioen van vorig jaar geïmiteerd", aldus Slot.

Daarmee doelt de oefenmeester van de Rotterdammers voornamelijk op het aantrekken van Peter Bosz door PSV, en niet op het feit dat Bosz de speelwijze van Slot heeft overgenomen. "Het is mijn perceptie dat PSV een trainer heeft aangetrokken die eenzelfde manier van spelen voorstaat als wij. Bosz speelt al jaren zo, maar PSV heeft onder Van Nistelrooy vaak wat behoudender gespeeld, ondanks dat ze ook toen een goede serie hebben neergezet. Maar nu hebben ze een trainer aangesteld die de tegenstander afjaagt, zoals Feyenoord vorig seizoen en ook dit seizoen speelt", verheldert de coach van Feyenoord, die aangeeft dat dat een groot deel van de succesformule vormt.

Slot weet wat voor Feyenoord nodig is om de aanstaande kampioen van dit seizoen te kopiëren. "Als wij de huidige kampioen (Slot liep wat op de zaken vooruit, red.) willen imiteren, moeten we ook spelers halen van Barcelona (Dest), Napoli (Lozano) of Schouten, een A-international. Als je wilt concurreren met PSV, moet je dat soort jongens erbij halen."

Delen

Reacties

Hoeft niet persé bij die clubs, real madrid mag ook.
Vinicius junior bijvoorbeeld😉
De vraag is of dat soort dure spelers de club op de lange termijn ook helpen.

Als Feyenoord dit zou doen zijn ze volgend jaar failliet
Slot heeft natuurlijk een punt, maar het is de vraag in hoeverre Feyenoord in staat is dat te kopiëren. Het verschil tussen Feyenoord en PSV zit inderdaad allereerst in wat je kunt investeren in spelers en in lonen. Hoe meer je kunt investeren, hoe meer je kunt inzetten op zekerheidjes, Als de randvoorwaarden zoals kwaliteit van de organisatie/trainer/scouting etc. verder min of meer vergelijkbaar zijn, zal de kapitaalkrachtiger club altijd in het voordeel zijn. Daarom kun je de ranglijst in voetbalcompetities vaak behoorlijk goed voorspellen op basis van omzet. Wel zal het financiële verschil tussen Feyenoord en PSV weer kleiner worden doordat Feyenoord ook CL haalt en de transferbedragen van beide clubs waarschijnlijk ook verder naar elkaar toe groeien. Daarnaast zijn er natuurlijk andere zaken die het succes van komend seizoen zullen bepalen. Blijft Slot? En als hij vertrekt wie neemt hij verder allemaal mee uit de organisatie?:Hoeveel dragende spelers verlaten beide clubs? Welke stappen maakt Ajax? Verder zal veel afhangen van de kwaliteit van de scouting en hoeveel kwaliteit er bij de jeugd zit. Door goed te scouten en op te leiden kun je veel compenseren.
Ja maar die scouts is nu t probleem.
Dat lijkt er wel op. Er gaan er teveel weg zo te lezen. Het is dus van enorm belang dat je scouts haalt die zich al hebben bewezen bij clubs die goed scouten.
Nederlanders met een a status zullen het niet zijn, die zijn allemaal wel onbetaalbaar nu. Er zullen wel een paar types als hancko komen uit Nations League b landen.
Wat heb ik genoten van Arend Martijn in Rondo. Laat zich niet gek maken door van Basten en Gullit en kijkt op een prachtige manier naar voetbal.
Hoezo gek laten maken? Van Basten en Gullit waren toch juist lovend?
Zeker waar. Bedoel ook meer als het over spelopvattingen ging. Zoals Gullit zei de lange bal geven
Om er eens een tegeltjeswijsheid tegenaan te gooien: Een kopie is eigenlijk altijd een mindere weergave van het origineel dat gekopieerd is.
In plaats van overeenkomstige keuzes te maken in de veronderstelling dat je dan het zelfde succes zult hebben is het veel verstandiger om te kijken wat je zelf beter kunt doen ongeacht wat de tegenstander doet of gedaan heeft.
In het geval van Feyenoord is dat niet zo moeilijk: Zorgen dat de vleugelaanvallers constanter gaan presteren. Er zijn er 8 gehaald sinds de komst van Slot en de enige die in die jaren echt heeft weten te overtuigen was Sinisterra en die is nog door Van Geel gehaald.
Daarnaast wordt je middenveld evenwichtiger als je daar aan de linkerkant een linkspoot hebt lopen. Zeker als daarvoor Ivanušec speelt.
Doorgaans heeft Slot aardige teksten maar nu had hij misschien beter naar Feyenoord zelf kunnen kijken in plaats van zich aan PSV te spiegelen.
We moeten ook niet overdrijven. Zo'n Lozano presteert niet beter dan onze buitenspelers. Schouten had pas 1 interland, zo'n Wieffer van 500K had er meer op dat moment. Dest is gehuurd en dus vooral alleen salaris en huursom. Qua begroting lopen PSV en Feyenoord elkaar niet zo gek veel, alleen geven wij ons geld op een ander manier uit (Ook vanwege het verleden met schulden enzo). Met goed beleid kan je zomaar weer heel dichtbij komen, dat ligt niet alleen aan geld.
Eens , maar psv loopt wel vooruit . Als het gaat om bedragen die ze neerleggen en lonen die ze betalen. Nu is het wel zo dat feyenoord verstandiger met hun geld om gaat. Maar goed ieder zijn manier. Dat van ons werkt zo goed als zeker maar dat van psv blijkt ook al jaren te werken.
Psv kan ook gewoon bij de gemeente lenen als t moet. Wij doen alles op eigen kracht
Lozano niet nee. Maar Schouten, Lang en Tilman zijn spelers die bij ons vrijwel alles zouden spelen als ze er vanaf begin dit seizoen bij waren.
Wij moeten gewoon doorgaan op de zelfde voet. Psv heeft dit keer goed gegokt want ze namen een groot risico. Kijk naar ajax, ooit gaat het mis.
Eens, zulke dure spelers halen is een enorm risico. Lozano uiteindelijk ook weggegooid geld voor hun geweest
Als je geen risico durft te nemen ben je altijd een club die in de marge speelt voor plek 3-6 zie een az. Groeien als club equals betere a spelers, alleen investeren in de absoluut beste jeugd als die er is, en geen geld stoppen in projecten waar geen groei in zit, zie vrouwen team en o21....
Ajax heeft niet bepaalt A-internationals of van uitermate grote clubs, spelers aangetrokken. Denk aan namen als Gaaei, Ramaj, Sutalo (die tevens als een groot talent bestempelt werd) en Forbs. Dit zijn spelers die of van kleinere clubs of in de jeugdelftallen speelde. Lozano, Schouten en Dest kwamen van de grotere clubs en waren vrijwel allemaal A-internationals. Het is en blijft een gok maar vindt Ajax toch een andere situatie.
Ik vind dat Feyenoord persoonlijk voor op de buitenpositie wel een gokje kan wagen maar wil ook graag dat we spelers van kleinere clubs aantrekken die zich op korte of lange termijn kunnen ontwikkelen.
Als je wil ontwikkelen moet je richting az gaan, die tijdens zijn voorbij voor Feyenoord, de club is nu een CL club dus moet je flink investeren.
Ik ben het wel eens met dat flink investeren. Wou alleen zeggen dat er wel nogsteeds "Wieffer" aankopen mogen komen zonder dat er veel betaalt wordt. Maar het beste is gewoon gebruik maken van de scouting en daarmee soms ook wat grotere namen eruit halen.
Wat klets je nu, sosa, sutalo, borges, mannsverk, die georgïer allemaal a internationals, net als bergwijn, Berghuis, Henderson, om er nog wat te noemen....
Ik zei of geen A-internationals of kleinere clubs. Dat laatste is voor sommige hiervan het geval. En Henderson tel ik niet mee omdat dat de wintertransferperiode was. Ik zei ook dat Borges bijvoorbeeld uit de jeugd van city komt en niet voor het eerste speelde. En zeg me nou eerlijk, die Georgïer kan je niet als een top land beschouwen. Daar zou bewijs van spreken bas dost nog in de basis spelen.
Alleen hebben wij geen Miljardair die soms wat geld wil toe schuiven