Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje ∙ Koeman stelt geen Feyenoorders op

Moreno

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond de oefeninterland tegen Duitsland. Vijftig jaar na de WK-finale in 1974, toen beide landen tegenover elkaar stonden, wordt er wederom een onderling duel gespeeld. Naar verwachting laat bondscoach Ronald Koeman de Feyenoorders Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida, die tegen Schotland nog startten, vanaf de bank beginnen. 

Al voor de interland tegen Schotland gaf Koeman aan dat het doel tegen Duitsland verdedigd zou worden door Bart Verbruggen. Ook mag centrumverdediger Matthijs de Ligt zich opmaken voor een plek in de basis. Dit gaf de bondscoach gisteren aan tijdens de persconferentie. De verwachting is dat dit ten koste gaat van Lutsharel Geertruida, die naar behoren speelde tegen de Schotten. 

Ook Mats Wieffer start vermoedelijk op de bank; over zijn optreden was veel te doen na afloop van het duel tegen Schotland. Hoewel zijn statistieken het negatieve beeld niet bevestigden, bleef bij veel kijkers het balverlies hangen, waardoor Schotland een van de grootste kansen van de wedstrijd kreeg. Naast Tijjani Reijnders zal Koeman daarom vermoedelijk kiezen voor PSV'er Jerdy Schouten. Een basisplaats voor Quinten Timber lijkt nog niet in het verschiet te liggen, maar hij zou vanavond wel zijn debuut kunnen maken voor Oranje.

Vermoedelijke opstelling Oranje
Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Schouten, Reijnders, Simons; Depay, Malen.

Delen

Reacties

Die winnen we toch niet,
Denk dat we weer terug op aarde gezet worden door Duitsland. Hoor al weer dat we Europees kampioen kunnen worden, schei toch uit.
Zeperd tegen Schotland, kwa niveau. Vanavond Koemans laatste potje?
Ik blijf het me afvragen maar hoe kan je die blind toch opstellen? Die flapdrol bakt er al 3 jaar niets meer van is zo traag als maar kan en kan geen fatsoenlijke bal over 10 meter geven.
Ja echt ongelofelijk weer die Blind. Geen Feyenoorders dan kijk ik ook niet.
Ik ben geen fan van m, maar in Spanje heeft hij zijn beste vorm ooit gevonden. Hij is traag maar positioneel sterk en heeft een goede pass. Zou hem alsnog niet opstellen trouwens.
Ik heb niet veel met het Nederlands elftal, maar nu zou een 8-0 op de kloten toch wel lekker zijn. De Ligt na 5 jaar nog steeds terecht een twijfelgeval als eeuwig talent, op goal blijven we zoeken, op het middenveld zoeken we de perfecte man naast een chronisch geblesseerde De Jong maar als er toch een keer een Feyenoorder een foute pass geeft kunnen ze er niks van.
Geen Feyenoorders? Dat wordt verliezen…..
Mooi, dan kunnen we ons volledig concentreren op plek twee en de bijbehorende € 50 miljoen.
Kunnen er ook geen geblesseerde spelers terug komen.
Geen Feyenoorders? Mooi hoef ik ook niet te kijken.
Als je koeman hoorde praten denk ik ook dat dit de opstelling wordt. Hartman geblesseerd wieffer die een mindere wedstrijd speelde, en de ligt die speelt, dan weet je dat geertruida niet speelt jammer maar was te verwachten.
Mooi zo. Lopen we ook geen (onnodige) risico's.
Ja, ik weet het.... hoe vaker onze spelers interlands spelen, hoe groter de kans is dat ze meer waard worden. Maar we hebben al genoeg blessuregevallen/spelers met pijntjes.