knvb-kantoor-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

VIDEO • Ook oud-international Van der Laan wil KNVB-voorzitter worden

Van de redactie

Jeanet van der Laan, een 44-jarige voormalige international en politica, werpt zich nu ook in de strijd voor het voorzitterschap van de KNVB, na Frank Paauw en Hans Nijland. Ze beschouwt zichzelf in het NOS Radio programma Langs De Lijn als een geschikte opvolger van Just Spee.

Onlangs heeft de KNVB Frank Paauw voorgedragen als de nieuwe voorzitter, maar deze keuze heeft veel kritiek ontvangen vanuit supporterskringen vanwege zijn uitspraken uit het verleden. Als reactie hierop heeft Supporterscollectief Nederland afgelopen zondag voormalig FC Groningen-voorzitter Hans Nijland naar voren geschoven. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen. Dan moet je vooraf tien handtekeningen van de zestig vertegenwoordigers verzamelen. Je moet als bondsvoorzitter een soort samenhang creëren tussen amateur- en betaald voetbal. Ik denk dat ik daar een bepaalde ervaring en kwaliteit inbreng om al die mensen die het voetbal vertegenwoordigen recht aan te doen", aldus oud-international Van Der Laan bij de NOS.

Ze schopte het in haar voetbalcarrière tot 29 Oranje-interlands. Tussen 2021 en 2023 zat ze namens D66 in de Tweede Kamer. "Ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan", besluit Van der Laan. De KNVB-vergadering is verschoven naar 27 mei vanwege The Passion in Zeist.

Delen

Reacties

Van tevoren iedreen cancelen. Als je daar niet aan mee wenst te doen, word je vanzelf ook gecanceld. Welkom in 2024.
Dat het een vrouw is boeit me niet maar als ze namens d66 in de kamer heeft gezeten moeten alle alarmbellen afgaan. Nooit mag je een d66 vazal op een topfunctie hebben. De ellende daarmee zien we in het dagelijks leven. Een partij die zegt democratisch te zijn maar andere meningen niet tolereert mag het nooit voor het zeggen krijgen.
Sjonge, daarmee schrijf je dus zomaar een hele groep medelanders af die op die partij stemmen. Dan kun je de democratie beter afschaffen. Ik voel me bijvoorbeeld bij zo'n partij veel meer thuis dan bij al die partijen waar het alleen gaat om het eigen belang en het eigen dikke ik.
Welke voorbeelden van D66-beleid we dan in het dagelijks leven? Welke meningen tolereren ze dan niet?

Als je een partij wil benoemen die ellende heeft veroorzaak kan je het beter over de VVD hebben. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de toeslagenaffaire en de aardbevingen in Groningen...
Hans Nijland > Jeanet van der Laan en liever de positie leeg dan Frank Paauw.
Het feit dat een aantal van jullie nog liever een politieagent heeft dan een vrouw, getuigt van een zekere onzekerheid.
Echt trieste reacties hieronder. Ze is international geweest bij het Nederlands elftal, zat/zit in de Raad van Advies van Telstar vrouwen en heeft politieke ervaring. Een pluspunt is dat ze ook begaan is met de breedtesport en mensen in Nederland meer wil laten bewegen.
Wat een bizarre reacties zijn er hier te lezen. Wat boeit het wat iemands huidskleur, geloof, sexuele orientatie of geslacht (mis ik nog wat?) Het gaat om kunde en om idee-en. Toch jammer dat voetbal in de jaren '50 blijft hangen. Ook niet raar dat we WK's nog spelen in Arabie. De ideeen komen wel overeen.
Ik vergat natuurlijk te zeggen dat oude mannen, met grote snorren een foeilelijke stropdassen van mededinging moeten worden uitgesloten.
Zo, nu nog een homo of omgebouwde met een kleurtje en we hebben weer wat te kiezen.
Een vrouw. Zal het wel worden dus…….
Iemand die voor de D66 in de 2e kamer heeft gezeten de afgelopen jaren, is totaal niet te vertrouwen
De democratie dus maar afschaffen? Want iedereen moet het met jouw mening eens zijn? Bah
Staat dat er, nee. Dus komt niet met je onzinnige en belachelijke reactie. Bah!
Als je iemand afschrijft omdat hij van een andere partij is dan die blijkbaar jouw voorkeur heeft, kun je net zo goed de democratie afschaffen. Want dan deugen alleen mensen van jouw politieke voorkeur. Dat is het einde vd democratie, want democratie bestaat bij de gratie van het accepteren van allerhande meningen en van het beschermen van de minderheid. Ik vond dus inderdaad dat je in je interventie te ver ging.
Als deze woke miep aan de macht komt spelen er straks 2 omgebouwde in elk team