timber jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Timber: "Zijn plafond ligt extreem hoog”

Daninho1908

Middenvelder Quinten Timber maakt sinds de zomer een stormachtige ontwikkeling in het shirt van de Rotterdammers. Trainer Arne Slot schoof maandagavond aan tafel bij het praatprogramma Rondo op Ziggo waarin hij onder andere sprak over het actuele seizoen. 

In het praatprogramma is Slot positief over de ontwikkeling van de pas 22-jarige Timber. De trainer denkt dat hij een mooie carrière tegemoet zal gaan en noemt zijn plafond “extreem hoog”, ook gaat Slot in op zijn kwaliteiten en prijst zijn goede mentaliteit. "Hij heeft de kracht en de snelheid om een overtal te creëren. Ik vind dat hij een enorm goede mentaliteit heeft." In de toekomst zou de jonge middenvelder nog wel eens een mooie stap kunnen maken. “Ik denk niet dat het uitgesloten is dat Timber naar een club van het kaliber Arsenal zou kunnen”, aldus de trainer van de Rotterdammers. Net als bij oud-Feyenoorder Orkun Kökcü speelt fitheid een grote rol. "Wij hebben Kökcü niet beter leren voetballen, maar hij is wel fitter geworden. Net als bij Timber, die kon echt wel voetballen, maar wij zorgen er voor dat ze fitter worden en op elkaar ingespeeld raken."

De statistieken van de 22-jarige middenvelder maken ook een positieve ontwikkeling, zo is de middenvelder in dit seizoen al verantwoordelijk voor zes goals en zes assist in de Eredivisie en miste alleen het thuisduel tegen Sparta vanwege een hersenschudding. Bij Oranje is de stormachtige ontwikkeling niet onbeloond gebleven. Bondscoach Ronald Koeman heeft Quinten Timber opgeroepen voor de huidige interlandperiode.

Ook voormalig Feyenoorder Ruud Gullit prijst Quinten Timber en benoemde hem als “De speler die het verschil maakt op het middenveld”. Dinsdagavond kan de middenvelder in dienst van Feyenoord mogelijk zijn debuut gaan maken in het laatste oefenduel van Oranje deze interlandperiode tegen Duitsland in Frankfurt.

Delen

Reacties

Volgend jaar nog een jaartje vlammen bij Feyenoord, en zorgen dat je vast bij het NL-elftal blijft. Dat zijn goede realistische doelstellingen voor komend jaar. 2 Timbers bij Arsenal is leuk voor 2025 ;-)
Zal wellicht in mogen vallen bij een tussenstand van 3-0 voor onze buurtjes? Kunnen de heren analytici na de wedstrijd fijn oreren over dat Quinten het verschil daarna ook niet kon maken...
Precies!
Koeman, zet Timber vanavond maar eens op 10!