Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

"Als je bovenaan staat, moet je daar als supporter niet mee bezig zijn"

Van de redactie

Willem van Hanegem zag Feyenoord dit weekend goede zaken doen. De Rotterdammers wonnen van FC Groningen en zagen titelconcurrenten een misstap maken. Het is spannend bovenin de Eredivisie met vijf clubs dicht bij elkaar. De Kromme zet daar wel vraagtekens bij, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Dat we een titelrace hebben met vijf clubs is natuurlijk niet uit weelde. Bij Ajax knokten ze een puntje erbij en daar werd na afloop nog de nadruk op gelegd ook. Als ze dat al niet meer hadden kunnen opbrengen, dan houdt het toch op? En bij PSV doen ze maar wat, constateer ik te vaak. In dat opzicht zijn FC Twente, AZ en Feyenoord echt een stuk verder. Dat moet ze bij PSV en Ajax te denken geven”.

Van Hanegem zag Feyenoord dit weekend optimaal profiteren. “In deze titelstrijd kun je wekelijks goede zaken doen. Dat deed Feyenoord deze keer. Die speelden in de beker tegen PEC goed en ook tegen FC Groningen was er helemaal niets aan de hand”. 

Het Feyenoord-icoon dicht de Rotterdammers goede kansen toe in de komende Klassieker. “Natuurlijk maken ze zondag tegen Ajax een heel goede kans. Want die bouwen momenteel niet alleen zwak op, ik denk dat Feyenoord ook de slag op het middenveld kan winnen”.

De heisa rondom de terugkeer in een volle Kuip van Steven Berghuis begrijpt Van Hanegem niet. “Laat iedereen alsjeblieft normaal doen. Voor beide partijen was dit toch de ideale oplossing? Berghuis wilde naar Ajax en Feyenoord is er sindsdien bepaald niet op achteruit gegaan. Als je bovenaan staat, moet je daar als supporter ook niet mee bezig zijn.”

Delen

Reacties

Natuurlijk heeft Willem gelijk maar helaas heeft dat doorgesnoven deel van het Legioen er meer plezier aan om Heuvelhut te beledigen dan door de eigen ploeg aan te moedigen, bizar.
Wanneer en hoelaat is de open training voor de klassieker?
Altijd eens met deze legende. Punt.
Normaal altijd eens met van Hanegem,nu niet. 22 Januari D-Day bloed aan de noppen!
Ik heb liever dat Feyenoord de wedstrijd met elf man uitspeelt en wint. Juist door het negeren van Berghuis toon je superioriteit. We hebben jou niet nodig om kampioen te worden Steven.