pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

“Als je deze niet maakt, welke ga je dan wel maken?”  

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk heeft in de wedstrijd tegen PSV genoten van Alireza Jahanbakhsh. “Hij maakte echt een goede invalbeurt, samen met Idrissi. Hij heeft overzicht. Die kopbal goal, daar hoor je als rechtsbuiten te zijn. Je moet voor die goal komen”, aldus de oud-Feyenoorder bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk ziet het afstandsschot van Jahanbakhsh als een wapen voor Feyenoord. “Hij heeft een goede harde binnenkant en ook een goede een wreeftrap. Hij is de gevaarlijkste speler op twintig meter van de goal met de beste traptechniek van het elftal”. De oud-spits hoopt dat de Iraniër de stijgende lijn kan doorzetten. “Voor Jahanbakhsh is het erg fijn dat hij belangrijk was voor Feyenoord. Want het is nog geen gelukkig huwelijk geweest”. Volgens Van Hooijdonk komt dat mede door zijn rol in het elftal. “Slot gebruikt hem vaak, maar vervangt hem ook veel omdat hij zoveel werk verzet. Hij moet de back tegenhouden. Dat is niet verkeerd, maar ik heb liever dat ze hem gebruiken om zijn man voorbij te gaan.” 

Sebastian Szymański

Het Feyenoordicoon zag dat Feyenoord de geblesseerde Sebastian Szymański nodig miste. “Feyenoord speelde met Wieffer, Kökcü en Timber op het middenveld met drie spelers die op elkaar lijken. Je hebt geen loper op het middenveld die in de zestien komt en in staat is om een goal te maken. Met een goed afstandsschot. Szymański is goed aan de bal, is creatief. Dat had je nu helemaal niet”.

Quinten Timber

Daar waar Szymański volgens van Van Hooijdonk werd gemist, is hij kritisch op het rendement van Quinten Timber. “Kökcü speelde iets terug, Wieffer was goed, maar bij Timber zie ik het nog niet. Bij elke balaanname gooit hij zijn lichaam erin. Dat doet hij omdat hij tijd nodig heeft en de oplossing niet meteen ziet”. Dat Timber een enorme kans miste op de 1-1 vond de oud-spits onbegrijpelijk. “Als je als middenvelder de bal zo inschiet, met binnenkant voet. De bal moet hoog of in de hoek. Als middenvelder werk je toch ook wel eens af op de training”.

Van Hooijdonk ziet een gemis aan scorend vermogen bij Timber en rekent hem de misser tegen PSV aan. “Als je deze mist dan is het toch een blunder? Hij moet deze binnen schieten. Hier gelden geen excuses voor. Een middenvelder moet een goal kunnen maken. Wanneer je zo afwerkt, krijg ik daar een moeilijk gevoel bij. Als je deze niet maakt, welke ga je dan wel maken?”       

Delen

Reacties

Misschien niet populair, maar vd Vaart had wel een punt om de matige kopbal van Santi ook erbij te betrekken. Leuk om Timber op zijn misser aan te spreken, maar als Gimenez echt zo’n kopspecialist is als wel eens wordt beweerd, dan moet zo’n afgemeten pass natuurlijk veel beter ingekopt worden en eigenlijk een goal zijn. Het blijft een repeterend verhaal dat hij teveel grote kansen nodig heeft om te scoren, maar dat daar amper kritiek op is.
Volledig mee eens, als team zijn we erg sterk, hecht en daardoor moeilijk te verslaan maar we missen echt scorend vermogen.
Daarnaast krijgen we te vaak onnodig doelpunten tegen mede veroorzaakt door de manier van voetballen. Zelf te veel kansen onbenut laten en te makkelijk doelpunten tegen krijgen gaat ons mogelijk opbreken.
Weinig tot niks af te dingen op het commentaar van Pi-Air. Timber staat symbool voor dit elftal: Het gebrek aan scorend vermogen is meer dan een aandachtspunt. Het is de achilleshiel van dit Feyenoord die ons mogelijk gaat opbreken als de prijzen verdeeld worden.
Dus stoppen met al die vrijblijvende complimenten voor de hoge druk en wat al niet meer, dat leidt nl. af van wat er echt toe doet: de doelpuntenschaarste.
Buitenspelers die direct het verschil maken en haalbaar zijn voor Feyenoord zijn dan ook buitengewoon moeilijk te vinden. Ajax legt 20 miljoen meer als ze een talentvolle Braziliaanse buitenspeler willen hebben. Het is te hopen dat bullaude de komende tijd bewijst dat hij niet voor niks is gehaald, dan kan er voor worden gekozen om szymanski te laten opereren als rechtsbuiten in een vrije rol, zoals Berghuis eerder bij Feyenoord of Ziyech bij Ajax. Op links kun je dan opteren voor de snelheid van Dilrosun of Paixao. Volgens mij krijg je dan meer variatie en dreiging in het aanvalsspel.
Timber is geen 10, ook een 6, hij kan het beste op 8, maar daar hebben we Kokcu.
Precies. Daar is hij ook voor gehaald, alleen ging niet Kokcu, maar Aursnes weg
Ik wil dus echt een keer de aanval Walemark Gimenez Jahanbakhsh zien
Helemaal gelijk wat betreft Jahan ..hij doet gewoon teveel werk ..hij moet minder verdedigen en meer op de aanval ..zoniet verliest hij teveel energie
Minder verdedigen?! Dat gaat niet in het systeem met hoog druk zetten van Slot...
Als hij niet (meer) de energie heeft om dat een hele wedstrijd te doen dan zal hij of geen basisspeler worden of steeds na een uur gewisseld worden...
Al onze buitenspelers worden na een uur gewisseld. Vorig jaar hield ook alleen Sinisterra het langer dan een uur vol.