kokcu-team

Analyse

Spelersrapport: Invallers en centrale verdedigers blinken uit

Van de redactie

Feyenoord speelde in speelronde 20 van de eredivisie in eigen huis 2-2 gelijk tegen PSV. Een topper waarin veel gebeurde, uitblinkers en spelers die hun niveau niet haalde. De redactie van 1908 heeft de koppen bij elkaar gestoken en de spelers individueel beoordeeld:

Timon Wellenreuther: 6
De Duitser stond voor het eerst in een officieel duel onder de lat voor Feyenoord. Twee tegengoals waar hij niet veel aan kon doen, één goede redding op een schot van Xavi Simons, maar ook bij vlagen matig in de voortzetting. 

Marcus Pedersen: 7
De Noor krijgt vaak kritiek, maar was met zijn loopvermogen en snelheid belangrijk in het verijdelen van belangrijke tegenaanvallen. Ook zijn voorzetten waren beter dan in de voorgaande duels. 

Lutsharel Geertruida: 7,5
Sinds de blessure van Gernot Trauner staat het jeugdexponent in het hart van de verdediging. Velen vreesden de afwezigheid van de Oostenrijker, maar wederom deed Geertruida hem moeiteloos vergeten. 

David Hancko: 7
Een degelijk duel van de Slowaak, die op weinig geks te betrappen was. De betrouwbare centrale verdediger hield het achterin prima dicht met zijn kompaan in het centrum. 

Marcos Lopez: 6
De Peruviaan startte in de basis in verband met ziekte van Quilindschy Hartman, maar liet geen onuitwisbare indruk achter. Het niveauverschil tussen de eerste linksback van Feyenoord en Lopez is aanwezig, bleek onder andere bij de 1-0 van PSV. 

Mats Wieffer: 6,5
Sinds de entree in de basiself van Arne Slot zakte de van Excelsior overgekomen middenvelder niet één keer door de ondergrens. In alle duels die Wieffer speelde, maakte hij een prima indruk. Ook tegen PSV weer belangrijk met zijn kopkracht en intercepties. 

Orkun Kökcü: 6
De captain van Feyenoord viel uit in de warming-up, maar startte toch. Het leverde een matig duel op van Kökcü, die aan de bal een stuk minder was dan te doen gebruikelijk. Wel vergoedde hij een hoop met zijn tomeloze strijdlust. 

Quinten Timber: 5
Voor het eerst sinds zijn blessure stond Timber weer in de basis, nu op de ‘10’-positie. Hij miste een kans die moeilijker te missen leek dan te scoren. De middenvelder speelde verder een matige wedstrijd. 

Javairô Dilrosun: 6
Dilrosun wisselde hele sterke momenten af met onbegrijpelijke momenten. Omdat die verhouding redelijk gelijk was, krijgt de buitenspeler een kleine voldoende. 

Santiago Gimenez: 6
Op zijn werklust is nooit wat aan te merken, hij had helaas weinig goede momenten. Twee grote kansen waar een topspits er één moet maken. Zeker in dit soort wedstrijden.

Igor Paixão 5,5
De hoofdrol die Paixão in de Klassieker pakte, kon hij geen goed vervolg geven. Lag iets te vaak op de grond en had geen aandeel het creëren van kansen.

Oussama Idrissi 7,5
Liet deze invalbeurt zien wat zijn potentie is, twee assists en meerdere keren een gevaarlijke voorzet. Zijn wapen om naar binnen te komen en te schieten heeft hij niet kunnen laten zien.

Alireza Jahanbakhsh 8,5
Met twee goals kon hij zich geen betere invalbeurt wensen. Was met een schot dat net over ging nog een keer dichtbij een derde goal.

Ezequiel Bullaude 6
De middenvelder mocht ruim een half uur laten zien wat hij kon in een grote wedstrijd voor Feyenoord. De Argentijn leek op diverse momenten wat onwennig en liep zich hierdoor een aantal keren vast. 

Danilo 6
De Braziliaanse spits moet het de afgelopen wedstrijden doen met invalbeurten. In de 70e minuut bracht Slot zijn topscoorder het veld in voor linksback Lopez. De spits was goed voor een paar schoten, maar vond de sterk spelende PSV-doelman Benitez op zijn weg.

Welke cijfers verdienen de spelers volgens jou? Laat het hieronder weten in de reacties!

Delen

Reacties

Geertruida speelt sinds centraal staat gewoon goed. Hij zal echter verkocht moeten worden aan het van seizoen, nog maar 1 jaar contract.
Misschien ben ik te negatief, maar ik zie hem niet meer bijtekenen.
@FTM even een vraag en misschien lastig te beantwoorden maar probeert Feyenoord Osama idrissi nog definitief over te nemen? Ik zit wedstrijd nog terug te kijken maar als die eens blessurevrij blijft kon je er wel eens een hele goeie aan hebben. Hij voetbalt zo makkelijk
Kan me vinden in de meeste cijfers. Paar spelers die ik anders zou beoordelen.

Van de basisspelers vind ik Geertruida een te laag cijfer krijgen. Geertruida was heer en meester centraal achterin, die doelpunten waren niet aan hem te wijten. Speelde daarnaast een essentiële rol in onze opbouw. Ik beoordeel Geertruida met een 8.

Dilrosun vond ik een zeer zwakke indruk maken. Hij had misschien één of twee geslaagde voorzetten en dat is voor een buitenspeler van Feyenoord veel te weinig. Bovendien mislukken veel van zijn acties en is hij zo lang aan de bal aan het dralen dat het ten koste gaat van de snelheid in onze aanvallen. Van mij krijgt hij een 4.

Datzelfde geldt voor Paixao, die ik eveneens zeer zwak vond spelen en onnodig vaak op de grond lag. Krijgt van mij ook een 4. Begin mij ook te zorgen maken over hoe weinig van zijn acties slagen. Je ziet potentie, maar het komt er (nog) niet uit.

Van de invallers zou ik Danilo een onvoldoende geven, hij kreeg echt een serie grote kansen waar Gimenez jaloers op zou zijn maar verzuimde daar rendement uit te halen. Van een spits mag je meer killersinstinct verwachten, ook met het hoofd. Daarnaast vond ik dat hij Gimenez enorm in de weg liep in het toch al overvolle gebied voor de keeper van de 16. Krijgt van mij een 4,5.

Daarentegen vind ik de waardering voor Bullaude te laag, die in mijn ogen juist een positieve rol speelde in het uiteen spelen van het PSV middenveld en hun verdediging met zijn loopacties en positionering. Ja het was wat onwennig qua tempo aan de bal, maar tegelijkertijd vond ik zijn diepgang en aansluiting bij de spits een tactische meerwaarde voor het team. Krijgt van mij een 7.
Ik vind het cijfer 6 voor Wellenreuter rijkelijk bedeeld. Dat de voortzetting niet altijd optimaal is, daar kan ik mee leven.
Bij het 2e doelpunt vond ik dat onze reserve keeper niet vrijuit ging. De bal kwam in de uiterste hoek, dat zeker. Maar het schot was niet hard, de bal was zo lang onderweg dat een betere reactie mogelijk leek.
Maar inderdaad, ga onder deze omstandigheden maar eens onder die lat staan. Vooruit, daarom een kleine voldoende.
Zonder een speler op te willen hypen, vond ik Bullaude op een goede manier invallen. Hij was op sommige momenten een beetje onwennig en besluiteloos, maar daar stond tegenover dat hij wel goed de duels aanging en een goede pass in huis had. Vond hem meer opvallen en het team bij de hand nemen dan Orkun bijvoorbeeld op sommige momenten. Zou hem graag zien starten op 10 i.p.v. Timber.
Het was ook een chaotische wedstrijd waardoor hij niet echt de kans kreeg zichzelf te laten zien
GEERTRUIDA, kijk de wedstrijd nog eens terug.....
Won werkelijk elk duel,ijzersterk met zijn lichaam,rust in de opbouw.,snelheis,kopkracht en durfen doordekken met veel ruimte in zijn rug....en dan het moment van de 2-2.....niets tevreden....sleurde Jahanbaks terug naar eigen helft en wilde meer....
Is hij dan zoveel minder dan Timber van Ajax....??????
Ongelofelijk als je dat niet wilt zien hoe goed hij nu is.
hij is dit seizoen beter als timber, zonder twijfel
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Weer een topper niet gewonnen, snap de tevredenheid totaal niet van sommige mensen
Geeft niks.
Wij snappen zoveel van jou ook niet.
Tsjakka lekker scherp weer FR666
Je staat 0-2 achter en trekt daar in minuut 96 nog een gelijkspel uit.
Jij had liever verloren, begrijp ik.
Gevreden gezien de situatie.
Slot verwoordde het goed. Alleen in de topper tegen Twente kan je obv het spelbeeld leven met een gelijkspel, maar dat eas tot het penaltymoment.
Weer niet verloren man. We hebben Psv en Ajax gedwongen tot countervoetbal. Dat kan geen 1 andere ploeg in de eredivisie zeggen. Aan het begin van het seizoen gaf ik geen stuiver voor onze kansen., maar dat is al een kwartje geworden ;-)
Mats had wel half puntje meer mogen hebben.
Speelt gewoon sterk in al die toppers die we nu op rij hebben gehad.
Is gewoon heel knap.

Die gaat alleen nog maar beter worden.
Heerlijk vooruitzicht.
Vol punt meer. Verplaatste regelmatig goed het spel naar de andere kant zoals bij de eerste treffer waardoor Idrissi maar 1 tegenstander had ipv 2 of 3.
Was echt de motor op het middenveld maar was ik de enigste die kokcu echt een slechte pot vond spellen??
Matig in ieder geval.
Wordt ook veel van hem gevraagd. Is pas net 22, speelt werkelijk iedere wedstrijd, is captain, gedeeld topscorer als middenvelder en moet dan ook nog eens het team voetballend bij de hand nemen vanaf de opbouw. Zondag had ie ook nog eens last van z'n bovenbeen. Daarnaast neemt hij soms te veel verantwoordelijkheid en loopt zich daarmee soms voorbij. Kan echt niks negatiefs over hem zeggen, een keer een mindere pot kan je hem toch niet kwalijk nemen gezien deze context.
Eens. Wieffer was gisteren de beste basisspeler samen met Geertruida. Deed echt niets fout op het middenveld en creëerde regelmatig een overtal situatie voorin door precies op het juiste moment in te passen (waar ook de 1-2 door viel). Vond zijn optreden zeer indrukwekkend
Bullaude zeker veel belovend, maar bij de 0-2 wel te makkelijk uitgespeeld
Daarom hoort een diepe 10 ook niet een linksbuiten van de tegenstander te verdedigen....
Twee opmerkingen van mijn kant.
Wellenreuther is wel een zelfde soort keeper als Bijlow. Voetbalt goed mee. Daar ontbrak het bij Marciano vorig seizoen aan, waardoor het allemaal heel erg onzeker leek.
Geertje vervangt Trauner fantastisch, als hij nu nog niet in de voorselectie zit.....
Tegelijkertijd zie je de beperkingen van Pedersen heel duidelijk.
Ja hij kan 20x de achterlijn halen, maar hij durft echt nooit een bal naar voren in te spelen en ook gisteren waren er weer een paar momenten waar hij de verkeerde beslissing neemt en er een gevaarlijke situatie ontstaan. De 7 vind ik ook echt wat aan de hoge kant.
Sorry Nol, precies dit is de kritiek die hij (Pedersen) vaak krijgt. Zeer onterecht, Pedersen was gisteren 1 van de uitblinkers samen met Geertruida.
We zijn het erover eens dat we het deze keer niet eens zijn 😁
Ik vond Pedersen overigens zeker niet slecht spelen hoor, maar als hij een 7 krijgt hoort Geertje een 8 te hebben. Die was retesterk.
gisteren. Mizzchien is zijn cijfer wat aan de lage kant
HvdB: tel nu eens simpelweg hoeveel ballen Pedersen in een wedstrijd krijgt en hoe vaak hij deze vervolgens ACHTERUIT speelt: 95%!!! Dan ben je eenvoudigweg een vertragende factor en dat is niet bevorderlijk om kansen te creëren en dus doelpunten te maken. Geen enkele creativiteit, jammer. En dan is een 7 véééél te veel.
Pedersen was een van de besten op het veld, moet gewoon iets meer vertrouwen hebben en dan komt het helemaal goed
Normaal eens, maar gisteren deed hij het naar mijn mening gewoon goed en bijna nog een assist op Gimenez na een lange rush. Ook veel intercepties.
We hebben het afgelopen seizoen en begin dit seizoen steeds ons ongenoegen geuit richting en over Marciano. Echter was dat wel de keeper die Feyenoord naar de finale keepte en toen meteen vervangen werd door Bijlow.... Die wedstrijd werd verloren.... Was dat ook gebeurd met nog 1x Marciano op doel???
We zullen het noit weten.
Vond Marciano zeker niet beroerd keepen hopr, maar in het begin zag de verdediging er wat onzeker uit. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het een ander soort keeper is.
Gisteren zag je die twijfel niet bij deze eerste wedstrijd van Wellenreuter