Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Als je kampioen wil worden, dan moet je nog twee maanden vol gas gaan"

Van de redactie

Met vijf clubs binnen zes punten is de Eredivisie ongekend spannend. Toch is Willem van Hanegem van mening dat de lat bij de Nederlandse topclubs te laag ligt, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Ajax kan nog gewoon drie prijzen winnen, lees ik dan. Dat is ook zo, maar dat kon onder Alfred Schreuder ook toch?”, zo steekt Van Hanegem van wal. “AZ vliegt eruit in de beker, wint een paar dagen later thuis van Excelsior en dan maar jubelen, want ze zijn voor even koploper. En PSV geeft in De Kuip tegen Feyenoord een 0-2 voorsprong weg en na de 6-0 tegen FC Groningen struikelden ze in Eindhoven alweer over elkaar om het woordje ‘genieten’ te kunnen gebruiken”, zo stipt de oer-Feyenoorder de snelle tevredenheid aan.

Ook bij zijn club Feyenoord merkt hij die tendens. “Feyenoord had vijftig pogingen ondernomen tegen NEC. Ik heb bij die statistieken weleens het idee dat als je een bal de tunnel uitrolt het veld op dat ze al begin met turven, maar waarom daar zo blij mee zijn? NEC is geen Real Madrid, je speelt een uur tegen tien man en zelfs een 4-3 voorsprong in de verlenging geef je kinderlijk eenvoudig weg. Maar je mag daar allemaal niets meer van vinden, want Feyenoord valt zo lekker massaal aan. Ja, om de wedstrijd tegen een kleine club als NEC nog te kunnen winnen. Daarom”, aldus Van Hanegem die niet wenst mee te gaan in de euforie. 

De Kromme had graag gezien dat Feyenoord een les had geleerd tegen NEC. “En dan een paar dagen later zie ik ze starten op zijn elfendertigst in Friesland en het dan gek vinden dat Heerenveen in de openingsfase veel scherper is. Als je kampioen wil worden, en dat kan, dan moet je nog twee maanden vol gas gaan. Ook als je moe bent na een potje tegen NEC. Ik vond Feyenoord tegen Heerenveen heel matig en ze ontsnapten echt aan puntenverlies”.

Delen

Reacties

Hij heeft gelijk, zeer zwakke start van Feyenoord. Ik telde die 1-0 al, geluk dat de VAR deze keer goed had opgelet. Maar zijn hele belangrijke punten. Hebben nu geen wedstrijd tot aan zaterdag, dan moet iedereen weer scherp zijn.
Jammer dat kokcu er niet bij is, maar is goede kans dat Timber dan hele wedstrijd kan spelen.
Die was gisteren niet goed, maar zal er zaterdag moeten staan.