wieffer

VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport Heerenveen-Feyenoord: uitblinker in elke linie

Van de redactie

Feyenoord won moeizaam van sc Heerenveen, maar de drie punten smaken zoet. Dankzij treffers van Geertruida en Giménez klaarde de formatie van Arne Slot de klus. De redactie van 1908.nl kwam tot de volgende cijfers:

Timon Wellenreuther: 6
De stand-in van Justin Bijlow herpakte zich na het matige optreden van woensdag in de beker. Was degelijk, deed geen gekke dingen en verdient derhalve een degelijk cijfer. 

Marcus Pedersen: 6,5
Speelde een aanzienlijk betere wedstrijd dan tegen N.E.C. afgelopen woensdag. Bij de 0-2 van Giménez zorgde Pedersen voor de overlap, waarmee hij de Mexicaan ruimte gaf om met links uit te halen.

Lutsharel Geertruida: 7,5
Het jeugdexponent van Feyenoord lijkt zich senang te voelen in het centrum. Wederom speelde hij, na sterke optredens in de toppers tegen Ajax en PSV, een ijzersterke wedstrijd. Verdedigend goed, maar nóg beter aan de bal.

Dávid Hancko: 7
De Slowaak was verdedigend weer belangrijk. Maakt zelden een fout, en ook tegen Heerenveen was de centrale verdediger daar niet op de betrappen. Tevens goed voor de assist bij de 0-1.

Quilindschy Hartman: 7
Ook Hartman haalde een respectabel niveau. Stond in de beginfase een aantal keer niet lekker gepositioneerd bij gevaarlijke momenten van Heerenveen, maar herstelde zich uitstekend. Was aan de bal goed, en kwam een aantal keer sterk voor zijn man.

Mats Wieffer: 8
Het is buitengewoon knap wat de controlerende middenvelder wekelijks laat zien in het shirt van Feyenoord. Vandaag dé uitblinker; zijn rust aan de bal en grote hoeveelheid balveroveringen waren van groot belang voor het elftal.

Orkun Kökçü: 6,5
Door zijn gele kaart mist hij het belangrijke duel met AZ van volgende week zaterdag, maar voorkwam wel een gevaarlijke counter. Zijn grootste ontwikkelpunt van de laatste anderhalf jaar: de ondergrens is behoorlijk omhoog gegaan.

Quinten Timber: 5
De Utrechter was aan Feyenoord-zijde de dissonant tegen Heerenveen. Hij mag het op de 10-positie proberen bij afwezigheid van Szymanski, maar maakt daarin vooralsnog een verre van sterke indruk. Hij miste tevens een enorme kans op 0-3 vlak voor rust.

Javairô Dilrosun: 6
Niet goed, niet slecht. Dilrosun verdient daarom een zesje. Kwam niet in de buurt van zijn niveau tegen N.E.C.. Werkte hard, verdedigde goed mee, deed weinig echt verkeerd, maar van een buitenspeler van Feyenoord mag je in balbezit meer verwachten. 

Santiago Giménez: 7,5
De Mexicaanse spits lijkt met de week duidelijker te maken dat hij de spitspositie heeft geclaimd. Maakte een fantastische goal met zijn sterke linkerbeen. De targetman scoorde nu drie keer in de laatste vier wedstrijden. 

Oussama Idrissi: 5,5
Dwong door onder meer zijn sterke invalbeurt tegen PSV een basisplaats af, maar het lukte hem niet belangrijk te zijn voor Feyenoord. De 'vloek' van de vleugelspelers in de basis duurt voort; het lukt ze de laatste weken maar zelden hun stempel te drukken.

Invallers

Alireza Jahanbakhsh: 5
De Iraniër mocht een halfuur voor tijd invallen voor Idrissi. Zijn invalbeurt was op z'n minst ongelukkig te noemen. Tegen FC Utrecht en PSV lukte het Jahanbakhsh beslissend te zijn vanaf de bank, maar kwam daar vandaag niet bij in de buurt.

Danilo, Taabouni, Paixão en López speelden te kort voor een beoordeling.

War vond jij? Laat het weten in de reacties!

Delen

Reacties

Lekker met bullaude spelen maar ik denk dat dilrosun toch weer op 10 zal staan
ik zou volgende week tegen AZ best wel Danilo op de flanken willen zien. Of op 10.
Zoveel keus hebben we nu namelijk niet.
Middenveld Wieffer, Kökçü, Bullaude.. flanken Dilrosun en Jahanbakhsh (verdedigend sterker tegenover Kerkez).. en Santi in de spits.. Danilo viel ook weer hopeloos in, dus geen reden om hem in de basis te zetten op welke positie dan ook.
Ik denk dat de verdediging van Pedersen bij voorzet voor tegendoelpunt was weer zwak. Ik hou van zijn bijdrage aan de aanvallend kant, maar het lijkt alsof hij altijd bang is om één op één ingehaald te worden.
Aanvallend ook erg wisselvallig en besluiteloos. We hebben alleen niets beters totdat Trauner terug is en Geert weer naar de backpositie kan schuiven.
Goeie analyse en niet van dat opportune ge-oh!
Prima!
Mwah. Had weer een momentje van twijfel toen hij te lang wachten bij een hoge bal. Geen echte reddingen gemaakt. Kan hem moeilijk hoger dan een 6 geven omdat hij rustig was en het spel wat verdeelt.
Die man heeft niks te doen gehad is alleen maar billen knijpen wanneer die bal bij de goal komt