gimenez1

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez: "Wij verdienen dit, want we werken elke dag hard"

StanV1908

Santiago Giménez was zondagmiddag tegen SC Heerenveen wederom belangrijk voor Feyenoord: de aanvaller uit Mexico tekende in de 34e minuut op mooie wijze voor de 0-2. Dat doelpunt leverde hem de titel van man-of-the-match op en in die hoedanigheid verscheen hij na het duel voor de camera's van ESPN.
 

Giménez vertelt dat de selectie van Feyenoord fit genoeg is om na een midweekse slijtageslag, tijdens het weekend weer goed voor de dag te komen. “Ik denk dat we onszelf hierop voorbereiden. Ik speelde maar 80 minuten afgelopen wedstrijd, maar mijn teamgenoten speelden 120 minuten en nu spelen ze 90. Wij verdienen dit, want we werken elke dag hard. Dus we zijn voorbereid op dit.”

Toch merkte ook de Mexicaanse spits dat de intensiteit te laag lag in het eerste gedeelte van de wedstrijd. "Ik denk dat we niet agressief genoeg waren, niet zoals de coach altijd tegen ons zegt dat we moeten zijn. Vervolgens krijgen zij een goal tegen. Zij hadden de eerste gescoord, maar die was duidelijk buitenspel." Op die laatste uitspraak komt de aanvaller gelijk terug: "Ja, maar een paar centimeters. Maar dat heeft ons gepusht. We bleven werken en ik denk dat de lijn van deze wedstrijd was. Daarna begonnen we goed te spelen."

Het goede spel voor Feyenoord resulteerde onder andere in de 0-2 van Giménez zelf. Rechtsback Pedersen speelde met een handige loopactie een grote rol bij de prachtige goal van de spits. “Ik hoorde hem," laat Giménez weten. "Toen hij achter mij langskwam, ging de andere verdediger met hem mee. Daardoor kon ik naar mijn linker gaan en uithalen. Niet makkelijk, maar zoals ik zei: daar hebben we voor getraind. Gelukkig ging ‘ie erin."

Wennen in Nederland

Giménez die de afgelopen zomer de overstap maakte naar Feyenoord, bekent dat hij sinds zijn transfer al veel geleerd heeft in Nederland. "Heel veel. Ik denk dat een nieuwe competitie en een nieuw land, ook de kou, nieuw is voor ons. In ieder geval voor mij. Ik hou van Nederland. Ik moet blijven gaan en dit is nog niet het eind, maar pas het begin. Dus ik probeer het beste eruit te halen, dan kan ik de topversie van mezelf zijn.”

Vooral qua kracht is de Mexicaan er op vooruit gegaan. "Fysiek, 100% zeker. Toen ik kwam, was ik op dat gebied nog niet zo goed en dat heeft de coach mij verteld. Ik blijf werken, twee keer zo veel. In de middag, in de morgen, om mijn fysiek te verbeteren. Nu voel ik me heel goed."

Ondanks dat Giménez de Eredivisie niet veel vindt verschillen van de Mexicaanse competitie, geeft hij aan dat er hier van hem als spits wel meer verwacht wordt. "Ik denk dat de competities heel vergelijkbaar zijn. Het verschil met Mexico is dat de spits er daar alleen is om aan te vallen. Hier is de spits de eerste verdediger, dus dan moet je veel rennen. Als je dan de bal krijgt, heb je soms geen energie meer. Maar nu ik me fysiek 100% voel, kan ik verdedigen en daarna aanvallen."

 

Delen

Reacties

Moeten we nou nog 4M betalen voor de andere 50% van zijn transferrechten?
Hij heeft goed naar Dilrosun gekeken en dacht, dat kan ik ook.
Wordt met de week beter. Krijgt ook steeds meer vertrouwen in zichzelf. Hopelijk blijven de doelpunten komen. Als je een scorende spits hebt, hebben de buitenspelers ook meer ruimte.
Top gozer, heeft veel geleerd en hij wil ook super graag. Dat hij een echte spits is goed voor Feyenoord. Maakt vandaag weer een prachtige goal.