slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Volgende week moeten we het anders oplossen"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen. De ploeg van trainer Arne Slot wist een 1-2 overwinning te boeken in het Abe Lenstra Stadion. De Feyenoord-goals werden voor rust gemaakt door Lutsharel Geertruida en Santiago Giménez. De trainer van Feyenoord sprak na het duel voor de camera's van ESPN.

"Ik denk dat je vandaag wel hebt kunnen zien dat we 120 minuten hebben gespeeld. We begonnen matig, ondanks dat we de veel de bal hadden. We hadden wat geluk dat het enkele centimeters buitenspel was, daarna begonnen we pas beter te spelen en maakten we een goal uit een corner. Dat is ook wel eens lekker," begint Slot.

Slot vindt dat de invallers weer opvielen. "Vanaf dat moment controleerden we pas de wedstrijd, al was ik eigenlijk met 0-2 nog niet tevreden als je naar de laatste 25 minuten kijkt. In de fase dat zij de goal maakten, was dat ook niet hun enige kans. We hebben veel moeten wisselen. Ik vind het zelf heel mooi om te zien dat de invallers zich zonder enig eigenbelang helemaal het schompes lopen om de overwinning binnen te slepen."

Aanvoerder Kökçü is geschorst voor de belangrijke wedstrijd volgende week tegen AZ. "Het is vervelend, omdat Orkun een belangrijke speler is. We moeten het volgende week anders oplossen. Timber kan een linie terugzakken. Er komt altijd een vervanger, vandaag heb je ook gezien dat we altijd wel genoeg spelers hebben."

Igor Paixāo moest geblesseerd van het veld met pijn aan zijn enkel. "De medische staf zei: 'wij denken dat het wel meevalt'. Dus ik hoop dat ze gelijk hebben", sluit de trainer van de Rotterdammers af. 

Delen

Reacties

Ik hoop dat Slot Dilrosun gewoon laat staan als vleugelspits. A. Het is verstandig om aan de zijkanten een links- en rechtspoot te hebben. B. Het schuiven en wisselen met/van de vleugelspelers lijkt soms succes te hebben als de wisselspelers aardig invallen maar is vermoedelijk ook de oorzaak van de matige spel en de uiterst wisselvallige vorm van hen.
Timber op de plek van Kökcü is een zeer voor de hand liggende keuze. (Voorproefje van volgend seizoen?). Bullaude zou optie 1 moeten zijn voor de rol van meest aanvallende middenvelder en Tabbouni het alternatief, maar beide hebben tot nu toe hooguit een verdienstelijke indruk gemaakt en soms zelfs dat niet.
Mijn suggestie blijft om Jahanbakhsh daar te laten spelen. Hij maakt altijd zijn vuile meters in het dynamische spel van Feyenoord (Slot) en heeft meer gevoel voor de goal dan de eerder genoemden. Denk aan de wedstrijd tegen PSV.
Van een vermoeid Feyenoord kunnen ze nog niet winnen. Danilo had ze de genadeklap moeten geven, maar het werd toch nog even billenknijpen, omdat hij naast schiet.
Bullaude op 10 en Timber op de plek van Kokcü.
Dat zou mooi zijn, maar Slot kennende zal het wel weer Dilrosun worden. Ik hoop dat ik er naast zit.
Vertrouw in Arne en de staf. Wij weten uiteindelijk helemaal niets en zien per week maar 1,5 uur van het werk van deze ploeg. Ik denk dat de staf wel weet wie op welk moment de beste keuze voor de basis is.
Die Paixao....onze teamartsen zijn wekelijks bezig met hem. Die gast heeft een pijngrens van een peuter
Je wissels waren deze x om te janken Arne 🤘