Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Als je weken niks te doen hebt en je staat bovenaan. Dat is toch lekker?"

Van de redactie

Willem van Hanegem krijgt een goed gevoel van het herfstkampioenschap van Feyenoord, zo zegt hij in AD Voetbal Podcast.

“Ik vond dat wel altijd heel belangrijk, en dan ben ik serieus”, zo zegt ‘de Kromme’. De voormalig speler en trainer hecht er met name waarde aan om met een goed gevoel de wintermaanden in te gaan. “Ik vond het heel erg om in de winter niet te spelen. Maar als je dan drie of vier weken niks te doen hebt en je staat dan bovenaan, dat is toch lekker? Dat is toch een heerlijk gevoel, vergeleken met dat je op de tweede, derde of vierde plaatst staat? Dan is dat toch altijd weer een strijd om aan te haken.”

Dat Feyenoord niet zo vaak herfstkampioen wordt speelt voor Van Hanegem ook een rol. “Ik vond het altijd als speler een lekker gevoel als je gewoon bovenaan stond. Anders kwam je drie weken lang gezanik tegen van mensen.”  

Delen

Reacties

aldus 1908.nl : 20 aug. 2022 12:56 artikel "Vertel ons · Wat moet 1908.nl brengen?"
Waar we mee worstelen is de vraag ‘wat breng je wel en wat niet?’. Wanneer is iets nieuws en wanneer wordt het een kreet in het luchtledige? Elke journalist brengt zijn duiding tegenwoordig als nieuws. Daarnaast is er een wildgroei aan discussie programma’s en podcasts, die allemaal worden gevuld met BN’ers of oud-spelers waarvoor je diep in je geheugen moet graven. Wij hebben er nu voor gekozen alleen gerenommeerde meningen te delen. Concreet: de zienswijze van Willem van Hanegem, Pierre van Hooijdonk of Robin van Persie doet er toe. Quotes van Rob Jacobs, Arno Vermeulen en Johan Derksen laten we over aan de clickbait-sites.
Topsite dit. Proficiat met de ontwikkelingen