img-0362

Foto: Jim Breeman Sports Photography | Tekst: Feyenoord.nl

Jeugd

Feyenoord O21 herpakt zich met klinkende zege op Almere

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdag op sterke wijze de draad weer opgepikt na teleurstellende resultaten tegen PEC Zwolle (3-2) en West Ham United (3-0). Op Varkenoord werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Almere City Onder 21, dankzij goals van Mike Kleijn, Nesto Groen, Jaden Slory en Shiloh ‘t Zand.

Na een dominant eerste half uur kwam de ploeg van trainer Melvin Boel in de 38steminuut op voorsprong. Kleijn kreeg de bal voor zijn voeten en kwam vanuit een haast onmogelijke hoek oog in oog met de keeper. De linksback haalde de trekker over, wat resulteerde in de prachtige openingstreffer voor de beloften. Spits Groen verdubbelde de score in de 44ste minuut door attent te reageren op een gepareerd schot van Leo Sauer: 2-0.

Aan het begin van de tweede helft maakte Almere City uit hun eerste echte kans de aansluitingstreffer, maar Feyenoord O21 liet nog geen vijf minuten later zien dat er voor de bezoekers niets te halen viel op Varkenoord. Vleugelaanvaller Slory werd weggestoken, omspeelde de keeper van Almere en scoorde.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd maakte Feyenoord O21 de mooiste van de middag. Invaller Youssef Amyn veroverde de bal op het middenveld en gaf een perfect afgemeten steekpass op Slory. De vleugelaanvaller behield het overzicht en gaf de bal aan’t Zand, die de bal achter zijn standbeen achter Almere City-doelman Marijn Dijkstra plaatste: 4-1.

Feyenoord O21 krijgt volgende week de mogelijkheid om de goede lijn door te trekken. Zaterdag 26 november staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen Willem II Onder 21 op het programma.

Feyenoord O21 – Almere City O21 4-1 (2-0)
Scoreverloop:
38’ 1-0 Kleijn
44’ 2-0 Groen
47’ 2-1
51’ 3-1 Slory
81’ 4-1 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen; Benita, Baars, Hokke, Kleijn (77’ Candelaria); Karim (68’ Zechiël), Milambo, ‘t Zand; Slory (82’ Touré), Groen (77’ El Moussaoui), Sauer (68’ Amyn).

Delen

Reacties

Zwolle heeft verloren, geef me geen hoop.
Pec Zwolle speelt vanavond dus reserves konden vandaag niet met u21 meedoen. Dus verliespartij was eenmalig haha.
Wel een heel jong onder 21 team, maar wel allemaal spelers waarbij het basisniveau hoog ligt. Zo moet het zijn.
Zwolle verloren. Nog 6 punten achter.
Eerste team van pec speelt vanavond. Pec u21 kon dus geen reserves van 1 meenemen. Dus zal wel eenmalig zijn.