Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

“Als regerend landskampioen zeg je toch: ga nou niet leuk doen vanmiddag”

Van de redactie

Willem van Hanegem zag tot zijn teleurstelling Feyenoord verliezen van FC Twente. De Feyenoord-legende had meer van de Rotterdammers verwacht en vind dat ze zich lieten afbluffen door de Tukkers. “Alles is daar gebaseerd op het randje opzoeken, dan gaat dat publiek er volledig achter staan en heb je een zware wedstrijd”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. 

Van Hanegem had verwacht dat Feyenoord ondanks het kolkende stadion en een fanatieke tegenstander meer zou laten zien. “Die jongens hebben toch tegen Atlético Madrid gespeeld? En tegen Lazio? Kom op zeg, dan laat je jezelf toch niet zo opzijzetten door jongens als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper? Ze rollen bij Twente als ze een voorsprong hebben elk duel over het gras. Als regerend landskampioen zeg je na een paar minuten toch: ga nou niet leuk doen vanmiddag, Sadílek. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. Dat viel mij erg tegen.”

Higler
Van Hanegem is ook niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Higler, die het tijdrekken de hele wedstrijd toestond. “Dan moet je ook een scheidsrechter hebben die iets kan. En dan is Dennis Higler de verkeerde. Die man heeft de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch gemaakt. Stoer van ‘rek nou geen tijd, want we spelen net zo lang door’. De verzorger van FC Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die net deden of ze zwaar geblesseerd waren”. 

Blessuretijd
Volgens de oer-Feyenoorder werkte het tijdrekken in het voordeel van FC Twente, zeker toen er maar zes minuten blessuretijd werd bijgeteld. “De VAR had zo’n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nou wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee ‘zwaar’ geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe.”

De Kromme zoekt het verlies echter niet bij de karige bijgetelde extra tijd. “Begrijp me goed. Feyenoord verdiende geen punten. En een kwartier extra tijd was ook de redding niet geweest.” Van Hanegem mist vooral een duidelijke werkwijze bij het toekennen van blessuretijd. “Er gaan miljoenen om in de sport, maar extra tijd is nog steeds een kwestie van hoe de pet staat bij de scheidsrechter.”

Delen

Reacties

Feyenoord was inderdaad ondermaats. Daarnaast verbaas ik me erover dat er zo weinig aandacht is voor het tot 2x toe opzichtelijk neerhalen van Gimenez door Propper. Velen hebben het over de penalty maar die daarvoor waar Lingr doorkwam is toch ook een duidelijk verhaal. Als hij hem daar niet onderuit haalt is het breed leggen en binnen tikken. Kan er echt niet over uit want dan win je daar gewoon nog.
Ut Arad Roemenië.

Lekker makkelijk weer.
Helemaal eens. De willekeur bij arbiters irriteert mateloos. Gele kaarten worden doorgaans pas eind vd wedstrijd uitgedeeld voor tijdrekken. Dan is de opzet al geslaagd. Ongelofelijk amateuristisch zoals daar in voetbal mee om wordt gegaan tot op het allerhoogste niveau. Shotklok bij inworpen, achterballen en corners en klaar is Kees. De maatregelen zijn eindeloos.
"Feyenoord verdiende geen punten"
Natuurlijk wel, alle belangrijke statistieken (expected goals, schoten tussen de palen, corners) waren ondanks de matige wedstrijd en de bij voorbaat ongunstige omstandigheden (moeilijke uitwedstrijd na een zware Europese wedstrijd tegen een ploeg die zich een week lang kon opladen) in ons voordeel. 2 ongelukkige tegentreffers (van richting veranderd schot en klutsbal), eindeloos tijdrekken dat niet bestraft werd en Gimenez werd ook nog een zuivere pingel onthouden. Kortom, het zat op net iets teveel vlakken tegen en dan krijg je dus niet wat je verdient.