dsc00307

Nieuws

Eredivisie • Feyenoord op plek vier; aartsrivaal zakt naar laatste plaats

Van de redactie

Feyenoord kende vandaag een teleurstellende middag. FC Twente was in de Grolsch Veste met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers. Door de overwinning passeerde de Enschedese club de ploeg van Arne Slot op de ranglijst en staan nu derde. Feyenoord zakt een plekje en neemt nu de vierde positie in op de ranglijst van de Eredivisie.

PSV staat met tien overwinningen uit evenzoveel wedstrijden fier bovenaan en heeft een gat geslagen van zeven punten op de titelverdediger. De ploeg van Peter Bosz won in eigen huis met 5-2 van Ajax. Als nummer twee volgt AZ de Eindhovenaren op vijf punten. De Alkmaarders komen vanavond nog in actie en kunnen de achterstand weer verkleinen tot twee punten. Van Ajax hoeft dit seizoen geen concurrentie meer te worden verwacht. De Amsterdamse club staat na vandaag stijf onderaan.

Ajax heeft na acht wedstrijden slechts vijf punten en is daarmee rodelantaarndrager in Nederland. Naaste concurrent FC Volendam won vandaag van Excelsior en gaf daarmee de laatste plaats door aan de ploeg van interim-trainer Hedwiges Maduro. Al maanden presteert de Amsterdamse formatie ondermaats, wat eerder leidde tot het ontslag van trainer Maurice Steijn. Ondanks de aanwezigheid van grote spelers als Steven Berghuis is de club afgezakt naar een voor de club historisch dieptepunt.

eredivisie-ranglijst

Delen

Reacties

Sieraad voor het voetbal. Echt waar. En Volgend jaar failliet..
Ajakkes: waardeloos. Wereldnieuws! Lachuu.
Leuk het leedvermaak natuurlijk en Ajax zal heus wel ergens op plek 5-7 terechtkomen. Achter de top 4 zit gewoon een enorm gat. Het leidt natuurlijk wel lekker af van het feit dat wij inmiddels al 7 punten achterliggen terwijl de concurrentie akelig weinig tot geen punten laat liggen. We doen nog steeds mee of course, maar zou weleens een seizoen worden je echt deze toppers moet winnen
Ajax blijft heus niet altjd op de laatste plaats staan. Volgend jaar staan ze weer in de Top5, samen met NAC, ADO, Emmen en Helmond Sport!
Feyenoord speelde dan ook dramatisch, zoveel lange ballen heb ik ze in jaren niet zien geven.
Bizarre dag. Zonde van de eerste wedstrijden van het seizoen waar we punten lieten leggen.
Echt slecht. Voetbal was niet om aan te gluren. We geven nu gewoon de kans op kampioenschap weg!
We verliezen een potje en gelijk iedereen in paniek, prijzen worden pas in mei verdeeld.
Dus jullie denken dat psv nog 7 punten gaat verliezen? Kan je vergeten! En het is niet alleen dit potje, we hebben er al 4 laten liggen!
Leg jij je glazen bol nou maar weg, Nostradamus.
In mei zal je mij gelijk moeten geven, snuggere harrie
Dat zien we dan wel weer, ouwe waarzeggert.
Aan de ene kant , niet de moed nu meteen opgeven , aan de andere kant , we staan op 4
en dan moet je eerst nog Twente en AZ achter je zien te krijgen voor die 2e plaats.

de 1e kans is voorbij , maar er komen er nog een aantal .

Nu maar zien of de veerkracht groot genoeg is of we eerst RKc kunnen verslaan en daarna Lazio nog achter ons inde CL kunnen houden .

want na de euforie , dat we de laatste 8 gaan halen , moeten we nu eerst overwinterne in de CL .
We gaan het zien,


De Glazen Bol is voor de kermis