kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

"Als we dan spelen zoals we altijd spelen, dan moet het goedkomen"

Van de redactie

Orkun Kökcü won gisteren met Feyenoord in het Van Donge & De Roo stadion van Excelsior (0-2). De aanvoerder gaf van tevoren aan voor de drie punten te gaan, ongeacht de uitslag van de wedstrijd tussen PSV en Sparta op zaterdagavond. Doordat de Eindhovenaren met 0-1 wonnen op Het Kasteel werd het titelfeestje van Feyenoord met minimaal een week uitgesteld.

“Misschien is het wel mooi, want dan kunnen we het thuis afmaken”, zo zegt Kökcü bij Feyenoord Media. Bij winst komende zondag in De Kuip tegen Go Ahead Eagles is de zestiende landstitel een feit.

De aanvoerder van Feyenoord geeft aan dat er wel wat druk op die wedstrijd ligt. “Je probeert zo min mogelijk aan het kampioenschap te denken, want anders gaat zo’n week wel erg lang duren. Dat komt ook omdat we geen doordeweekse wedstrijden meer hebben. Nu ben je de hele week aan het trainen en bezig met die ene wedstrijd. Dus we moeten iets vinden om die druk weg te halen en voor de rest alles als een normale week benaderen. Als we dan spelen zoals we altijd spelen, dan moet het wel goedkomen.”

De kampioenskoorts waart al een tijdje rond in Rotterdam, iets wat ook Kökcü niet is ontgaan. Supporters herinneren hem dagelijks aan de koppositie. “Aan de ene kant is het mooi, maar aan de andere kant zit je er niet echt op te wachten”, aldus Kökcü. “Je wilt er zo min mogelijk aan denken, zodat je de focust behoud. Maar je kan het natuurlijk niet voorkomen. Af en toe is het leuk en soms ga je niet naar buiten en blijf je lekker thuis.”

Delen

Reacties

@ftm wordt de wedstrijd van zondag vervroegd
Misschien om eerder kampioen te kunnen zijn?
Dan kan je beter vanavond spelen...))
Ik heb ff op teletekst gekeken maar dat is niet gebeurd. Dan maar wachten op zondag, da's extra veel voorpret!