gimenez

VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport: ♫ "Santi, ago, Santi-ago Giménez" ♫

Moreno

Een duel vol spanning werd door Feyenoord met 0-2 gewonnen. Een matig duel tegen Excelsior, maar daar zal vannacht geen Feyenoorder minder van slapen. Daarmee manoeuvreert Feyenoord zich voor het eerst dit seizoen in de positie om volledig op eigen kracht het kampioenschap in de wacht slepen. Ook nu kregen de bezoekers van 1908.nl de mogelijkheid om de spelers van cijfers te voorzien. Daar zijn de onderstaande beoordelingen uitgekomen:

Justin Bijlow: 8,0
De doelman van Feyenoord heeft na zijn terugkeer van zijn slepende polsblessure geen seconde nodig gehad om te wennen. Als vanouds staat Bijlow te keepen, en ook op Woudestein bleek hij niet te passeren. Met een aantal belangrijke reddingen hield hij zijn doel schoon.

Marcus Pedersen: 6,3
De Noor kende een degelijke wedstrijd. Deed weinig fout, blonk ook niet echt uit, maar was bij momenten wel belangrijk in het afstoppen van de snelle Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech. Met de snelheid van de rechtsback maakte hij de nodige counters onschadelijk. 

Lutsharel Geertruida: 7,3
Stond met een schitterende indribbelactie aan het begin van de verlossende 0-2. Na de dribbel bezorgde hij de bal met een slim passje bij invaller Quinten Timber, die op zijn beurt Giménez alleen voor de keeper zette. 

Dávid Hancko: 7,5
De Slowaak won vrijwel elk duel, speelde 95 van de 101 ballen naar de goede kleur en haalde ook nog eens een kopbal van El Yaakoubi van de doellijn. Hancko liet, zoals eigenlijk elke week, zijn waarde voor het elftal zien. 

Quilindschy Hartman: 7,1
De razendsnelle ontwikkeling van de linksback doet weinig onder voor de groei die bijvoorbeeld Mats Wieffer dit seizoen maakte. Je zou haast vergeten dat Hartman voorafgaand aan dit seizoen nog niet eens in de buurt kwam van een plek in de selectie van Feyenoord 1. Kortom: een groot compliment voor 'Q'. 

Mats Wieffer: 6,2
Er werd, tot frustratie van Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen, geen afscheid van hem genomen bij zijn oude club. De controlerende middenvelder van Feyenoord speelde zeker niet zijn beste wedstrijd. Met name voor rust was Wieffer slordig in de passing, maar na rust herstelde hij zich naar behoren. 

Orkun Kökçü: 7,0
Net als Wieffer speelde ook Kökçü niet fantastisch, maar de ondergrens van de Turks international is inmiddels naar dusdanige hoogte gestegen dat hij op mindere dagen nog steeds van groot belang is voor de Rotterdammers. 

Sebastian Szymański: 6,0
De technisch begaafde Pool kwam maar nauwelijks in de gelegenheid om zijn vaardigheden te etaleren. Was het dan het kurkdroge kunstgrasveld in Kralingen waardoor het niet liep? Na iets meer dan een uur werd hij afgelost door Timber, die zijn rentree maakte na zijn langdurige blessure. 

Igor Paixão: 7,0
Het lijkt haast een gouden combinatie te worden; de Braziliaan vindt zijn Mexicaanse collega erg makkelijk. De vroege voorzet is een geweldig wapen van Paixão, die hij voor de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd op het hoofd van Giménez legde. 

Santiago Giménez: 8,6
Een fenomeen in wording, of is hij het al? Hij zette zijn seizoenstotaal op veertien goals in de competitie, slechts twee goals achter de topscorer. Dat terwijl Giménez in de eerste seizoenshelft nauwelijks in de basis stond. Opvallend: hij scoorde voor het eerst twee keer in één competitieduel voor Feyenoord. 

Oussama Idrissi: 5,5
Een betrekkelijk anoniem optreden van Idrissi. Tegen de geparkeerde bus van Excelsior lukte het hem nauwelijks om gevaarlijk te worden. Ook de samenwerking met Hartman, die normaal gesproken goed loopt, kwam weinig uit de verf.

Delen

Reacties

Iedereen was in een erg milde bui, ik vond Idrissi echt een zware onvoldoende. Dilrosun is onderhand compleet uit beeld.
Opzich wel terecht met hoe hij gespeeld heeft de afgelopen tijd.
Gimenez al 1x eerder 2 goals gemaakt, tegen Lazio. In eredivisie verband klopt het natuurlijk. Mooie analyse verder, ga zo door!