yv202287yv202287a1a07055

VK Sportphoto

Nieuws

"In deze fase draait het maar om één ding en dat is winnen”

Dennis

Justin Bijlow pakte bij een 0-1 tussenstand tegen Excelsior een paar belangrijke ballen en was daarmee van waarde in de wedstrijd die Feyenoord uiteindelijk met 0-2 wist te winnen. Het met Feyenoordsupporters volgepakte Van Donge & De Roo stadion was na afloop euforisch, in de wetenschap dat nu volgende week in eigen stadion de landstitel kan worden binnengehaald. Bijlow probeerde de feestvreugde nog een beetje te temperen.

“Na de wedstrijd weet je dat je op matchpoint staat natuurlijk. We hebben er drie en hopelijk kunnen we het volgende week zondag doen”, zo vertelt de doelman bij RTV Rijnmond. Terwijl de kampioenskoorts in Rotterdam al geruime tijd om zich heen slaat, probeert Bijlow te leven van wedstrijd naar wedstrijd. “Ik probeer eigenlijk zoals altijd een normale voorbereiding te hebben. Het hele team heeft dat eigenlijk gedaan. De trainer zegt dat ook elke week, dus we hebben het zo normaal mogelijk gedaan. Al weet je wel dat wanneer je wint, je volgende week thuis kampioen kan worden.”

Bijlow was ook onderdeel van de selectie die in het seizoen 2016/2017 de landstitel behaalde. Destijds duurde het een kwartier voordat de spelersbus van Feyenoord het stadion wist te bereiken. "Zes jaar geleden hadden we geen ideale voorbereiding. Ik moest mij gelijk omkleden en naar buiten”, zo herinnert Bijlow zich. “Vandaag verliep het goed. We werden goed begeleid door de politie en konden gelukkig snel doorrijden zodat we een normale voorbereiding konden doen.” Op het stroeve kunstgras speelde de aanstaande kampioen een moeizame wedstrijd, al wist het wel te winnen (0-2). “Het was niet onze beste wedstrijd, maar in deze fase draait het maar om één ding en dat is winnen”, aldus Bijlow. “Als je niet je beste wedstrijd speelt, moet je het op een andere manier doen. Dat hebben we gelukkig gedaan.” 

Door de winst in de stadsderbij wacht nu volgende week de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. Wetende dat de titelgekte in Rotterdam naar een kookpunt zal gaan, probeert Bijlow er niet teveel bij stil te staan. "Het gaat natuurlijk anders zijn dan anders, maar we proberen ons zo normaal mogelijk voor te bereiden. Dat ga ik nu ook doen, want we moeten eerst winnen. Eerst winnen en dan wordt het een hele mooie avond."

Delen