Analyse

Analyse Fortuna-thuis: Feyenoord schiet zichzelf in de voet met gebruikelijke fouten

FeyenoordTM

Voornaamste probleem met betrekking tot die afstandsschoten ligt hem vooral in het tempo en de voorspelbare patronen van ons spel. We zetten niet agressief genoeg druk als collectief (1), maar belangrijker er zit ook totaal geen vaart en variatie in ons open spel (2). Er wordt veel te lang heen en weer geschoven met de bal op een te laag tempo. Direct na rust hanteerde Feyenoord een veel hoger tempo en had je vleugelspelers zoals Walemark die actief de diepte opzochten met een actie, daardoor breek je een verdediging open en krijg je ook kansen in de box van de tegenstander. Alleen er zat nog steeds vrij weinig variatie in het spel, waardoor we kwalitatief nog steeds te weinig goede kansen kregen tegen een compacte verdediging.

Daarnaast is er mijns inziens ook te weinig diepgang vanuit ons middenveld, zoals we dat vorig jaar wel hadden met Til. Ik vind het een terechte beslissing dat we Til hebben doorgeselecteerd, want die kwam kwalitatief tekort. Maar hij had wel een nuttige rol in het drukzetten en in het creƫren van ruimte voor andere middenvelders/aanvallers met zijn diepgang. Zo'n rol zou misschien door Bullaude overgenomen kunnen worden, of door Szymanski als hij leert iets meer diepgang aan z'n spel toe te voegen als 10.
Miljard procent eens met je tweede alinea!
En ik vergeet nog te melden dat het uiteraard ook leidt tot betere bezetting in de box.

Dank voor je goede analyses trouwens!
Slot maakt onlogische keuzes op dit moment of zijn spelers begrijpen het niet. Neem de 1e helft: je begint met je kopsterke spits en weigert deze te bedienen met voorzetten, de eerste fatsoenlijke kwam pas tegen het einde vd 1e helft. Het lijkt ook wel alsof niemand die voorzet durft te geven of mag geven? Dan haal je in de rust je kopsterke spits ervan af en breng je de 15cm kleiner 2e spits en die ga je bedienen met voorzetten van m.n. Walemark ....? Afstandschoten kunnen ook 'n prima manier zijn om door die muur heen te breken maar het probleem is dat de tegenstander dat ziet aankomen. Het zou effectiever kunnen zijn als je dat doet bij de afvallende bal vanuit voorzetten vanaf de zijkanten omdat de verdedigers dan 'n kwart slag gedraaid staan en er dus net iets meer ruimte is ....
Dat de lengte van de speler niet 1:1 staat met de kwaliteti van die speler in de lucht heeft Linssen vorog jaar wel bewezen.
Neemt niet weg, dat k ook liever Walemark zie starten.