gimenez-feylaz

VK Sportphoto

Opinie

Analyse ∙ Wat is Santiago Gimenez waard?

Van de redactie

Santiago Gimenez was vorig seizoen al hot in Rotterdam en omstreken, maar dit seizoen zet de Mexicaanse spits de hele voetbalwereld in vuur en vlam. Vermeende interesse vanuit de absolute Europese top, een onvoorstelbaar doelpuntenmoyenne en twee goals in zijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Lazio woensdag. Wat moet de spits van Feyenoord de club gaan opleveren?

"Dat wordt natuurlijk de recordtransfer voor Feyenoord als hij fit blijft en blijft scoren", denkt Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International. Het lijkt een understatement, want dàt de spits Rotterdam voor een recordbedrag zal verlaten, is iedereen het wel over eens. Dat record staat nu nog op naam van Orkun Kökçü: 30 miljoen euro. De belangrijkste vraag die rest is: welk bedrag moet het worden?

Sinds de laatste update van het gerenommeerde bedrijf Transfermarkt vertegenwoordigt de Mexicaan een transferwaarde van 40 miljoen euro, de hoogste waarde die een Feyenoorder ooit in de clubgeschiedenis heeft gehad. Op 17 maart van dit jaar had hij volgens diezelfde site een waarde van 9 miljoen, maar dat is in ruim een half jaar tijd dus meer dan verviervoudigd.

Voetbal International kopte zelfs al dat hij minimaal 60 miljoen moet gaan opleveren. Krabbendam daarover: "Spitsen zijn het meest gewild en goede spitsen zijn schaars. De prijs gaat omhoog voor een scorende spits die het ook in de Champions League laat zien. In eigen land was er ook een beetje kritiek. Dan zeiden ze: leuk en aardig die goals tegen RKC of NEC, maar het is de Eredivisie, hè. Nu laat hij het op het hoogste niveau zien. Als hij dat ook in de volgende Champions League-wedstrijden doet, dan gaat de transfersom helemaal skyhigh."

Vandaag kwam het online nieuwsplatform 90min daar nog maar eens overheen met een andere taxatie voor Gimenez: 100 miljoen. Zij vertellen dat Feyenoord mikt op de duurste uitgaande Eredivisie-transfer aller tijden, al kunnen er vraagtekens bij de validiteit van dat artikel gezet worden. Wel kan worden gesteld dat het voor Feyenoord gunstig is dat deze bedragen de ronde doen met betrekking tot de 22-jarige doelpuntenmachine. Ook grote journalisten als Fabrizio Romano weiden uitgebreid uit over de spits. Hoe meer geruchten, hoe meer berichtgeving, hoe hoger de transfersom? 

Dennis te Kloese deed uitstekende zaken door Santiago Gimenez begin augustus een handtekening te laten zetten onder een contract dat hem tot 2027 aan Feyenoord verbindt. Door de lange contractduur kan Feyenoord nóg hoger in de boom gaan zitten bij geïnteresseerde clubs. Maar: welk bedrag is door Te Kloese niet meer te weigeren?

Poll: Wat is voor Feyenoord een reëel bedrag om te vragen voor Santiago Gimenez?

40-50 miljoen

50-60 miljoen

60-70 miljoen

70-80 miljoen

80-90 miljoen

90-100 miljoen

Meer dan 100 miljoen

Delen

Reacties

Na vandaag weer heel wat minder waard
Weg i n de zomer! Je gaat toch verdo...e je seizoen vergooien?
Minimaal 80 milj
Is gewoon heel realistisch
Ben je wel je scorende topspits kwijt
Wat ik niet snap: zit je te genieten van een ploeg die geweldig draait, gaan al die mannetjes van kranten en sport programma' s het uitentreure over GELD hebben. Wat een gez...! Geniet toch een keer van de fantastische teamprestatie die geleverd wordt!
Waarom kort je gezeur nu af? Die zal toch wel door de ballotage commissie komen… ?
For a clown MU paid 103 M ! At list 95 M, nothing less.
Vlahovic ging voor 80M, Ramos voor 65M, Openda voor 38M. Vergeleken met die drie lijkt me 60M een goed bedrag einde seizoen. In de winter minimaal 10 er bij. Als Real Madrid 70M biedt moet je misschien geen nee verkopen.
Verschil zit hem wel in verkopen in de winter of zomer. Denk dat 60/65 miljoen een mooi bedrag zou zijn. Verkoop je hem in de winter dan moet het minimaal 80/85 miljoen zijn.
In de zomer heeft hij 30 keer gescoord dan is hij 100 miljoen waard
Ook al zou dat waar zijn. Er zijn maar een select aantal clubs die dat kunnen en eventueel willen uitgeven aan een speler. Maar het staat wel vast dat hij uiterlijk ind e zomer weggaat. Dan krijg je het gedeeltelijke kokcu verhaal. Welke clubs komen voor hem en wat bieden die maximaal. Komt alleen tottenham voor gimenez of komen real, psg, Bayer en manchester united voor hem.
De waarde van Gimenez is niet in geld uit te drukken, er zit namelijk ook emotionele waarde aan vast en dat is onbetaalbaar!
Ik had een vergelijking met andere spitsen verwacht zoals Núñez die Benfica voor 80 miljoen euro heeft verlaten. Is dit dan ongeveer het bedrag dat Feyenoord kan gaan vangen voor Giménez?
Ik denk dat ie nu rond de 60 mil waard is, maar ik zou zeggen: vraag van de winter een absurd bedrag van tussen de 80 tot 100 mil en kijk maar wat een gek er voor geeft. Als ie toch blijft is ie voor ons mooi iets waard en kan hij van de zomer alsnog voor ongeveer 70 mil weg denk ik. Wel benieuwd of Feyenoord al een vervanger op het oog heeft....
Nu rond de 40 a 50 miljoen als hij tegen de echte toppers van de cl ook paar doelpunten kan maken gaat hij richting 70 messchien 80 miljoen
Wat is een reëel bedrag vind ik eigenlijk geen hele goede vraag, je moet van de winter gewoon lekker een absurd bedrag vragen. Een reëel bedrag vind ik 60 a 80 miljoen, maar van de winter gewoon 100 miljoen vragen. Wellicht geeft een gek het nog, anders nog hopelijk lekker wat wedstrijden knallen in de cl knock-out en voor het kampioenschap. Krijg je van de zomer vast nog wel die 60 tot 80 miljoen.
Vraag me nu al af aan welke spitsen feyenoord denkt zodra Gimenez vertrekt.. Ik denk dat aankomende zomer wel weer een leegloop wordt bin Feyenoord met Geertruida, Hancko, Paixao, Slot, En dus Gimenez die zullen vertrekken.
Dan mag Paixao wel heel snel zijn vorm terug gaan vinden.
100mil. Als die *** Amsterdamers dat voor die mongol krijgen. Dan is onze spits dat minimaal waard.
Matige analyse als het antwoord of een conclusie ontbreekt.
Je kunt het niet eens een analyse noemen, tis gewoon een poll met een oppervlakkige inleiding.
Eens, een analyse is als je eens belt met 3 technisch directeuren uit de eredivisie of gerenommeerde onafhankelijke makelaars om te vragen wat hij nu echt waard is.

Zomaar 80-100 mEUR roepen is makkelijk, maar dat ga je deze zomer/winter echt niet krijgen. Ik denk zelf dat 55-60 mEUR excl. bonus het maximale is dat er daadwerkelijk betaald gaat worden.

Sluit ook niet uit dat er een afspraak gemaakt wordt met Gimenez dat als hij tot de zomer blijft dat die voor 50 mEUR naar Real Madrid mag.
Denk aan een bedrag tussen de 50 en de 60 miljoen, en dan dichter bij de 60 dan bij de 50 miljoen.
Er wordt vaak naar Antony gekeken ter vergelijking, maar volgens mij kostte Antony ergens rond de 20 miljoen tot max 28 miljoen, en had zijn vorige club met Ajax een doorverkoop van 20 % bedongen.
Denk dat als Gimenez voor ontgeveer 60 miljoen plus 10% doorverkoop verkocht wordt, dat het bedrag onder de streep ongeveer gelijk is aan Antony, overigens niet dat dit mij iets interesseert, f u c k Antony.
Doorverkoop is alleen interessant als hij naar subtop gaat. En we moeten ons niet rijk rekenen om een enkele uitschieter van tegen de 100 miljoen die incidenteel betaald wordt bij transfers.
@FeyenoordTM welk percentage van de rechten heeft Feyenoord inmiddels in handen?
Als hij er tegen Atletico ook 2 inschiet is ie in januari voor 85 miljoen weg
Dan maar hopen dat iemand anders onze goals maakt tegen Atletico.
In de winter moet het de duurste uitgaande transfer van de eredivisie ooit zijn. In de zomer een vaste fee die sws in de top 5 komt (60mln+) en dat met bonussen op kan lopen tot een 3de plek (80mln).
Realistisch gezien zou een bedrag boven de 50 miljoen, in de zomer van 2024 natuurlijk voor Feyenoord begrippen geweldig zijn. En dan kunnen we weer doorbouwen. Plus dat we met Ueda al een goede spits achter de hand hebben!
Boven de 100, Santi is meer waarddan die Braziliaanse clown.