hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Analytici onder de indruk van Hartman: "Binnen paar maanden in Oranje"

Moreno

Hij was misschien wel de meest opvallende speler in De Klassieker van zondag. Met zijn agressieve spel, goede voorzetting en zelfs een assist liet Quilindschy Hartman zien ook in de toppers van grote waarde te zijn voor Feyenoord. Ook de analytici konden niet om de goede prestaties van de linksback heen.

Bij FC Rijnmond was oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel te gast. Hij was lovend over het jeugdexponent van Feyenoord. “Ik vond hem heel goed spelen. Met name de agressiviteit in het vooruit verdedigen, maar dat vind ik bij Feyenoord sowieso goed verzorgd. Hoe hij die bal onderschept (bij de 1-0, red.), dat is ten eerste heel alert. Hij leest wat er gebeurt en anticipeert”, concludeerde Van Gastel.

De aanvoerder van het kampioensteam van 1998/99 genoot al helemaal van hoe Hartman na de positiewissel van Ajacied Dusan Tadic de duels aanging. “Hij geeft hem gelijk een zwiepert, zonder dat het een gele kaart is. Dat zijn kleine dingetjes waaraan je ziet: hier zit toekomst in. En weer een eigen jochie.”

Bij Veronica Offside zat Wesley Sneijder aan tafel. Ook hij kon niet anders dan zich lovend uit te laten over de linksback van Feyenoord. “Hij was voor mij de man of the match. Hij zat er continu bovenop. Hij speelt Tadic uit de wedstrijd, hij heeft die kleine Conceição uit de wedstrijd gespeeld.” Sneijder dicht Hartman een grote toekomst toe, en wat de oud-Ajacied betreft is dat al in de recente toekomst. “Die zijn we over een paar maanden terug in Oranje. Honderd procent, schrijf dat maar op.”

Ook bij nieuwbakken bondscoach Ronald Koeman zijn de Rotterdamse talenten opgevallen. Maandag werd Koeman gepresenteerd als nieuwe bondscoach en in de bijbehorende persconferentie gaf hij aan onder de indruk te zijn, en haalde Feyenoord aan om een voorbeeld te geven van jonge spelers ‘die aan de deur kloppen’. Of Hartman daar ook bij zit en de voorspelling van Sneijder uitkomt, zal in maart duidelijk worden. Op 24 maart speelt het Nederlands elftal de eerstvolgende wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk.

Delen

Reacties

Laten we nou niet in de Amsterdamse neiging vervallen om spelers die pas net komen kijken Oranje in te schrijven. Hartman doet het nu uitstekend en op de linksbackpositie zijn ook alweer niet zoveel opties. Maar hij moet nog wel een langere tijd goed spelen om te gaan concurreren met Malacia, Bakker en Ake. Ik vind Hartman vallen in het rijtje van Q. Timber en Wieffer. Jongens waarvan het me niet zou verbazen als ze op wat langere termijn Oranje halen. Bijlow en Geertruida zijn spelers die er nu al bij moeten zitten.
Nou precies dit ja.
Laat die jongen eerst eens een seizoen lekker ballen bij zijn club.
Of we doen dat voor de verandering een keer wél zodat spelers meer bekendheid krijgen in binnen- en buitenland en daardoor kunnen we uiteindelijk hogere bedragen voor ze vangen.
Of we gaan weer in geheel typische Feyenoord traditie heel gereserveerd doen over onze eigen jongens. Ik begrijp je punt best maar we hoeven ook niet elke keer zelf vooraan te staan om het allemaal te relativeren. Wees blij dat er eindelijk eens de waardering is die in het verleden veel te vaak ontbrak maar er voor andere clubs wel altijd was.
Ik ben niet gereserveerd hoor. Ik ben echt fan van Geertruida en zie hem wel in Oranje spelen. In de ontwikkeling van jongens als Wieffer en Hartman heb ik ook veel vertrouwen. Het zou me zelfs niet verbazen als Wieffer volgend EK naast Frenkie de Jong staat als hij komend 1.5 seizoen basisspeler is. Het is het type speler dat Oranje nu mist. Maar om na 12 wedstrijden het Nederlands elftal in te worden geschreven vind ik onzinnig, van welke club de speler ook is. Tenzij het echt iemand met het talent van Haaland of Pedri is ofzo..Neemt niet weg dat het voor Feyenoord natuurlijk fijn zou zijn als Hartman wordt geselecteerd...terecht of niet.