jim-breeman-sports-photography-ado-den-haag-v1-feyenoord-v1-0-2-123

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord Vrouwen treffen volgend seizoen FC Utrecht

Moreno1908

Feyenoord komt volgend seizoen FC Utrecht tegen in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Na een afwezigheid van negen jaar keren de Utrechtse vrouwen terug op het hoogste niveau. FC Utrecht vult daarmee de Eredivisie aan tot twaalf clubs. 

FC Utrecht was in 2007 één van de clubs die er bij de oprichting van de Eredivisie al bij was. Jarenlang eindigde de ploeg tussen plaats drie en vijf in de competitie, en wonnen ze de KNVB Beker in 2010 en de Supercup het seizoen erop. In 2011 maakten de Domstedelingen bekend niet door te gaan met vrouwenvoetbal, maar even later maakten zij een doorstart onder de stichting Vrouwen Voetbal Utrecht. Deze stichting werd in 2014 failliet verklaard, waarna FC Utrecht een lange tijd niet meer in de Eredivisie uitkwam. 

Feyenoord trad pas anderhalf seizoen geleden toe tot de Eredivisie voor vrouwen. Feyenoord en FC Utrecht hebben derhalve nog niet tegen elkaar gespeeld.

Twaalf clubs
Met het toetreden tot de Azerion Eredivisie Vrouwen bestaat de competitie volgend seizoen uit de volgende twaalf clubs: ADO Den Haag, AZ, Ajax, Excelsior, Feyenoord, Fortuna Sittard, SC Heerenveen, FC Twente, PEC Zwolle, PSV, Telstar en nu dus ook FC Utrecht.

Delen

Reacties

Nog geen reacties