varkenoord-foto1908nl

1908.nl

Nieuws

Anti-drankvoorstel Staatssecretaris treft mogelijk ook Varkenoord

Stan

Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zet in op een alcoholverbod in sportkantines, zo meldt De Telegraaf. De politicus van de ChristenUnie hoopt de coalitie te overtuigen van deze maatregel om overtallig alcoholgebruik in Nederland tegen te gaan. Mocht dit voorstel werkelijkheid worden, dan zal het ook in de kantine van Sportcomplex Varkenoord verboden worden alcoholische dranken te schenken. 

Of deze maatregel er ook daadwerkelijk gaat komen moet echter nog blijken. Vanuit Den Haag klinkt er namelijk veel kritiek op het voorstel van Van Ooijen. Naast het weren van alcohol in sportkantines oppert de Staatssecretaris een heel pakket aan drastische plannen, die in zijn ogen het vaderlandse alcoholgebruik fors moeten verminderen. Concrete maatregelen liggen nog niet op tafel, maar die hoopt Van Ooijen, mits de coalitie meewerkt, na de zomer te kunnen presenteren. 

Het idee van het verbieden van alcohol in kantines van sportcomplexen is niet nieuw. Rondom het WK 2022 in Qatar opperde de Amsterdamse tak van de politieke partij Denk ook al om de drankkraan in sportkantines dicht te draaien. 

Delen

Reacties

Hier hoeven we ons geen zorgen om te maken. Het amateurvoetbal bestaat wsl überhaupt door de kantine omzet, die drastisch zou verminderen als er geen alcohol geschonken mag worden. Ik zie als een kansloos plan.
Ik zal alleen Feyenoord missen als ik uit Nederland wegga, dit soort idioterie in ieder geval niet.
Gaat niets oplossen want dan wordt er wel van huis meegenomen of vooraf lam gedronken
We gaan op noordkorea lijken er mag niks meer hier eerst het roken aan pakken dan vlees tax en suiker tax nu weer alcohol wat is het volgende
Wie denken die Haagse oplichters eigenlijk wel niet wie ze zijn?
Hebben de burgers daarvoor gestemd?
We zijn toch geen moslims. ******* op met die benoeizucht.
Het is nooit goed om iemand te laten besturen die zijn visie baseert op geloof. Dat is nu net het probleem van de ChristenUnie. Het lijkt mij een beter idee om wetgeving te maken waarmee je voorkomt dat zijn kameraden in de christelijke hoek van kindjes afblijven
Ik zal eerst alcohol verbieden in stadions ipv kantines, scheelt een hoop bekers.op het veld, ongeregeldheden etc.
Drooglegging gaat averechts werken. Kijk de geschiedenis er maar op na
Aan de ene kant is het inderdaad het verder inperken van onze keuzes. Aan de andere kant zie ik zat gasten na een metertje bier gewoon achter een stuur stappen.b
Je zou ook kunnen denken aan bepaalde dagen of uren geen alcohol te schenken.
Maar die gasten nemen dan gewoon een eigen fles mee. Een alcoholist komt toch wel aan z’n drank.
Volgende stap is kroegen dicht om 23 uur. Blijf vooral op dit soort krankzinnige partijen stemmen en je graaft lekker verder aan je eigen graf.
Voetbal en een biertje is van alle tijden, daar blijf je met je poten vanaf. De amateurclubs hebben nog bestaanrecht vanwege de 3e helft maar die gaan hieraan onderdoor, maak je liever druk om de andere maatschappleijke problemen in dit land.
Laat ze eerst de andere prioriteiten in het land eens behandelen i.p.v. dit soort onzin voorstellen te doen. Is deze man wel eens in een sportkantine geweest? Tijdens jeugdwedstrijden geen alcohol, helemaal prima maar laat iedereen vooral hun sociale leven hebben i.p.v. alles af te pakken. De kroegen worden al minder door alle hoge lasten en straks kan je alle sportkantine's / clubs ook sluiten omdat het niet meer te betalen is voor de verenigingen. Kantineomzet is heel belangrijk voor een vereniging. Oja, sporten is ook gezond en zonder verenigingen, geen sport.

Deze man is ongeschikt voor zijn functie. Zou hem direct ontslag geven. Laat hem de kerk vullen met aanhangers van de ChristenUnie en lekker samen water drinken op kosten van de Paus.

Zo, weer genoeg gezeik, nu It's Happening berichten 😉
Voetbal is niet alleen sport maar ook een sociale gebeurtenis waar een goud gele rakker na een week hard werken een prima sociale uitlaatklep is.
Wat een mafklapper deze gozer joh. Die is wel rijp voor een functie elders.
Heel toevallig zeker dat dit soort ideeën vanuit de religieuze hoeken komen (ja, ik zie in Denk ook een religieuze partij)
? Volgens mij is alcohol en jeugd / sport gewoon een hele slechte combinatie.
Ik heb ook voor het eerst alcohol gedronken in de voetbalkantine.
(Niets goeds van gekomen.)
Als het argument alleen geld is, zou je als overheid kunnen denken aan compensatie inkomsten en alcohol preventie projecten bij clubs
Het levert als er minder alcohol gedronken wordt gelijk een hoop geld op. Maar op de langere termijn nog veel meer.
Denk maar aan kantine bezoekers die erna met drank op aan het verkeer deelnemen. Of hersenbeschadiging door Jong alcohol drinken.
Dat heb je ook met de vrijdagmiddagborrel op de zaak of in de kroeg of gewoon thuis, dan kunnen mensen ook de auto in stappen. Dan ga je iets verbieden omdat er een kleine groep niet mee om kan gaan. De jeugd mag geen alcohol drinken, dus als het goed is gebeurd dat ook niet in kantines. Persoonlijk was bij ons in de kantine juist de sociale controle groter waardoor er nauwelijks gekkigheid was.
Dan gaan we in plaats van in de voetbalkantine na de wedstrijd direct door naar het café op de hoek. Tel uit je winst!
Ik had een landelijk verbod verwacht met een vrijstelling voor Varkenoord. Dank voor dit artikel!
Veel sportverenigingen draaien op de kantine....... zullen veel clubs naar de klote gaan
Vanuit dit perspectief slaat het inderdaad nergens op, de derde helft was altijd een erg belangrijk onderdeel van mij zeer spectaculaire zaalvoetbalvoetbalcarrière. Tegelijkertijd is het ergens logisch dat ze iets ongezonds als alcohol willen verbieden bij een sportvereniging