yv202272yv202272a1b03460

Nieuws

Baars verklaart huurperiode: "Kon kiezen tussen de Onder-21 of Dordrecht"

Stan

Guus Baars maakte deze week op huurbasis de overstap van Feyenoord naar FC Dordrecht. De huurovereenkomst rondom de 20-jarige verdediger, die zijn wedstrijden voor de Onder-21 van de Rotterdammers speelde, is een resultaat van de alliantie die Feyenoord is aangegaan met de Dordtenaren. In gesprek met Rijnmond Sport vertelt Baars over zijn stap naar de KKD-club.

Baars hoopt zich in het Matchoholic Stadion verder te ontwikkelen als voetballer, nadat hij wat moeizame jaren achter de rug heeft bij Feyenoord. “Mijn ontwikkeling bij Feyenoord ging eigenlijk heel goed tot de Onder-18. Toen zat ik ook bij het Nederlands Elftal, dat ging allemaal heel goed. Toen kwamen Corona en heel veel blessures, waardoor ik 2 à 2.5 jaar wat minder ontwikkeld ben. Maar ik hoop dat ik met FC Dordrecht mijn carrière weer nieuw leven in kan blazen.”

De jonge verdediger vindt een (tijdelijke) overstap naar Dordrecht een logische keuze en kijkt er naar uit zijn spel bij de Schapekoppen naar een hoger niveau te tillen. “Ik kon kiezen tussen Feyenoord Onder-21 of FC Dordrecht. Ik heb al twee jaar Onder-21 gehad, dus dan is het natuurlijk gewoon logisch dat ik een volgende stap wil. Ik heb eigenlijk alleen nog maar altijd tegen jongens van mijn eigen leeftijd gespeeld. Nu ga ik voor het eerst getest worden op een hoger niveau. Dus ik ben heel benieuwd hoe ik me daar staande ga houden.”

Hans de Zeeuw, technisch directeur bij FC Dordecht, is in ieder geval verheugd met de komst van de multi-inzetbare Baars. "Hij past heel goed in het 4-3-3-spel met hoog druk zetten. Hij is snel en kan uit de voeten als centrale verdediger, maar ook als rechtsachter."

Delen

Reacties

Lang geleden dat Dordt het waard was om maar toe te gaan. Ik hoop dat het wat wordt zo. Voor Dordt en Feyenoord