slot

VK Sportphoto

Nieuws

Arne Slot blij met Oranjegangers: "Voor ons fantastisch"

Stan

Vrijdagmiddag werd bekend dat Feyenoorders Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman tot de voorselectie van Oranje behoren. In de persconferentie voorafgaand het treffen met FC Groningen reageerde trainer Arne Slot op de uitverkiezingen van zijn spelers. 

De trainer van de Rotterdammers vertelt hoe de spelers in kwestie reageerden op het heuglijke nieuws: “Blij, naar ik aanneem. Ze zagen het pas later natuurlijk, want we stonden op het veld toen die selectie bekend gemaakt werd. Dus ze hebben het waarschijnlijk in de kleedkamer op hun telefoon gezien. Ik heb ze daarna tijdens de lunch gefeliciteerd. Zou een beetje raar zijn al je daar niet blij mee bent.”

Vooral voor Wieffer en Hartman komt de uitverkiezing al heel snel, zo beaamt Slot: “Het gaat zeker snel met ze, omdat ze nog niet overdreven veel wedstrijden in het eerste van Feyenoord hebben gespeeld. Maar de voorselectie bestaat uit best wel veel spelers, die nuance moet je den ik wel maken. Daarentegen is het voor ons wel fantastisch. Vorig jaar hadden we natuurlijk Tyrell Malacia, Guus Til en Justin Bijlow erbij. Als er dan twee weggaan, en de ander is geblesseerd, dat je er dat je er dan toch in de voorselectie weer drie hebt is wel heel mooi.”

Voor de Feyenoord-trainer komen de uitverkiezingen niet geheel onverwacht, al hij hij ook al de nodige voorkennis: “Als je me zou vertellen dat de selectie zo groot was, en dat wist ik… en dat had niet zo zeer te maken met het feit dat Sipke Hulshoff assistent is, maar Ronald Koeman is twee geleden bij ons geweest en toen gaf hij al aan dat hij voor een grote voorselectie zou kiezen. Nou of je het dan verwacht, dan is het niet heel raar dat drie Nederlandse jongens die bij ons goed presteren onderdeel zijn van een hele grote voorselectie.”

Slot is sowieso van mening dat je als speler in Rotterdam-Zuid altijd kans maakt om geselecteerd te worden. “Ik denk als je voor Feyenoord tekent, dat dat altijd een bijkomstigheid is: als je bij een topclub als Feyenoord goed presteert, kom je in beeld bij een nationaal team. Zo ook bij het Nederlands elftal. Maar ik heb net ook al gezegd; het is een voorselectie met heel veel spelers, dus dat is een hele mooi eerste stap voor ze. Daar hadden ze 5, 6 maanden geleden nog niet van kunnen dromen. Maar het is ook een stap die nog een vervolgstap nodig heeft. Omdat ik denk dat het leuker is om bij de definitieve selectie te zitten dan bij de voorselectie.”

Delen

Reacties

Kan iemand mij vertellen wat het nut is van een voorselectie überhaupt? Je stelt alleen maar spelers teleur.