arnesen

VK Sportphoto

Nieuws

Arnesen: "Het is goed voor Slot om nog minimaal een jaar te blijven"

Van de redactie

Frank Arnesen volgt Feyenoord nog altijd op de voet. De oud technisch directeur van Feyenoord zorgde er onder andere voor dat de Rotterdammers Arne Slot in 2021 wisten te strikken. Vol lof is de Deen in gesprek met Helden Magazine over het huidige Feyenoord.

"In het voorjaar van 2020 had ik een gesprek met Mino Raiola over een speler. Hij vroeg of ik bij het zoeken naar een mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die had aangegeven in 2021 te willen stoppen bij Feyenoord, weleens had gedacht aan Arne Slot. Nee, zei ik, mede omdat het begin 2020 nog niet urgent was. Sindsdien ben ik hem gaan volgen en kijken hoe hij zich opstelt tegenover de media en spelers", aldus Arnesen over het moment dat hij Slot begon te volgen.

"In het najaar van 2020 heb ik hem vrijblijvend uitgenodigd voor een gesprek. Hij legde uit hoe hij vanuit een gedegen opbouw in hoog tempo aanvallend wilde spelen, precies zoals ik Feyenoord wilde laten opereren. Na die gesprekken heb ik de overige beleidsbepalers van Feyenoord ervan overtuigd dat we Slot moesten aanstellen als nieuwe trainer vanaf juli 2021. Eind 2020 tekende hij een tweejarig contract met een optie voor meer jaren."

De directie van AZ was hier niet van gediend en ontsloeg Slot direct op staande voet. De Alkmaarders namen het Slot kwalijk dat hij ze niet had geïnformeerd over de gesprekken met Feyenoord. "Ik wist dat zijn contract bij AZ tot de zomer van 2021 liep en dat hij daarna vrij zou zijn, dus had ik in mijn ogen het recht hem te benaderen. Wat zich tussen AZ en hem heeft afgespeeld, was iets waarin ik me niet heb gemengd,” stelt Arnesen.

En dus konden Slot en Arnesen al maanden voorafgaand aan het seizoen gaan werken aan ideeën voor een team. "Met veel nieuwe aanwinsten in betrekkelijk korte tijd moest het van goed naar beter gaan. We verkochten Steven Berghuis, maar haalden met Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Guus Til, Gernot Trauner, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers voor ons betaalbare, relatief goedkope spelers die meteen in het elftal pasten. Als ik terugkijk, is het echt verbazingwekkend hoe snel Slot van Feyenoord in 2021 een goed voetballend en winnend elftal heeft gemaakt."

De Deen is vol lof over de huidige trainer van de Rotterdammers. "Ik wist dat hij het in zich had, anders had ik hem niet gehaald, maar Arne was natuurlijk geen garantie voor succes. Hij had maar twee jaar ervaring bij Cambuur en anderhalf jaar bij AZ. Feyenoord is wat druk betreft iets heel anders dan AZ. Het is altijd afwachten hoe een trainer daarmee omgaat."

Arnesen ziet Slot dan ook graag nog een seizoen in De Kuip. "Het is goed voor hem om minimaal nog een jaar bij Feyenoord te blijven.”

Delen

Reacties

Frank Arnesen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan wat er de laatste jaren bij Feyenoord is ontstaan. Ook ik heb mijn twijfels over de werkelijke reden van zijn vertrek. Hij was heel ziek, dat is duidelijk. Samen met zijn leeftijd werd dat gezien als reden om niet verder te gaan.
Daarmee verdween ook het netwerk van Frank Arnesen en van zijn zoon.
Ik zie zelf nog steeds meer nadelen dan voordelen voor Feyenoord aan het stopzetten van de samenwerking met Frank. De club is erg afhankelijk van de persoon Dennis te Kloese..
Alle respect voor het werk van te Kloese, maar Niets is Sterker dan dat ene Woord. Feyenoord is te zeer afhankelijk van de persoon Dennis te Kloese. Een éénkoppig bestuur dus. Waar ik toch de voorkeur geef aan een bestuur bestaande uit 3 personen.
Dat bepaalt Arne zelf wel, niet jij dief!
Hoezo dief? Wilde Gnonto halen via zijn zoon. Nu uitblinker bij Leeds. Is dat raar?
je weet totaal niet wat je zegt ... mssn eerst verdiepen in situatie voor je gaat gillen
Helaas wilde Te Kloese het allemaal alleen doen en heerser worden. Arnesen moest wijken. Jammer. Nu is ook Joris van Dijk met stille trom weggewerkt. Haalt wel Castore binnen voot 8 miljoen. Te Kloese kan ook ziek worden en dan??? Geen directie.
Dus eigenlijk was de tip van Mino.
Heeft die man dan goed gezien indertijd.
Arnesen zal ik altijd gemengde gevoelens bij hebben, scouting goed opgezet, qua aankopen vind er toch teveel missers bij zitten. Maar is mijn mening, daar zullen er meerderen niet mee eens zijn.
Held Frank. Mooi dat hij nog heel positief is over Feyenoord.
Ik hoop het. En stiekem hoop ik dat hij ala Ferguson jaren Feyenoord gaat trainen en Feyenoord de beste club van Nederland maakt.
Feyenoord is al de beste club van Nederland.
Ben het eens met Arnesen. Slot zou met Feyenoord ervaring kunnen opdoen in de CL. Met de verkoop van Kokcu Geertruida moeten we toch drie tot vier nieuwe basisspelers kunnen halen. Szymanski vooral behouden dan kan het toch niet anders dan dat we weer een superjaar meemaken.
Ja dat denk ik ook. Feyenoord is nog in opbouw
Zo’n goeie gaan we in geen jaren meer vinden. Zo lang mogelijk vastleggen