mourinho

Europees

AS Roma foutloos in aanloop naar return

FeyenoordTM

AS Roma heeft zondagavond in de Serie A competitiegenoot Udinese verslagen. In een goed gevuld Stadio Olimpico was de formatie van hoofdtrainer José Mourinho met 3-0 te sterk.

De geblesseerde Paulo Dybala maakte geen minuten; Tammy Abraham zat wél weer bij de wedstrijdselectie. AS Roma heeft goede hoop dat ook Dybala kan op tijd terug kan keren voor de return tegen Feyenoord in de halve finale van de UEFA Europa League.

De doelpunten kwamen zondagavond van Edoardo Bove ('37, rebound penalty), Lorenzo Pellegrini ('55, 1-op-1 situatie) en Tammy Abraham ('90+1, kopbal). In de tweede helft wist AS Roma-goalie Rui Patricio een penalty van Roberto Pereyra te stoppen. Georginio Wijnaldum verliet het veld geblesseerd.

Het beslissende duel tussen AS Roma en Feyenoord staat aanstaande donderdag om 21:00 op het programma. De Rotterdammers verdedigen een 1-0 voorsprong. Mocht Feyenoord doorgaan naar de halve finale van de UEFA Europa League speelt het tegen de winnaar van Bayer Leverkusen - Union Sint-Gillis. Het eerste duel in Duitsland eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling AS Roma tegen Udinese (3-4-2-1): Patrício; Mancini, Smalling, Llorente; Celik, Cristante, Bove, El Shaarawy; Wijnaldum, Pellegrini; Belotti.