feyenoord-as-roma-1-0-13-04-2023-jim-breeman-sports-photography-37

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

AS Roma sterk in eigen huis; Feyenoord wacht zware klus

Van de redactie

Feyenoord verdedigt morgenavond een minimale voorsprong in Stadio Olimpico. De Rotterdammers wonnen vorige week met 1-0 in de eigen Kuip en zullen tot het uiterste moeten gaan om de halve finale van de Europa League te behalen.

De ploeg van Arne Slot zal een lastig te kloppen AS Roma treffen, zo zocht Algemeen Dagblad uit. In Europees verband weten de Romeinen geregeld in thuiswedstrijden de eerder opgelopen schade te repareren. Van de laatste zes keer dat buitenshuis werd verloren, werd in Stadio Olimpico alsnog de balans in Romeins voordeel omgebogen. 

“Het is duidelijk dat ploegen zich vaak thuis comfortabeler voelen. Dat ze dan tot meer in staat zijn”, aldus Feyenoordtrainer Arne Slot over het thuisvoordeel. “Aan de andere kant is onze balans in uitwedstrijden ook behoorlijk. Al lukte het ons dit seizoen nog niet om in de Europa League een uitwedstrijd te winnen.”

Feyenoord bevindt zich in de positie dat het niet hoeft te winnen bij AS Roma. Door de winst in het heenduel volstaat een gelijkspel om de halve finale te bereiken. AS Roma zal desalniettemin vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De Italianen hielden in de laatste twaalf thuiswedstrijden maar liefst tien keer de nul. En in al die wedstrijden scoorden de ploeg van trainer Jose Mourinho zelf minimaal één keer.

Delen

Reacties

In Europa won AS Roma 19 van de laatste 26 thuiswedstrijden, 6 keer speelde het gelijk en slechts ëën keer verlies, op 6 oktober 2022 tegen Real Betis.
En Feyenoord scoort vrijwel altijd in uitwedstrijden. In de Eredivisie scoorde we alleen thuis tegen Heerenveen niet en Europees niet in Oostenrijk. Kortom ben ik ervan overtuigd dat we ook in Rome gaan scoren, minstens 1x he ;-)
Ik hoop dat we een scheidsrechter hebben die niet in dat theater trapt van die Italianen! Daarom zou die Engelsman wel goed zijn alleen die fluiten buiten Engeland heel anders dan bij hun in de competitie. We hebben een sterk team dus er zit echt een mogelijkheid in dat we doorgaan. Ik zeg 1-1
Taylor is in de PL bekend als iemand die onbegrijpelijke beslissingen heeft gemaakt die tot controverse hebben geleid. Hopelijk fluit hij morgen inderdaad wel goed en onpartijdig.
Hopelijk maakt hij een paar rare beslissingen in ons voordeel, gaan we nodig hebben.