yv2022116yv2022116a1b09666

Nieuws

“Aursnes hebben we ook niet vervangen, terwijl die super belangrijk was"

Van de redactie

Jacob Rasmussen is in de wedstrijd tegen FC Emmen de vervanger van de geblesseerde Gernot Trauner. Trainer Arne Slot legde zijn keuze uit tegenover ESPN.

Volgens Slot kan de absentie van Trauner binnen het elftal worden opgelost. “Met Hartman en Geertruida hebben we twee spelmakers op links- en rechtsback. Dan wordt er vanuit de centrale verdediging ook wat minder verwacht. En het middenveld met Kokcu en Timber kan wat verdedigender spelen.” De lengte van Rasmussen speelt volgens de trainer ook een rol: “Hij brengt fysiek met zich mee. Wij hebben niet het grootste elftal van de Eredivisie. Als je Trauner zou oplossen met een speler die een stuk kleinere is, wordt je kwetsbaarder in standaard situaties.”

Slot zou graag een vervanger voor Trauner aantrekken. “Maar we weten ook dat daar een prijskaartje aan hangt. In de winter zijn spelers vaak niet goedkoper dan in de zomer. Het is best een uitdaging om een goede speler te vinden. Idealiter haal je iemand die er direct staat.”

De trainer wil graag voor het beste gaan en had nog een cynische boodschap voor de clubleiding. “Aursnes hebben we ook niet vervangen, terwijl die super belangrijk voor ons was. Ik vond het heel erg jammer dat we daar geen vervanger voor hebben gehaald. Maar dat hebben we opgelost. De clubleiding zou kunnen denken dat we Trauner ook wel oplossen.”

Delen

Reacties

Moeilijk te plaatsen dit verhaal: Eerst kan de absentie van Trauner binnen het elftal worden opgelost, dan toch weer niet en daarna volgt er nog een wat dubbelzinnige mededeling voor de directie. Overtuigend communiceren is even lastig tijdens de feestdagen, gelet op het verhaal van Te Kloese waar ook nog wel vragen over te stellen en kanttekeningen bij te plaatsen.