slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot kritisch op Gimenez: "Dat heeft ook te maken met hoe je druk zet"

Van de redactie

In de benefietwedstrijd tegen FC Emmen start Feyenoord met Igor Paixao in de spits. Arne Slot legt bij ESPN uit waarom hij tot die keuze is gekomen en uit zich kritisch op Santiago Gimenez.

Paixao start in de basisopstelling omdat Danilo niet klaar is om te starten, zo vertelt Slot. “Danilo is de eerste week van de voorbereiding geblesseerd geweest. Op de training hebben we daardoor Paixao uitgeprobeerd en die deed het heel goed. En in Brazilië heeft hij daar ook regelmatig gespeeld. Paixao laat veelbelovende signalen zien. We zijn heel nieuwsgierig hoe hij het gaat doen.”

Volgens de trainer is Santiago Gimenez nog niet geschikt om te starten. “Gimenez heeft het vooral goed gedaan in het laatste half uur en niet altijd in de eerste zestig minuten. Santi heeft het een aantal keer prima gedaan, maar dan hebben we wel een aanpassing gedaan in de speelwijze. Met name om hem wat minder hard te laten werken als wij de bal niet hebben. In het laatste half uur is dat vaak anders. De tegenstander is dan vermoeider terwijl hij er dan fit in komt en maar een half uur hoeft.”

Slot denkt dat de Mexicaan nog wat tijd nodig heeft. “Santi moet zich aanpassen aan zijn leefomgeving, maar ook aan de intensiteit van de competitie en hoe we spelen. Het aantal wedstrijden dat we spelen. De een past zich sneller aan dan de ander. Santi komt uit een competitie waarin de dynamiek van het spel compleet anders is, met een hele andere cultuur en andere eisen die aan de spitspositie worden gesteld. Hij is keihard aan het werken om het zich eigen te maken. Al dusdanig goed dat hij het laatste half uur impact heeft. Maar bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Excelsior hebben we gezien dat zij het eerste uur ook veel de bal hadden. Dat heeft ook te maken met hoe je druk zet.”

Delen

Reacties

Helemaal mee eens, loopt wel maar jaagt niet. Heeft gelukkig nog wel de tijd om dit te verbeteren.
Kan ook het hele interview met slot geplaatst worden?
Voor het clicks is het voor de redactie 'handiger' om het te spreiden over meerdere artikelen ;-)
Ja daar dacht ik later ook aan maar je kan je eigen reacties niet verwijderen