yv2021081908619

VK Sportphoto

Nieuws

"Hardstyle muziek motiveert en past perfect bij Feyenoord"

Gernot Trauner is de komende maanden uit de roulatie. Op de training liep de sterkhouder een blessure op. In maart hervat Feyenoord de deelname aan de Europa League. Het wordt een race tegen de klok om er dan weer bij te zijn.

Trauner geniet van de Europese wedstrijden met de Rotterdammers, zo vertelt hij bij ESPN. “Je speelt tegen de beste teams uit verschillende landen. Het is mooi om ons met hen te meten. Het blijft altijd iets speciaals. Helemaal in De Kuip”.

De verdediger ziet met name na de groepsfase een verschil tussen de Europa League en de Conference League. “Zeker wanner je de volgende ronde bereikt, zoals wij nu hebben gedaan, dan stromen er topteams vanuit de Champions League naar de Europa League. Daar is veel kwaliteit aanwezig. Het wordt dus niet makkelijk. Maar ook de Conference League was niet makkelijk voor ons. In veel wedstrijden waren we aan elkaar gewaagd”.

Wedstrijden in De Kuip zorgen ervoor dat er extra krachten vrijkomen in het team, zo zegt Trauner. “We weten dat wij iedereen kunnen verslaan in dit stadion. Dat hebben wij al zo vaak laten zien. Het stadion helpt ons heel veel. De Europese avonden zijn altijd speciaal. Ik denk dat iedereen die naar het stadion komt dat zo ervaart”. Trauner spreekt over de magische manier waarop De Kuip wordt geladen: “Het is prachtig wanneer je naar buiten komt voor de warming-up. Het stadion is dan al vol. De DJ’s draaien hardstyle muziek. Niet mijn muziek, maar ik denk dat het perfect bij Feyenoord past. Het motiveert. Je bent helemaal opgeladen wanneer je dan terug naar de kleedkamer gaat". Trauner memoreert aan de wedstrijd tegen Lazio Roma, maar ook aan vorig seizoen. "De wedstrijden tegen Olympique Marseille en Union Berlin waren qua sfeer echt onvoorstelbaar. Zowel hoe wij speelden als de fans op de tribune. Daar denk ik graag aan terug. Het is gewoon geweldig om dit soort wedstrijden te spelen”.  

Voorafgaand aan dit seizoen was de Oostenrijker benieuwd waar het vernieuwde team Europees zou staan. “Toen we de groepsindeling zagen, dachten we dat het mogelijk was om de volgende ronde te bereiken. Natuurlijk wisten we dat we veel nieuwe spelers hadden. Dat veel basisspelers van vorige seizoen waren vertrokken. Van tevoren konden we niet bedenken dat we op deze manier door het seizoen zouden gaan. Al wisten we wel dat wij kwaliteit hebben. En van wedstrijd tot wedstrijd raakte we steeds meer in het ritme”.

Delen

Reacties

Snuiven en rellen is ook lekker op deze muziek
Ben ik t als hardstyle dj natuurlijk helemaal mee eens hahaha