Ayase Ueda | cercleofficial

Beeld: cercleofficial

Nieuws

Ayase Ueda helpt Japan langs Duitsland

Moreno

Japan heeft zaterdagavond met Feyenoorder Ayase Ueda in de spits gewonnen van Duitsland. In Wolfsburg werd het liefst 1-4 voor de Japanners, waarbij de van Cercle Brugge overgekomen spits na 22 minuten de 1-2 maakte.

In een spectaculaire openingsfase kwam Japan al snel op een 0-1 voorsprong via Junya Ito. Leroy Sané trok de stand na negentien minuten spelen gelijk, waarna Ayase Ueda, die vorig weekend tegen FC Utrecht zijn eerste goal in een Feyenoordshirt maakte, zijn land naar de voorsprong schoot. 

Ondanks dat de Duitsers in het vervolg van de wedstrijd meer de bal hadden, was het Japan dat het gevaarlijkst bleef. Ueda kreeg tot tweemaal toe de mogelijkheid om nog een doelpunt op zijn naam te zetten, maar slaagde daar niet in. Eerst vond hij Ter Stegen op zijn weg, waar hij bij zijn tweede poging de bal net iets te ver voor zich uitspeelde. 

De Feyenoorder werd na een klein uurtje naar de kant gehaald door de bondscoach van Japan. Lang leek het erop dat Ueda de matchwinner zou worden, maar in de absolute slotfase scoorden Takuma Asano en Ao Tanaka respectievelijk de 1-3 en 1-4 voor de Aziaten. Zo won Japan afgetekend, en dik verdiend van onze oosterburen. 

Delen

Reacties

We hebben echt een goede selectie. Begrijp werkelijk niet waarom sommigen de transferwindow minder vonden.
Dat zijn mensen die niet zo goed kunnen nadenken. Die horen allerlei bedragen voorbij komen en denken dat ze gelijk spelers kunnen halen van 25 mil, zonder te beseffen dat die spelers dan ook 5 a 6 mil salaris opstrijken. Gewoon een perfecte transferwindow met talenten en wat oudere talentvolle spelers.
Toch wel fijn, dat we een 2 goede spitsen tot beschikking hebben. Dit kan alleen maar goede kant op gaan voor Feyenoord.
Nou, dat kun je gerust een resultaat noemen! 💱
Moshi moshi, we gaan nog een hoop plezier beleven aan Ueda-san.
Die duitsers waren ook meteen fan ik zat het te kijken op een duitse zender je hoorde alleen maar AYASE AYASE NEIN TER STEGEN GLUCKLICH
Dat moet welhaast exit Flick en z'n team zijn
Zeker de duitse media sprak ook van een afstraffing
Inmiddels wel. Mag Rudi Völler proberen een resultaat te halen in Frankrijk.