gimenez

Gimenez mist penalty en speelt met Mexico gelijk tegen Australië

Mexico speelde zondagochtend met Feyenoord spits Santiago Gimenez in de basis het oefenduel gelijk tegen Australië, 2-2. De Mexicanen moesten zichzelf terugvechten van een 0-2 achterstand in het Cowboys Stadium in Arlington, Texas.

Mexico, dat samen met de Verenigde Staten en Canada het WK in 2026 zal organiseren, kwam in het oefenduel na een kwartier spelen op achterstand door een doelpunt van Harry Souttar. Santiago Gimenez had in de 55ste minuut via een strafschop de kans om Mexico weer op gelijke hoogte te brengen, maar schoot de penalty op de paal. Na 59 minuten voetbal werd de Feyenoord-aanvaller naar de kant gehaald voor Raúl Jiménez.

Australië verdubbelde de voorsprong na ruim een uur spelen. Martin Boyle benutte een penalty. Vijf minuten later werd er wéér een penalty gegeven, ditmaal weer aan Mexico. Raúl Jiménez, wist in tegenstelling tot 'Santi' wel te scoren. Debutant Cesar Huerta scoorde uiteindelijk in minuut 83 met een mooie volley de gelijkmaker.