ayoub

VK Sportphoto

Nieuws

Ayoub: "Ik vroeg me heel vaak af, doe ik iets verkeerd?"

Van de redactie

Yassin Ayoub kwam in 2018 naar Feyenoord. De middenvelder werd transfervrij overgenomen van FC Utrecht, waar hij een dragende speler was. Toch speelde hij in Rotterdam-Zuid slechts 23 wedstrijden. Daarin wist hij twee goals te maken (waaronder één in de met 6-2 gewonnen Klassieker) en was hij goed voor drie assists.

Ayoub had veel meer verwacht van zijn tijd in Rotterdam-Zuid, zo vertelt hij bij Voetbalzone. “Het is jammer. Misschien ben ik wel een persoon die ongeduldig is. Ik wil gewoon altijd spelen. Ik ook vanuit een situatie waarin ik alles speelde. Ik had iets van 150 of zelfs 160 wedstrijden voor FC Utrecht gespeeld. Dan is het heel jammer dat je wordt gehaald met een bepaalde bedoeling, maar uiteindelijk geen kans krijgt”.

Destijds deed trainer Giovanni van Bronckhorst amper een beroep op Ayoub. De huidige speler van Excelsior verwijt zichzelf echter weinig. “Zeker in het begin viel het me op dat het echt niet aan mij lag. Ik ben best wel een kritisch persoon, ook naar mezelf toe. Misschien klinkt dat niet zo, maar dat ben ik echt. Ik vroeg me heel vaak af: doe ik iets verkeerd? Dan ga je twijfelen als speler en merk je hoe belangrijk het is om een trainer te hebben die het in je blijft zien. Een trainer die je het gevoel geeft en ook zegt: je komt er wel, heb het geduld.”

Onder Van Bronckhorst voelde Ayoub weinig vertrouwen al heeft hij enigszins begrip voor de keuzes van de trainer. “De spelers die hij toen had, hebben hem heel veel gegeven. Hij is kampioen geworden met ze en dan heb je een bepaald respect voor die spelers, maar dat vond ik heel moeilijk”. Toch vind Ayoub dat hij meer kansen had verdient. “Juist omdat ik ook werd gehaald uit een situatie waarin ik alleen maar speelde en mijn stempel drukte. Ook bij Feyenoord als ik inviel, je kan de statistieken terugkijken. Ik heb het best aardig gedaan met heel weinig minuten.”

Ayoub heeft besloten het verleden te laten rusten. “Het is geweest. Ik draag niemand wat na. Ik gun iedereen geluk en plezier in het leven. Ik vind het dan ook jammer voor Van Bronckhorst dat hij is ontslagen bij Rangers, want vorig jaar heeft hij het best aardig gedaan. Zo zie je dat iedereen in een carrière, zowel een trainer als een speler, moeilijke momenten kent.”

Delen

Reacties

Voegen al die rancuneuze ‘openbaringen’ van oud spelers nou echt iets toe? Lijkt me dat die gasten vaak zelf ook wat meer in de spiegel ,hadden mogen/mogen kijken….
Ik kan met herinneren dat hij ook wel eens toe heeft gegeven dat hij niet juiste mentaliteit had en het nu anders zou hebben gedaan. In de wedstrijden deed hij het aardig maar op trainingen soms wat makkelijk deed
Gezien zijn wonderbaarlijke rendement in de spaarzame speeltijd die hij in zijn eerste seizoen, heb ik het altijd opmerkelijk gevonden dat hij niet een serieuze kans heeft gehad. Zeker nadat hij na het vertrek van Vilhena de enige linksbenige middenvelder was en er, op Toornstra na, nou ook niet meteen andere spelers beschikbaar waren voor het middenveld die sowieso veel beter waren. Ayoub gratis de deur uit laten gaan om dan een half jaar later 1,2 en 1,5 miljoen aftikken voor Diemers en Teixeira is ook al niet zo'n sterke keuze, 'to put it mildly'.
Voltooid verleden tijd mogen we hopen.