afas-stadion

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord boekt zwaarbevochte overwinning in Alkmaar

Ference

In speelronde 20 van de eredivisie staat voor Feyenoord een uitduel in Alkmaar op de planning. Hierin nemen de Rotterdammers het op tegen AZ. Dat is dezelfde tegenstander als aanstaande woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker. In tegenstelling tot vandaag is dat treffen wel thuis en dus in een uitverkochte Kuip. 

In Alkmaar zal Feyenoord het moeten doen zonder Alireza Jahanbakhsh. Hij is met Iran, ten koste van het Japan van Feyenoord-spits Ayase Ueda, nog actief op de Asia Cup.

Ook kan trainer Arne Slot niet meer beschikken over Javairô Dilrosun. Hij heeft zijn transfer naar Mexico inmiddels definitief afgerond

AZ 0  - 1 Feyenoord • [FT]

Scoreverloop:

6' 1-0 Wieffer
 

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Penetra (83' Van Bredenrode), Goes, Bazoer, Møller Wolfe (83; Zeefuik); Mijnans (74' Belic), De Wit, Clasie (C); Addai (62' Sadiq), Pavlidis, Van Bommel (46' Poku).

Wissels: Ryan, Martins Indi, Dantas, Sadiq, Belic, Van Brederode, Poku, Lahdo, Esteves, Zeefuik, M. de Wit en Kuijsten. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow (35' Wellenreuther); Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs (68' Nieuwkoop), Gimenez (80' Ivanusec), Paixão (68' Minteh).

Wissels: Wellenreuther, Lamprou, Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Milambo, Lingr, Sauer, Ivanusec en Minteh.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

 

LIVEBLOG:

Full Time: Feyenoord komt niet meer echt in gevaar en boekt een zwaarbevochten overwinning in Alkmaar. Hiermee doet het goede zaken in de competitie

90+3' AZ zet aan, maar wordt niet echt gevaarlijk. 

90' +4 minuten.

90' Een hard schot op goal, dit keer van Zeefuik. Wellenreuther klemt wederom. Feyenoord heeft het lastig. 

89' Een schermutseling voor de goal, maar de bal belandt uiteindelijk in de handen van Wellenreuther. 

85' Timber maakt een overtreding op Clasie. AZ krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Bazoer schiet de bal, net als een eerdere vrije trap, ruim over. 

83' Dubbele wissel AZ, Van Bredenrode en Zeefuik komen erin, Penetra en Møller Wolfe gaan eruit. 

80' Wissel Feyenoord, Ivanusec vervangt Gimenez. De Mexicaanse spits kende een ongelukkig wedstrijd en zit dan ook zichtbaar balend van zijn eigen spel in de dugout.

74' Wissel AZ, Belic vervangt Mijnans. 

68' Dubbele wissel Feyenoord. Eerste wissels aan de kant van Feyenoord. Nieuwkoop en Minteh staan klaar om in te vallen. Dit gaan ten koste van Stengs en Paixão. Nieuwe buitenkanten voor de Rotterdammers. 

62'  Tweede Alkmaarse wissel. Sadiq vervangt Addai. 

56' Feyenoord heeft er moeite mee om de bal in de ploeg te houden. AZ probeert dan ook het initiatief te grijpen. 

49' Na Bijlow ligt de volgende Feyenoorder met een voetblessure op de grasmat. Deze keer is het verdediger Dávid Hancko die behandeld moet worden. 

46' De bal rolt weer in Alkmaar. 

HT: Wissel aan de kant van AZ. Poku vervangt Van Bommel. 

Rust: 0-1

45+3' Gele kaart Gimenez (Feyenoord). Gimenez zit vooralsnog niet in de wedstrijd en pakt een onnodige gele kaart. Hij trapt de bal weg kort voordat Bazoer het spel wil hervatten. 

45' +3 minuten. Er komen 3 minuten bij in Alkmaar, onder andere door het oponthoud rondom de blessure van Bijlow. 

45' Een lang bal van Trauner wordt knap gecontroleerd door Paixão. Uit een moeilijke hoek weet hij de bal nog in de korte hoek te schieten, maar de AZ-doelman redt. Kort daarna weet ook Stengs het doel niet te vinden. 

35' Timon Wellenreuther vervangt Justin Bijlow. 

32' Bijlow in tranen na nieuwe blessure. Feyenoord-doelman Justin Bijlow barst in tranen uit op moment dat hij geblesseerd raakt. Het gaat ogenschijnlijk om een voetblessure kort nadat hij de bal wegtrapt. Met ondersteuning gaat Bijlow hinkend naar de kleedkamers. Timon Wellenreuther wordt warm geschoten als zijn vervanger. 

29' Pavlidis kopt net naast. De Griekse spits krijgt de bal op een presenteerblaadje, maar weet het doel niet te vinden. 

28' Møller Wolfe schiet richting de goal na een afgeslagen corner. De bal scheert via Geetruida net over het doel. 

25' Wederom een kans voor AZ. Dani de Wit knalt de bal in de korte hoek, maar Bijlow redt. AZ trekt het initiatief meer en meer naar zich toe, Feyenoord wordt slordiger aan de bal. 

21' Ook het tweede wapenfeit van AZ is daar. Pavlidis loopt weg uit de rug van de Feyenoord-verdediging en knal de bal (ruim) voorlangs. 

14' Het eerste dreigende momentje van AZ is een feit. Pavlidis gaat diep en Bijlow schat de bal verkeerd in. De Griekse spits is echter zover uitgeweken naar de buitenkant dat hij geen daadwerkelijk gevaar kan stichten. 

8' Gele kaart Jordy Clasie (AZ). De oud-Feyenoorder uit zijn frustratie en gaat hard door op Geertruida. 

6' GOOAALL, Timber knalt een vrije trap op de paal na een variant, waarna Mats Wieffer de bal binnen kan tikken voor 0-1!

1' Aftrap: Timber neemt de aftrap, de bal rolt in Alkmaar! 

• Arne Slot over de penaltynemers: "Gimenez zal vandaag een strafschop nemen als hij zich goed voelt. Heeft hij enige twijfel, dan weet hij dat Dávid Hancko achter hem staat om ze ook te nemen."

• Een weerzien over en weer: Vandaag is het voor een aantal van de hoofdrolspelers een weerzien met zijn oude werkgever. Aan de kant van de Alkmaarders begint Jordy Clasie als aanvoerder in de basis. Bruno Martins Indi start vanaf de bank. Aan Rotterdamse kant betekent het treffen in Alkmaar een tijdelijke terugkeer voor Calvin Stengs en trainer Arne Slot.

• Opstelling Feyenoord: Arne Slot verrast met een basisplaats voor Zerrouki. Hij start samen met Timber en Wieffer op het middenveld. Hierdoor zal Stengs een linie naar voren schuiven en de rechtsbuiten positie bekleden.

Opstelling AZ: De club uit Alkmaar maakt zojuist hun basiself bekend. Oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi begint op de bank. Evenals Myron van Brederode die misschien wel vanaf de aftrap werd verwacht. 

• Scheidsrechters: De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van Danny Makkelie. De arbiter wordt in Alkmaar bijgestaan door zijn assistenten Steegstra en De Vries, en vierde man Van den Kerkhof. Daarnaast kijkt vanuit Zeist het VAR-team, bestaande uit Dieperink (VAR) en Bluemink (AVAR), mee. 

• Concurrenten: Ajax en PSV speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk. Hierdoor kan Feyenoord, als het weet te winnen van AZ, het gat naar de koploper verkleinen en voorsprong op nummer vijf Ajax vergroten. FC Twente won zaterdagavond met 3-0 van RKC en is Feyenoord op twee punten genaderd.

• Praat mee! Hoe verwacht jij dat Feyenoord aan zal treden tegen de Alkmaarders? Praat mee over de wedstrijd via de reacties.

• MATCHDAY! In Alkmaar staat het elftal van Arne Slot tegenover de nummer vier van de Eredivisie. Bij een overwinning kan het team het verschil op de ranglijst vergroten. De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 14:30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Danny Makkelie.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat in de reacties weten wat jij denkt dat de uitslag wordt in Alkmaar!

Delen

Reacties

Jammer dat het slechte spel al best lang duurt, maar goed, 3pnt en verder..
Denk dat tijd wordt dat we moeten aan gaan denken om met 2 spitsen te gaan spelen en dan met vroege voorzetten te spelen omdat de vleugel aanvallers veel te weinig brengen
Ondanks dat we matig spelen weten Twente en Az niet van ons te winnen. Ik denk dat we staan waar we horen te staan. Het is alleen moeilijk om blij te zijn als we zo spelen. Toch moeten we dat wel zijn. Dit was een belangrijke die we toch over de streep trekken. Maakt niet uit hoe.
Het was niet best, maar mooi dat de winnende valt uit een ingestudeerd dode spel moment en dat AZ feitelijk is uitgeschakeld als concurrent voor plek 2.
Hoop dat de blessure van Justin meevalt. Maar zo slecht spelen en toch met drie punten terug naar huis is lekker hoor.
Willem Engnek doet zijn naam eer aan….
Yessssss, drie heeeeeel belangrijke punten. En Superieur is even ondergedoken. Die zien we weer als onze mooie club punten verspeelt….
Heb het te doen met Bijlow.. hij is ook diehard feye fan .. leest & hoort ook commentaar van prutsers die op hem afgeven afgelopen jaren over z'n blessures.. die tranen raakt me ook.. Justin het ga je goed pik sterker door strijd!
Dat is dus wat Bertus bedoeld, je steunt Feyenoord inclusief zn spelers door dik en dun lijkt me...
Slechtste pot in een hele lange tijd. Nul idee in het spel, nul vertrouwen. Individueel niemand in vorm. Slot moet de hand in eigen boezem steken en met een simpelere frisse spelopvatting opnieuw beginnen. Overlading aan details lijkt de spelers nu over elke actie op het veld te laten doen twijfelen.
Houdt het simpel en laat iedereen in z'n kracht spelen.
Met wat Trauner na afloop zegt, vind ik het toch wel een knappe overwinning. Hij zegt: ‘halverwege accepteerde we de wedstrijd zoals deze ons toekomt’, doelend op de vorm(crisis). Dat je als team dan besluit de 0-1 met hand en tand te verdedigen en over de streep te trekken, getuigd wat mij betreft wel van karakter.
Gimenez moet niet meer gefixeerd zijn op het maken van doelpunten. Enige wat nog in zijn hoofd moet zitten is keihard werken voor het team en dat begint met meehelpen bij terugverdedigen bij balverlies voorin! Hij sjokt en staat veel stil. Veel te weinig beweging in ieder geval!
Oja hoe is onze transferwinter geweest? Zie vandaag je antwoord...
Punten in de tas, snel vergeten en op naar woensdag
Gewonnen op karakter en drie punten erbij alles mee gezegd.
Als ik geen Feyenoord fan was dan zou ik echt keihard lachen hoe onze ploeg erbij loopt 😂
Kan van alles over spel zeggen, 3 punten dat is het. Rest boeit me nu even niet.
Allerslechtste wedstrijd in tijden. Het leek helemaal nergens op.
Billen knijpen tot het eind van het seizoen
Gestolen punten zijn ook punten. Hoeraaaa🥳
3 punten, niet zeiken, inpakken, wegwezen...trainen.
Het zit ons eindelijk eens mee, het slechtste Feyenoord van de afgelopen 3 jaar ! Maar gelukkig wel 3 punten
Blij met de punten niet met het vertoonde spel.

Feyenoord…was echt echt slecht…
Snel vergeten wat was dit slecht!
Positieve is dat je vandaag wint en een directe concurrent voor de 2e plek nagenoeg definitief achterlaat. Je wint tegen de verhouding in mag ook wel een keer. Wellenreuther weer degelijk. Genoeg negatieve dingen. Bijlow weer waarschijnlijk lange tijd eruit. Het niveau wordt met de week minder. Gimenez laten banken zodat die weer de concurrentiestrijd aan kan gaan met Ueda. Zowel az en Feyenoord waren beiden uit vorm maar daar was vandaag bij az weinig van te merken op het missen van de mogelijkheden na. Het is al zo vaak gezegd maar we misschien gewoon goede buitenspelers die hun mannetje voorbij kunnen gaan en Gimenez kunnen bedienen zodat hij kan doen waar hij goed in is binnen de 16. Je ziet hem nu gewoon vaak vanaf het middenveld de bal komen ophalen. Dat is niet zijn taak. 3 heel zwaar bevochten punten binnengehaald. Zo enorm belangrijk voor de cl plek. 👊
Stoppen met breien en proberen meer de linie over te slaan en voorin individuele acties doen. Kortom meer opportunistisch spelen.
Waardeloos zwaar onverdiend maar wel blij met drie punten
Als ik geen Feyenoord fan was dan zou ik echt keihard lachen hoe onze ploeg erbij loopt 😂
Feyenoord is echt een drama…
Echt slecht..
Kunnen niet eens 3x de bal naar elkaar overspelen..

Gimenez begint een Jorgensen2.0 te worden in z’n huidige vorm..
Raakt werkelijk geen pepernoot meer..
Tijd voor Ueda zijn kans straks! Giminez heeft ons veel gegeven, maar wel erg lang uit vorm voor een superspits. Ueda mag het gaan laten zien!
Santi zit er helemaal doorheen idd..
Heeft ff wat rust nodig..
Gaat vanzelf weer scoren…
Het is niet best vandaag.
Maar dit soort potjes hoef je ook niet met mooi voetbal te winnen. Santi echt heel slecht vandaag.
Wat is dit slecht! Trage opbouw, veel slechte passes. Kortom werk aan de winkel!
Als ueda weer terug is moeten we santi uit zijn lijden verlossen, op deze manier blijft er 0.0 vertrouwen in zichzelf over
Nieuwkoop .. serieus ?????
Breng gewoon Minteh, Sauer en Milambo.
Begin af en toe een beetje aan Slot te twijfelen eerlijk gezegd.
Ik snap je frustratie, maar zo offensief wisselen heeft geen zin als middenveld en defensie hun niveau niet halen. Met Minteh en Nieuwkoop breng je twee poppetjes met snelheid. En die wil je hebben als AZ straks nog meer ruimtes zal gaan laten vallen op jacht naar de 1-1
Ok, maar ipv Zerrouki, Paixao en Gimenez dacht ik.
Daar gaan we weer met Bijlow. Keeper van glas. Wat een teleurstelling.
Voor de rest tranen in de ogen , wat een slecht spelend Feyenoord, Wat is er aan de hand???
Het wordt verdomme steeds beroerder man, Wat is er in godsnaam aan de hand met Feyenoord Waar zijn die prachtige acties op de vleugels Waar is dat zogenaamde Surplus aan uithouding vermogen Ik zie er niks meer van terug alle kanten word je voorbij gelopen
Als er al een bal in richting Santi gaat, is die in zijn rug. Nul aanvoer, dramatusch uitverdedigen, te weinig druk........wat gaat er wel goed? Wachten op een tegengoal
Moeilijk kiezen wie vandaag de slechtste is .. mijn God wat een niveau.
Moet die Slot niet even wisselen of zo ???
Zerrouki, Paixao, Stengs en Gimenez om te beginnen
Wat een zeer matig feyenoord ongelofelijk!!
Gaat slot nog een keer ingrijpen? Je word al 50 minuten overklast
Feyenoord zelden zo slecht gezien. Afgelopen 3 jaar
Waarom vind ik Makkelie altijd zo irritant fluiten. Of ligt het aan mij ?
Wat denk je van Geertruida ? Ook niet best hoor
Januari en Februari maanden zijn we nooit sterk en staat alles in het teken van niet verliezen
Twee/drie passes en Feyenoord is de bal weer kwijt.
Geen enkele vastigheid
Zerrouki kom maar ffskes wisselen jongen.

Blij dat Ueda van de week weer aansluit even wat druk erop gooien bij Santi.
Zerrouki is echt de slechtste speler van het veld wat zonde van het geld.
This Feyenoord is impossible to watch. Anti-football. It looks awful and there is no improvement on the horizon.
  • 1
  • 2