Slot jansen

VK Sportphoto

Nieuws

AZ-trainer over hands Pedersen: "Voor de eerste keer alsnog ingrijpen"

Van de redactie

Pascal Jansen was na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord ontevreden over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler. De AZ-coach vond dat de 1-1 van de Rotterdammers niet goedgekeurd had mogen worden, omdat Marcus Pedersen vlak daarvoor hands had gemaakt.

“Ik heb het gezien. Ik heb het ook even gevraagd aan de scheidsrechter in de rust”, zo vertelt de AZ-trainer bij ESPN. “Hij heeft het beoordeeld als een bal die op zijn arm viel, tot twee keer toe, maar met de arm langs het lichaam”. Higler en de VAR deden niets bij het voorval, hetgeen Jansen niet begrijpt. "Als ik er nu naar kijk, denk ik dat je voor de eerste keer alsnog kan ingrijpen”.  

Jansen had gehoopt dat zijn ploeg beter voor de dag zou komen. “Je speelt een stevige uitwedstrijd in een volle Kuip. Maar goed, daar moet je dan lekker van genieten. Dat hebben we iets te weinig gedaan en zelf iets te weinig laten zien. Er is een fase geweest in de eerste helft waarin ik vond dat we te ver achteruit liepen. Bij mijn jongens zag ik dat ze aan de bal niet genoeg de ruimtes benutten die er wel lagen en de zuiverheid aan de bal (79%) was ver beneden ons niveau.”

Jansen zag Feyenoord vlak voor rust op gelijke hoogte komen door een goal van Alireza Jahanbakhsh en gaf aan dat AZ zich daardoor niet van de wijs moest laten brengen. “Dat heb ik in de rust ook aangegeven. Ga gewoon vooruit, zet de pressing hoog in.” 

De AZ-trainer kijkt niet terug op een hoogstaande wedstrijd. “Ik denk dat beide ploegen toch iets van spanning hebben gevoeld, alhoewel het voor mij iets lastiger te beoordelen is over Feyenoord uiteraard.” Over een kampioenschap wenst Jansen niet na te denken. “Wij hebben sowieso nog niet over de titel gesproken, maar het is natuurlijk wel vervelend dat je op deze manier je punten verspeelt. Wij gaan gewoon rustig verder met de missie waarmee we bezig zijn en zorgen dat we ons volgende week herstellen.”

Delen

Reacties

Zoals scheidsrechter aangeeft: arm langs het lichaam en dan bal er tegenaan is geen hands. Gewoon prima beslissing.
Deze clown zal toch ook wel gezien hebben dat Karlsson als eerste hands maakte en dat daarna pas de bal op de arm van Pedersen viel? Gewoon goed voordeel gegeven waar een goal uitkomt.
Goh dat klinkt bekend ;-)
Volgens mij kwam die bal ook gewoon eerst op de arm van de AZ speler... Dus dat is dan de eerste overtreding... Dan zou je kunnen zeggen dat de scheids gewoon goed voordeel gegeven heeft omdat Feyenoord aan de bal bleef...
Jansen begrijpt het niet. Hij zal toch wel in de gaten hebben dat hij 5 punten achter staat zonder 1x te scoren.🤣😂🤣
Sterker nog, geen enkel schot op doel.