yv20221022yv20221022a1a09937

VK Sportphoto

Nieuws

“Als het zo vaak gebeurt, kan het geen toeval meer zijn"

Van de redactie

Javairô Dilrosun kende een moeizame avond in de wedstrijd tegen AZ. De buitenspeler moest noodgedwongen op het middenveld spelen door de schorsing van Orkun Kökcü.

“Het was moeilijk om de ruimtes te kunnen vinden. AZ stond heel diep en de buitenspelers hielpen de middenvelders. Het belangrijkste is dat ik het team heb geholpen door op die positie te spelen”, zo kijkt Dilrosun terug bij ESPN.

In de eerste helft was Dilrosun betrokken bij de goal van AZ. De afgelopen zomer van Hertha BSC overgekomen speler kopte de bal in eigen goal. “Ik stond te hoog waardoor ik weer naar achter moest. Ik dacht ook dat iemand achter me kwam van AZ en dat ik moest koppen”, zo beschrijft hij het ongelukkige moment. Ondanks de achterstand hield Dilrosun vertrouwen in een goede afloop. “We laten onze koppen niet hangen als we achter staan. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, we speelden beter dan AZ. Dat zie je in de wedstrijd. We hebben het tot het einde spannend gehouden.”

Het is een terugkerend patroon dat Feyenoord zich vanuit een achterstand moet terug knokken, wat de Rotterdammers ook vaak lukt. Dilrosun ziet het als een kwaliteit. “Als het zo vaak gebeurt, kan het geen toeval meer zijn. We weten dat we kunnen winnen want we krijgen kansen. Die moeten we afmaken. Het gevoel heerst in de groep dat we bij een achterstand nog kunnen winnen in de laatste minuut. Dat hebben we vandaag weer laten zien”.

Dilrosun had uitgekeken naar de clash tussen de nummers een en twee in de Eredivisie, waarin de koppositie op het spel stond. “We moesten ons voorbereiden op een moeilijke wedstrijd. Het was ook een zware wedstrijd, maar het is belangrijk dat we die hebben gewonnen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties