Bevestigd
UEL tegenstanders feb 2023

Clublogo's | Achtergrond UEFA | Edit 1908.nl

Nieuws

Update virtuele loting laatste 16 UEL

FeyenoordTM

Aanstaande vrijdag weet Feyenoord aan welke Europese tegenstander het gekoppeld wordt in de volgende fase van het UEFA Europa League-toernooi. De loting voor de laatste zestien clubs die dan nog actief zijn vindt die dag om 12:00 plaats in het Zwitserse Nyon.

Afgelopen donderdag werden de eerste duels in de tussenrondes van het toernooi afgewerkt. Daarin maken de nummers drie uit de groepsfase van de UEFA Champions League tegen de nummers twee uit de groepsfase van de UEFA Europa League uit wie er naar de laatste zestien van de UEFA Europa League gaan. Komende donderdag staan de beslissende duels in de tussenrondes op het programma, waarna er vrijdag geloot kan worden.

Feyenoord wist zich afgelopen november al te plaatsen voor de laatste zestien van het de UEFA Europa League door als groepswinnaar van groep F te overwinteren. In het laatste zenuwslopende duel van de groepsfase werd het Italiaanse Lazio in eigen huis met 1-0 opzij gezet door een doelpunt van Santiago Gimenez op aangeven van Quilindschy Hartman.

De Rotterdammers loten aanstaande vrijdag één van de clubs uit de tussenronde. Daarin kan de club niet gekoppeld worden aan een Nederlandse tegenstander; dat is pas mogelijk vanaf de kwartfinales.

Uitslagen eerste leg UEFA Europa League tussenronde [De dikgederukte teams staan virtueel gezien op doorgaan naar de laatste zestien]

  • Ajax* - 1. FC Union Berlin: 0-0
  • Barcelona* - Manchester United: 2-2
  • RB Salzburg - AS Roma: 1-0
  • Shakhtar Donetsk - Stade Rennes: 2-1
  • Bayer Leverkusen - AS Monaco: 2-3
  • Juventus* - FC Nantes: 1-1
  • Sevilla - PSV: 3-0
  • Sporting CP* - FC Midtjylland: 1-1

* Indien de stand in het eerste duel in een gelijkspel is geëindigd, is de club met het hoogste UEFA clubcoëfficiënt genomen om door te gaan in het toernooi.

Door enige akkefietjes is Feyenoord tijdens de komende ronde gestraft door de UEFA. Komende uitwedstrijd mag Feyenoord daardoor géén kaarten afnemen voor uitsupporters. Ook wordt de club tijdens de komende thuiswedstrijd gedupeerd: De gele zijde van het stadion moet gesloten blijven.

Het speelschema van de UEFA Europa League verklapt dat Feyenoord komende ronde zijn uitwedstrijd speelt op donderdag 9 maart. Een week later staat op donderdag 16 maart de return in Rotterdam op het programma.

Op welke tegenstander hopen jullie? En: Zijn jullie alsnog van plan om Feyenoord achterna te reizen? Laat het ons weten in de comments!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wat mij betreft FC Midtjylland, die moet toch te doen zijn over 2 wedstrijden. De rest is sowieso pittig.
Jammer weer van die fakkels, kameraden begrijp dank ook eens een keer dat je de club er geen plezier mee doe en ook ons niet, stel je loot Barcelona uit prachtige pot mag je er niet bij zijn, speel je thuis met een kwart stadion leeg. Vuurwerk ok maar dat verwacht ik van de spelers. Van de uefa ga je niet winnen. Oproep supporters pak die gasten zelf eens aan. Pfff.
Als het barca wordt zijn er altijd kaarten te koop.
Roma in de finale en nu pakken we ze wel
Ben bang dat het Manchester of Barcelona wordt. Juist omdat we er nu niet heen mogen. Ga wel kijken of we toch af gaan reizen.
Onze volgende tegenstander: Union Berlin.
Wordt tijd dat er eens echt opgetreden gaat worden tegen dat groepje mafkezen, gehele gele zijde gesloten en geen uitsupporters mee maakt een groot verschil, want de tegenstanders zullen geen niveau Luzern zijn.
Mis ik zo dadelijk met alle gele zijde kameraden bv Feyenoord-Barça in de Kuip doordat enkele supporters zich niet wat beter kunnen gedragen. De sfeer is altijd geweldig maar laten we eens iets verzinnen wat wel de sfeer maar niet de straffen tot gevolg heeft. Dit zijn de avonden waar je altijd bij wilt en moet zijn maar nu WEER niet kan.
..."Door enige akkefietjes is Feyenoord tijdens de komende ronde gestraft door de UEFA. "...

Durf het gewoon eens op te schrijven zoals het is ipv het steeds kleiner te maken...
Enkele zich supporter noemende vandalen heeft voetbal misbruikt als een excuus om zich volledig te misdragen...
Als je er op klikt zie je wat er scheelt
Ook dat artikel heb ik allang gelezen en daar ook op gereageerd toen al...
Ik maak het niet groter dan het is. Je doet er als club niks aan. Als individu ook niet. Let it go.
Feyenoord - Barcelona zou wel echt heerlijk zijn. Maar dan liever wat later in het toernooi, mede omdat het stadion dan (hopelijk) wel vol kan.
Zo’n verbod zegt niet zo veel. Als je gewoon gezellig een potje voetbal wil kijken kan je altijd wel gaan. Sportief gezien moet je virtueel hopen op Salzburg of Sporting.

Persoonlijk zal ik Monaco wel geinig vinden. Een bliksembezoek, makkelijk kaarten krijgen en voor nagenoeg iedereen een ‘nieuw land’ waarin je Feyenoord kan zien spelen, tenzij je er in 2002 bij was in de Super Cup :-)
Monaco was op 1 april 1992 ook de tegenstander in de halve finale EC2, dus de oudere fans zijn er toen wellicht ook al geweest. Met 1-1 daar en 2-2 thuis, misten we de finale op uitdoelpunten.
Mooie wedstrijden waren dat, George Weah liet toen al zijn klasse zien, het vervolg is bekend bij PSG en Milan.
Wie in de volgende ronde maakt mij net zoveel uit. Doe maar PSV , dat is eeen makkie voor ons. Dat kan niet meer , Ze zijn kansloos. Niet tegen Monaco de volgende ronde. de rest kunnen we op voorhand hebben, Ja ook Barcelona.
Jij schat Monaco hoger in dan Barcelona en Manchester United? Heel bijzonder. De winnaar van die clash kun je beter niet tegenkomen. De rest van de ploegen in de tussenronde maak je denk ik een redelijk gelijkwaardige kans tegen. Spelen de geplaatste ploegen trouwens sowieso tegen een ploeg uit de tussenronde? Of kun je Arsenal ook tegenkomen in de volgende ronde?
Ja Monaco schat ik hoger in dan Barcelona en MCU zijn goeie ploegen hoor. Goed nieuws is dat er maar een over blijft van de 2. Het is een gevoel dat zegt dat wij winnen van 1 van die 2. Geen echte kennis. Monaco zie ik regelmatig splelen. Sterke snelle ploeg .lastiger dan 1 van de 2.
Ben al lang blij te vernemen dat we 16 maart thuis spelen. Drie dagen later de klassieker, dan kun je beter maar thuis gespeeld hebben. Om diezelfde reden hoop ik ook dat Ajax doorgaat deze week zodat zij straks niet een week rust hebben gehad.