jbr-sports-photography-feyenoord-lazio-roma-1-0-03-11-2022-24-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

UEFA straft Feyenoord keihard voor ongeregeldheden

Van de redactie

Feyenoord heeft een keiharde sanctie gekregen vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijden tegen Sturm Graz en SS Lazio. Dat meldt de UEFA op haar website. 

De Rotterdammers ontvangen een boete van 106.000 euro en mag de komende twee Europese uitwedstrijden geen supporters meenemen. Ook moet de Noordzijde gesloten blijven bij de eerstvolgende thuiswedstrijd. 

De boete is opgebouwd uit twee delen. Voor de thuiswedstrijd tegen SS Lazio zijn boetes opgelegd van 26.000 euro voor het blokkeren van trappen en 30.000 euro voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen. Ook is het de club verboden om tijdens de komende thuiswedstrijd kaarten te verkopen voor de Noordzijde.  

Voor de uitwedstrijd tegen Sturm Graz is een boete uitgedeeld van 50.000 euro. Dit naar aanleiding van ongeregeldheden op de tribune, vernielingen in het stadion, het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen. Tevens mogen de Rotterdammers geen supporters meenemen naar de eerstvolgende twee uitwedstrijden in Europa, waarbij wordt aangegeven dat het verbod voor de tweede uitwedstrijd wordt opgeschort gedurende een proefperiode van twee jaar.  

Delen

Reacties

En bedankt hè! 🤬
Bedankt weer voor het duperen van de club en supporters!
Ongelooflijk hoe de club weer wordt gedupeerd door deze gasten. Nooit meer naar Feyenoord is de enige oplossing. Geen enkel podium meer geven en alle schade laten betalen. Het ergste is nog dat het goed gepraat wordt door menigeen. Feyenoord onwaardig.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Dit is een bericht vanuit Feyenoord:

Feyenoord heeft tot slot ook een voorwaardelijke straf voor een tweede uitduel zonder publiek in Europees verband, mochten nieuwe ongeregeldheden zich voordoen.
De bivak+capuchon boyz punching the air right now
Valt wel mee toch? In ieder geval niet uitgesloten van Europees voetbal.
Dus jij betaald het verschil aan misgelopen inkomsten aan Feyenoord vind ik een goede deal

Loser
Hoop idioten hier die het afsteken van vuurwerk 'gewoon' moet kunnen. Tuurlijk zijn die regels klote, een mooie vuurwerkshow vooraf een pot Europees voetbal zorgt voor wat extra's. Maar... er zijn nu eenmaal regels, en inmiddels moeten wij, Feyenoordsupporrters, echt wel doorhebben dat steeds weer opnieuw toch doen ons steeds weer enorm veel geld kost. En na elke straf weer afsteken betekend de keer erop nog hoger. Gewoon dom.

En dan die debielen die serieus menen dat rotzooi trappen en knokken gewoon erbij hoort. Tja, dan is er toch echt iets mis met je.
Hoeveel mensen kunnen op de gele zijde
Zag dat Feyenoord ook contact moeten zoeken met Graz om de schade te betalen, maar als het in het vak van de diamant of gold kaart houders begrijp ik dat maar in de rest van het stadion is toch de verantwoordelijkheid van graz zelf
Hoeveel mensen kunnen in totaal op de gele zijde
Ik dacht 12.500-15.000
Hoezo is dat belangrijk???

Is er binnen deze kern dan echt geen ene fan die zich schaamt voor het wangedrag wat er elke keer wordt getoond???

Lach het eens niet weg maar ga serieus aan de slag om Feyenoord weer een echte Europese topclub te laten worden...
dat zijn geen fans maar narcisten die vinden dat dit erbij hoort, die alleen aan zichzelf denken en op geen enkele manier fan zijn
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Maar wat is nou precies het nut van vakken/uitvakken leeghoofden? Idiote maatregelen zijn het gewoon!
Minder support en hopelijk een reden dat de leeghoofden (😉) die dit veroorzaakt hebben eindelijk eens kappen met dit soort puberale agressie.
PSV heeft meer boetes dit seizoen. Wat doen wij mis 😅
Wat een domme leeghoofden reactie is dit weer zeg.
Wat wij mis doen is dat we pech hebben dat jij zegt fan van Feyenoord te zijn
Greintje humor is tegenwoordig ook ver te zoeken, haha.
klopt, die heb jij helaas niet
Nou ook goed nieuws, volgende uitwedstrijd geen boete👌
Die diamond en gold cards van die lui die in Graz zijn geweest maar eens 2 jaar blokkeren. Echt beschamend.
En waarom staan die trappen vol, worden er teveel kaarten verkocht of letten de stewards niet goed op wie er in het vak loopt?

En de vakken waar fakkels afgestoken worden. Weten ze ook van wie er in zitten staan. Meteen seizoenkaart en clubcard blokkeren voor rest van het seizoen.
Volgens mij gaat het niet om die kaarten maar om de mensen die buiten Feyenoord om kaarten kopen,zoals zovaak de goeie moeten onder de slechte lijden!!!
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Kraam jij voor onzin uit
Is geen onzin de echte fans worden de dupe van leeghoofden die rellen normaal vinden die het afsteken van vuurwerk normaal vinden. Die het gooien van bekers bier en urine normaal vinden......
Betekent dit dat de mensen met een seizoenskaart op de Noordzijde wel gwn een kaart in een ander vak kunnen kopen ?
Ik wil niet zeggen dat dit de schuld is van iedereen op de noordzijde, maar wel een klein deel daarvan. En daarom zou ik het raar vinden als juist die personen dan met voorrang kaarten op andere vakken kunnen kopen, die ook verkocht konden worden aan wel goed gedragende Feyenoorders.
Het is toch bizar dat voor die thuiswedstrijd tegen Lazio je dus 56.000 boete krijgt. En voor het vernielen van andermans stadion 50.000
Waar liggen de prioriteiten dan?
Ben het overigens volledig eens met de straf, alleen de focus vanuit de uefa niet helemaal op het juiste punt.
Nee die 50000 komt boven op de schadeclaim die Sturm Graz bij Feyenoord mag gaan neerleggen.

Het vervelende is dat dit geld weer niet in eigen voorzieningen kan worden gestoken en of in spelers.

Zou compleet van de achterlijke zijn als supporters van de noordzijde voorrang krijgen op anderen. Geef die gasten gewoon een jarenlang stadionverbod en controleer er ook op zorg dat die gasten een meldplicht krijgen op buro zodat ze niet bij de wedstrijd KUNNEN zijn
Lekker bezig weer toppers💪💪🤡🤡
Zo, nu is het wachten op t artikel vd helden v 1908.nl om het allemaal weer goed te praten..
Als seizoenkaarthouder op UU is dit nu voor de 2e keer dit seizoen dat we geen kaarten kunnen kopen voor het eigen vak.
Dit terwijl in dit vak nooit wat aan de hand is, terwijl er altijd een prima sfeer is
De gebeurtenissen in Graz , waarmee aangetoond is dat we helaas niet meer naar uitwedstrijden kunnen in dit systeem.
Thuis tegen Lazio waar ik weet niet hoeveel troep het veld opgelazerd wordt
Trappen bezet worden gehouden(dit ligt echt aan Stadion Feyenoord door nergens toezicht op te houden)
Bengaals vuurwerk is mooi maar verboden helaas, dus dat kost ook bakken geld
Ik hoop dat Feyenoord en de lokale driehoek, desnoods met hulp van nog meer overheid instellingen nu toch eindelijk eens "ballen" toont en deze gasten gaat aanpakken, voer de voetbalwet uit Engeland maar in, voer de meldingsplicht in bij iedere wedstrijd die onze club gaat spelen waar ook ter wereld
Zoek alles tot de bodem uit en verhaal op alle mogelijke manieren de schade welke deze criminelen aanrichten, zowel uit als thuis
Nogmaals sier vuurwerk is best sfeer verhogend, zwaar vuurwerk en vuurpijlen niet, waarom kunnen in het buitenland wel prachtige wedstrijden zonder vuurwerk gespeeld worden en hier niet?
Ben hier echt goed ziek van, en zal er nog zieker van zijn als er niets aan gedaan wordt want het helpt onze prachtige club echt naar de afgrond.
Gebrek aan toezicht is de oorzaak van problemen? De meeste sporters zijn volwassenen van wie je redelijkerwijs zou mogen verwachten wat er bedoeld wordt met "ga op je stoel zitten en blijf niet op de trap staan". Geldt ook voor het afsteken van vuurwerk. Ja het is leuk (behalve als je er vlakbij staat), maar het mag nu eenmaal niet. Grow up mensen.
Deze mensen hoef je niet met zachte veren te behandelen. Gewoon afvoeren
100% gelijk en laat de driehoek inclusief leger desnoods maar hard ingrijpen en de raddraaiers met meldplicht ver uit de buurt van het stadion houden.

Hoppa niets mis mee.
Zie je nu natuurlijk overal weer "UEFA MAFIA"........koop een spiegel.
Dit inderdaad tijd om een spiegel te kopen goede opmerking
Gewoon terecht , maar ik heb niet het idee dat dit helpt.
Ik heb een paar weken geleden hier al geschreven, dat Feyenoord zelf de stekker uit het meenemen van supporters moet trekken.
Dit wordt van kwaad tot erger.
En de gele zijde weer dicht kon je ook op wachten, maar goed de vorige keer wonnen we met 6-0, dus die maken het verschil niet.
Houd toch op supporters maken de club dat natuurlijk die wc worden vernield is niet handig maar een opstootje en alles moet kunnen
Supporters maken de club ja daar heb je helemaal gelijk in.
Dat wat vuurwerk wordt afgestoken en de trappen vol staan, nou goed, maar de klootzakken die van alles het veld opdonderen, dan ben je toch gestoord ?
Je weet dat als je dat doet dat de gele zijde weer dicht gaat en op die gele zijde zitten ook normale echte supporters die nu weer moeten verhuizen door een stelletje klootzakken.
En wat daar uit is gebeurd in Graz, beschamend gewoon.
Maar figuren zoals jij leven in een wereldje waar ik niet bij heb gehoord , als ouwe supporter die sinds 1963 in De Kuip en zal daar ook nooit bij willen horen, jullie helpen de club naar de kloten, maar dat snap je niet met je IQ van nog geen 70,
Haha rustig aan opa als je niet telkens wilt verplaatsen ga lekker op een andere zijde zitten tuurlijk is spullen op het veld gooien dom. Graz uit was niet zoveel aan de hand slopen van de wc is gewoon dom maar voor de rest best wel rustig verlopen. Klein bosgevecht maar die wel gewonnen dus het was het waard
@lvanbjarne
Wat moet dat heerlijk zijn.
Zo dom zijn dat je het zelf niet doorhebt. Hoop dat het de club lukt personen als jij finacieel aansprakelijk te maken.
Ivanbjarne heeft zich al gemeld bij de penningmeester van Feyenoord en betaald 10% van de schade, dus dat is 10.600 van de boetes en 14.000 kaarten gele zijde x 50 euro is 700.000 10% maakt 70.000, dus voor 80.600 heeft ie z'n verantwoordelijkheid genomen. Nou de rest nog
Oh ja, er komt ook nog een rekening van Graz van zeg maar 200.000, dus totaal loopt Feyenoord 1 miljoen euro mis, dus die krekel is met 100.000 klaar
ivanbjarne is geen fan maar een relschopper
Ik denk dat ook dat niet gaat werken want de raddraaiers kopen lokaal wel voor veel geld.

Enige oplossing is gewoon harde handhaving en raddraaiers vastzetten tijdens wedstrijden
Heb hier geen moeite mee hardleers die supporters zijn geen Feyenoord supporters moet helemaal geen uit supporters meenemen
Het is zo fijn dat we dit soort 'suporters' hebben.
En echt, er zit heel veel soorten publiek tussen dut tuig en theaterpubliek.
Dit soort herse loze eikels zorgt er gewoon voor dat je hard op weg bent naar een jaar uitsluiting.
Feyenoord moet als een speer deze lui aanpakkwn. Nooit meer welkom bij wedstrijden.
Ik had een lange reactie getikt, maar die weer gebackspaced...
Denk dat stilte hier beter past...
Man man wat hebben we toch een stel vreselijke “supporters” (en nee ik bedoel niet iedereen die meegaat naar uitwedstrijden maar wel het zooitje dat dit op zijn geweten heeft)
Lekker gedaan neppe supporters! Help je club maar lekker naar de klote!
Hebben het weer voor elkaar hoor.. Misschien dringt het ooit een keer door te stoppen met deze idioterie?
Wat gek, las eerst op een betrouwbare nieuwssite dat het allemaal wel meeviel!
fucking uefa jezus zeg
Ja, jij vindt echt dat dit de schuld is van de UEFA?
Jij bent er waarschijnlijk ook zo een die met een vol gesnoven neus en schuim op de bekken op de tribunes staat te springen.
Nee niets fucking Uefa het is fucking eigen schuld veroorzaakt door een stel achterlijke idioten die zich uitgeven dan te zijn van Feyenoord.

Uefa voert uit wat de regels zijn in internationale competities.