fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

FIFA World Cup Qatar 2022 logo ©

Series

FIFA World Cup potentials: Deze spelers uit poule C zijn interessant voor Feyenoord

FeyenoordTM

De winterstop is aangebroken. Er gaan veel spelers richting het wereldkampioenschap in Qatar, wat volgende week begint. Diverse spelers van Feyenoord krijgen de kans om zich te laten gelden op het hoofdtoernooi: Justin Bijlow en Sebastian Szymański.

1908.nl volgt het toernooi op de voet. Wij willen het toernooi nog net wat interessanter maken om bepaalde spelers -geheel uit eigen kennis en data- voor jullie uit te lichten. Er lopen vrij veel interessante spelers rond op het eindtoernooi. spelers die wellicht ooit neer kunnen strijken bij Feyenoord. Disclaimer: Het wil dus niet zeggen dat Feyenoord deze spelers daadwerkelijk volgt, maar wij willen deze jongens graag aanstippen alszijnde 'interessant'.

Wij maken per poule een verslag over deze spelers. Waarom zouden zij goed bij onze club passen? Wat kunnen ze toevoegen aan Feyenoord? Je leest het in deze serie, waarvan wij per dag in aanloop naar het toernooi één poule (A tot en met H) voor jullie uitlichten.

In het derde artikel in de serie komen de volgende landen uit poule C aan bod:

  • Argentinië [FIFA ranglijst: 3e]
  • Polen [FIFA ranglijst: 26e]
  • Mexico [FIFA ranglijst: 13e]
  • Saoedi-Arabië [FIFA ranglijst: 51e]

De spelers van Argentinië zijn nagenoeg allemaal te duur / niet haalbaar voor Feyenoord om mee te nemen in dit overzicht. De Argentijnen zijn dan ook directe kansmakers voor de wereldtitel.

Polen -mét Feyenoorder Sebastian Szymański- bezit een selectie met veel interessante namen. De bekendste hiervan is Robert Lewandowski. Onze aandacht gaat echter uit naar een keeper: Kamil Grabara. De sluitpost van FC Kopenhagen viel dit seizoen mede op in de UEFA Champions League. Na verschillende uitleenbeurten bij zijn oude werkgever Liverpool kwam hij in de zomer van 2021 voor een bedrag van €3.500.000 over naar Denemarken. Wat Kamil Grabara een goede doelman maakt: Zijn reflexen (saves with reflexes: 53%) en ook zijn behandeling met de bal aan de voet (82% accurate passes). Ook hoge ballen uit de lucht pakken is een sterk punt van Grabara. Feyenoord zou een vergelijkpaar profiel zoeken wanneer het ooit de transfermarkt opgaat voor een nieuwe doelman. Of we Grabara veel gaan zien in dit toernooi is nog even afwachten: Wojciech Szczęsny is momenteel de eerste doelman van Polen.

Kevin Álvarez van Mexico is een andere naam uit deze poule die door veel Europese clubs in de gaten gehouden wordt. Alvarez, uitkomend voor het Mexicaanse Pachuca, beleefde sinds 2020 zijn doorbraak in Mexico. Álvarez is vooral te vinden op de rechtsbackpositie, waar hij opvalt in zijn defensieve duels met een winstpercentage van 60%. Ook heeft hij kwaliteiten die gezocht worden in een rechtsback bij Feyenoord: Het wat hoger op het veld staan om een aanspeelpunt te kunnen zijn, maar ook het overlappen. Zijn voorzetten komen voor 27% aan bij zijn medespelers, wat een goed percentage is voor een back. Bondscoach Gerardo Martino heeft wellicht een basisplaats in gedachte voor Álvarez: Houdt hem in de gaten.

  • Klik hier voor deel 1 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep A uitgelicht wordt.
  • Klik hier voor deel 2 van 'FIFA World Cup potentials', waarin groep B uitgelicht wordt.

Delen

Reacties

@FTM, kan je aangeven of de donkere nummer 6 meegaat naar het WK of geef je dan teveel prijs?
Leuke scouting rubriek dit. @ftm ik gooi hem er toch in, wat is er waar van het verhaal dat men ipv een nr 6 naar een extra aanvaller zoekt? En dat men wederom een braziliaan op de korrel heeft? Totale twitter bs of kern van waarheid?
Is verdraaid nieuws uit een uitspraak van Slot. Vooralsnog geen nieuws over buitenspeler(s).