bullaude

VK Sportphoto

Nieuws

Waar blijft Ezequiel Bullaude?

Van de redactie

Feyenoord strikte deze zomer het Zuid-Amerikaanse talent Ezequiel Bullaude. De Argentijn werd voor een aanzienlijk bedrag gehaald. Naar verluidt betaalde Feyenoord tussen de vijf en zeven miljoen euro voor de nummer tien. Toch hebben de fans hem nog zelden gezien. Hoe komt dat?

  • Ezequiel Bullaude
  • Geb. datum/leeftijd: 26 okt. 2000 (22)
  • Positie: Aanvallende middenvelder
  • Vorige club: Godoy Cruz

De 22-jarige Bullaude werd deze zomer gehaald als beoogd vervanger van de naar PSV vertrokken Guus Til. Al sinds november 2021 staat hij op de radar van de Rotterdammers. Bullaude past goed in het profiel van trainer Arne Slot. Hij speelt graag met een ‘lopende tien’ die veel diepgang heeft. Iets waar Bullaude aan voldoet. Ondanks dat Slot dit type graag in zijn ploeg ziet, kwam de middenvelder dit seizoen niet verder dan 35 minuten in Feyenoord 1. Sterker nog: hij is door de technische staf tijdelijk ‘teruggezet’ naar Feyenoord O21, om daar wél aan speeltijd toe te komen.

Slot vindt het voor Bullaude waardevoller om wedstrijden te spelen bij de O21, dan af en toe tien minuten in te vallen bij het eerste elftal. Bij O21 kan hij zich de speelwijze van Feyenoord sneller eigen te maken, is de gedachte. Rondom de wedstrijd tegen SC Cambuur zei Slot het volgende over Bullaude; “Ik verwacht van hem dat hij blijft doen wat hij doet, namelijk z’n goals maken bij O21. Als hij bij ons niet speelt, ligt dat niet alleen aan hem. Hij heeft namelijk ook veel concurrentie op zijn positie. We geven hem wedstrijden in de O21 om hem bij te brengen wat wij van hem verwachten. Pas dan kunnen we hem waardevolle feedback geven over wat hij wel en niet goed deed.”

De hoofdtrainer is positief over de prestaties van de Argentijn in de O21, en niet geheel onterecht. In de drie competitiewedstrijden waarin hij meedeed, scoorde hij vier keer en gaf hij één assist. Maar ondanks dit mooie moyenne, was het drie weken geleden Noah Naujoks die inviel tegen Fortuna Sittard. Naujoks mocht tien minuten meedoen in een wedstrijd die niet gespeeld was en uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Het signaal van Arne Slot lijkt duidelijk voor Bullaude: negentig minuten in de O21 zijn zinvoller voor zijn ontwikkeling dan tien minuten in Feyenoord 1. En dus meent de technische staf dat hij nog tijd nodig heeft. Maar hoeveel tijd krijgt een speler die voor meerdere miljoenen is gehaald?

Bullaude krijgt tot dusver het voordeel van de twijfel. De jonge Argentijn verhuisde naar de andere kant van de wereld. Naar een andere cultuur en een ander klimaat, waar in zijn oren een brabbeltaal wordt gesproken. En voetballend dient hij zich een nieuwe speelwijze eigen te maken. Feyenoord zal hem de tijd geven te wennen aan de nieuwe omgeving. Hij mag rijpen, maar niet te lang. Iemand waarvoor miljoenen zijn betaald en inmiddels 22 jaar is, dient er in de loop van het seizoen wel te staan. 

Wellicht dat de lange voorbereiding op de tweede seizoenshelft - vanwege het WK in Qatar - een mooie uitkomst kan bieden.

Delen

Reacties

Dit lijkt me meer analyse of opinie dan "nieuws" wat nu de rubriek is... er word hier niks nieuws vertelt... enkel een opsomming van dingen die we al wisten...
Volgend jaar denk ik pas dat hij veel meer kansen krijgt. Dan is Kökcü waarschijnlijk verkocht.
Kan Bullaude alleen maar op nummer 10 uit de voeten?
Als je van tevoren weet dat je de optie van Szymanski niet gaat lichten (te duur), waarom laat je hem elke wedstrijd 90 minuten staan. Tegene Excelsior had je hem na de 3-1 kunnen wisselen voor Bullaude maar dat gebeurt niet.
Ik vind wat Slot aan het doen is een vernedering naar Bullaude toe. Die jongen heeft in Argentinie bijna alles gespeeld en vervolgens komt hij hier naar Nederland om twee divisies lager (O21) te spelen. (de volgorde is Eredivisie --> KKD --> tweede divisie --> O21.
Het zal al lastig genoeg worden te promoveren. We staan nu 3e achter PEC Zwolle en FC Groningen.
Je zegt het goed alles gespeeld, van een lopende competitie naar de volgende. Hebben in het verleden meer spelers last van gehad. Wat er ook staat, verhuist andere speelstijl, ander land. Zoveel veranderingen in een korte te tijd dat heeft tijd nodig. Ventje komt er wel.
Klopt die 7.5 miljoen echt? Dat is echt de meest brandende vraag vind ik, is dit echt de grootste aankoop van Feyenoord ooit?
En de situatie van de 'gepromoveerde' Dermane?
Volgens mij speelt hij de laatste weken ook niet in onder 21. .
Als het maar geen antonucci 2 wordt.
Dit artikel maakt in ieder geval duidelijk dat de redactie niet alles van Feyenoord volgt. In de podcast van Alex Pastoor zegt Slot namelijk dat zijn voorkeur uitgaat naar het spelen met de punt naar achteren [1 controleur+2 aanvallende middenvelders] en dat het spelen met Til en later Dany de Wit bij AZ werd opgelegd door de TD van AZ. In de eredivisie kan je best tegen de meeste ploegen met de punt naar achteren spelen maar in de toppers en internationaal niet. Simpel omdat je daarvoor 'n hele, echt hele goede "6" nodig hebt en die kunnen wij nu niet betalen. Persoonlijk speel ik liever met de punt naar voren met 'n "10" die dicht bij de spits speelt waardoor je altijd bezetting hebt voor de goal, mits de voorzetten ook komen want daar schort het echt aan bij dit Feyenoord. Helaas maar ook dat komt goed ;-) Bullaude komt zeker in beeld als bijv. Szymanski niet haalbaar blijkt te zijn voor het volgende seizoen. Komt goed.
Met alle respect maar die 9 miljoen met je blind neerleggen voor Szymanski. Of er nou een Bullaude achter zit of niet. Jammer dan.
Vgm hebben ze bij 1908 vaker gezegd dat dit niet full time is, geen idee waarom de reactie zo denigrerend is maar vind het artikel vrij logisch als wij er veel geld voor hebben betaald. Mocht je meer weten alleen maar top, maar niet zo denigrerend doen tegenover de rest joh
Andere formatie zou ook een optie kunnen/moeten worden.

Als je een soort 4-4-1-1 speelt met:

Doel: Bijlow
Verdediging: Pedersen-Trauner-Hancko-Q
CMV: Raskin/Krecj/Owusu of Wieffer of Dermane

Middenveld:
Op links: Wålemark of Szymanski
Midden: Kökcü of Timber
Op rechts: Bullaude of Paixão

Schaduwspits: Danilo of Bullaude
Diepe spits: Gimenez

Je hebt dan en verbinding tussen verdedigers en middenveld snelle jongens op de vleugels en een bijna dubbele tandem. Voorin een sterke spits ala Luuk de Jong en daarachter twee balvaste spelers.
Die kan absoluut goed voetballen, op zich niet gek dat hij wat langer nodig heeft om zich aan te passen. Hoop wel dat hij na de winterstop een kans krijgt.
Een kans voor Bullaude zou betekenen dat Szymanski geblesseerd raakt of het slecht doet. Dus liever niet.
Gewoon geen plaats voor deze man op het middenveld.